Ηλεία

«Αδυνατώ να πάω για τη θεραπεία μου στην Πάτρα» – Καρκινοπαθής ζητά την παρέμβαση του διοικητή του ΓΝ Ηλείας για να βρεθεί λύση

Ο ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΜΙΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΛΕΙΑΣ

Σοβαρό πρόβλημα μετάβασης στην Πάτρα όπου αύριο Τρίτη πρέπει να κάνει την απαραίτητη θεραπεία του, έχει ο κ. Κώστας Σοφός, καρκινοπαθής, που παλεύει για τη ζωή του.

Όπως μας τόνισε ο κ. Σοφός παρότι έχει αυτοκίνητο, λόγω της πάθησής του δεν μπορεί να οδηγήσει, ενώ με το ξέσπασμα του κορωνοϊού δεν μπορεί να πάει για τη θεραπεία του στην Πάτρα με λεωφορείο, για λόγους πρόληψης.

«Αν κάποιος στο λεωφορείο έχει τον ιό και κολλήσω θέτω την υγεία μου σε μεγάλο κίνδυνο. Οπότε δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω το λεωφορείο για να πάω στην Πάτρα για τη θεραπεία μου. Να οδηγήσω δεν μπορώ, λόγω της ασθένειάς μου, οπότε υπάρχει μεγάλο πρόβλημα για μένα, για το πώς θα πάω την Τρίτη για τη θεραπεία μου».

Ο κ. Σοφός ζητά να δώσει λύση σε αυτό το πρόβλημα ο διοικητής του Νοσοκομείου Ηλείας, ίσως με τη διάθεση ενός ασθενοφόρου, ενώ μας επισήμανε πως το ίδιο πρόβλημα έχουν και δυο ακόμη ασθενείς.

«Αν δεν βρεθεί μεταφορικό μέσο δεν θα μπορέσω να πάω την Τρίτη στην Πάτρα για τη θεραπεία μου και αυτό θα είναι εις βάρος της υγείας μου. Πρέπει ο διοικητής του Νοσοκομείου να δώσει κάποια λύση σε αυτό το θέμα, αφού η μετακίνηση στην Πάτρα για όλους τους καρκινοπαθείς είναι ένας πραγματικός Γολγοθάς».

Άμεσα δημιουργία ογκολογικής κλινικής στο Γενικό νοσοκομείο Ηλείας

Μια λύση που θα μπορούσε να συμβάλει στην καλύτερη θεραπεία των ασθενών με ογκολογικά προβλήματα, θα ήταν σίγουρα η λειτουργία μιας ογκολογικής κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας.

Παλιότερα υπήρχε ο ιατρός κ. Παναγιώτης Γκινόπουλος ειδικός ογκολόγος – παθολόγος που εξέταζε ογκολογικούς ασθενείς στο Γενικό Νοσοκομείο της Ηλείας, αλλά αυτό πλέον έχει σταματήσει να γίνεται.

Όμως ο κ. Γκινόπουλος είναι σε θέση αυτή την περίοδο, αρκεί να υπάρξει πολιτική απόφαση, να επιστρέψει στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας και να συγκροτήσει την ογκολογική κλινική, αφού έχει την εμπειρία από την έως τώρα πορεία του. Με λίγη θέληση από την 6η ΥΠΕ και στήριξη από το Υπουργείο Υγείας μπορεί και πρέπει η Ηλεία να αποκτήσει εξειδικευμένη κλινική για την θεραπεία ογκολογικών ασθενών, γλιτώνοντας το Ελληνικό κράτος και από το κόστος των μετακινήσεων που καταβάλει στους ασθενείς που μεταβαίνουν στην Πάτρα για τη θεραπεία τους.

Και φυσικά γλιτώνοντας και τους ίδιους τους ασθενείς από την ταλαιπωρία της μετακίνησης στην Πάτρα, ιδίως όταν δεν έχουν κάποιο μέσο μετακίνησης.

Οργάνωση και θέληση να υπάρχει και όλα μπορούν να γίνουν.

Όλη η επικαιρότητα