Βιβλίο Ηλεία

ΑΕΚ και… συγκίνηση με εκπλήξεις στον Πύργο

Μοναδικό ταξίδι στον χρόνο και στην ιστορία έκαναν όσοι παραβρέθηκαν προχθές το απόγευμα στη Δημόσια Βιβλιοθήκη του Πύργου, για να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του βιβλίου «Οι ΑΕΚ όλου του κόσμου» που έγραψε ο δημοσιογράφος Νίκος Αγγελίδης.

Στην κατάμεστη από κόσμο από αίθουσα εκδηλώσεων, μικροί και μεγάλοι, φίλαθλοι της ΑΕΚ αλλά άλλων ομάδων, αψήφησαν τη ζέστη και συμμετείχαν ενεργά στην εκδήλωση,δημιουργώντας ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Ο δημοσιογράφος Νίκος Αγγελίδης ευχαρίστησε το κοινό για την παρουσία του και αναφέρθηκε στο πρωτότυπο συγγραφικό του εγχείρημα, τονίζοντας ότι η έμπνευση για την υλοποίησή του ήταν η ουγγρική «ΑΕΚ Μπελογιάννης», αλλά και η συμμετοχή του παππού του στη πρώτη ομάδα πετοσφαίρισης (βόλεϊ) της ΑΕΚ.

Ο κ. Αγγελίδης δήλωσε ότι η πολυσχιδής έρευνα διήρκεσε πέντε χρόνια περίπου και περιελάμβανε εξαντλητική μελέτη παλαιών εφημερίδων, υπερατλαντικό ταξίδι και συνομιλίες με παλαιούς αθλητές, και στη συνέχεια παρουσίασε με τη βοήθεια διαφανειών (slides) τις σημαντικότερες ομάδες που έφεραν το όνομα ΑΕΚ  και είτε είχαν σήμα τον δικέφαλο αετό είτε κιτρινόμαυρες εμφανίσεις.

Ο Νίκος Αγγελίδης αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του στις δύο «ΑΕΚ» που ιδρύθηκαν στην Ηλεία, την ποδοσφαιρική ΑΕΚ Πύργου και την μπασκετική ΑΕΚ Κάτω Παναγιάς, κερδίζοντας το χειροκρότημα του κοινού.

Το βιβλίο συμπαρουσίασε ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Φωτεινόπουλος, ο οποίος ανέφερε ότι η καταγραφή των σωματείων σε όλο τον κόσμο με το όνομα «ΑΕΚ» και έμβλημα τον δικέφαλο και χρώμα τα κιτρινόμαυρα, είναι ένα καινοτόμο και αξιέπαινο εγχείρημα, που υπερβαίνει τα οπαδικά όρια και έχει ξεχωριστή ιστορική αξία. Ο κ.Φωτεινόπουλος πρόσθεσε ότι  οι 302 ΑΕΚ παγκοσμίως μαρτυρούν τη δυναμική και την επιρροή της ιστορικής κληρονομιάς που κουβαλά ένας αθλητικός σύλλογος. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου, πήραν τον λόγο αρκετοί άνθρωποι του αθλητισμού αλλά και απλοί φίλοι της ΑΕΚ. Την εκδήλωση προλόγισε και συντόνισε ο δημοσιογράφος Χρίστος Πλευριάς.

Όλη η επικαιρότητα