Ποδόσφαιρο

ΑΕΚ μεταγραφές: Γιατί δεν προχώρησε του Τσιγκρίνσκι

Ο Ουκρανός κεντρικός αμυντικός, Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, πρόσωπο απόλυτα αποδεκτό στην κιτρινόμαυρη οικογένεια, μπήκε προ ημερών σε διαδικασία συζήτησης με ανθρώπους της ΑΕΚ για το ενδεχόμενο να κλείσει την καριέρα του σε αυτήν. 
Ακούστε το άρθρο

ΑΕΚ και Τσιγκρίνσκι συζήτησαν το ενδεχόμενο συμπόρευσης την επόμενη σεζόν, ώστε ο Ουκρανός να κλείσει την καριέρα του στην Ένωση.

Ο Ουκρανός κεντρικός αμυντικός, Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, πρόσωπο απόλυτα αποδεκτό στην κιτρινόμαυρη οικογένεια, μπήκε προ ημερών σε διαδικασία συζήτησης με ανθρώπους της ΑΕΚ για το ενδεχόμενο να κλείσει την καριέρα του σε αυτήν.

Ο Ματίας Αλμέιδα δεν ήταν σίγουρα το πρόβλημα. Αντιθέτως, ο Αργεντινός τεχνικός ήταν ανοιχτός σε αυτό το θέμα, ασφαλώς υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Ο Τσιγκρίνσκι θα μπορούσε να επιστρέψει στην Ένωση έχοντας αποδεχθεί έναν ρόλο περισσότερο συμβουλευτικό προς τους νεότερους παίκτες και όχι τόσο ενεργό αγωνιστικά. Θα μπορούσε απλά να λογίζεται ως μια επιλαχούσα επιλογή, σε περίπτωση μεγάλης ανάγκης.

Ωστόσο ο Ουκρανός, πέραν του ότι είναι ένας πολύ περήφανος άνθρωπος, νιώθει ότι έχει ακόμα βενζίνη στο ρεζερβουάρ του. Και παρά το γεγονός ότι επιθυμεί σφόδρα να κλείσει την καριέρα του στην ΑΕΚ, δεν μπορεί επίσης να αγνοήσει το γεγονός ότι υπάρχουν για εκείνον ομάδες που τον θέλουν ως βασικό παίκτη τους. Ακόμα και η Ανόρθωση, ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό στην Κύπρο, ήταν διατεθειμένη να του δώσει αυτή τη δυνατότητα, ασχέτως που η ιστορία δεν προχώρησε.

Φιλικό στην OPAP Arena προς τιμήν του

Ο Ιωνικός, τον θέλει επίσης πολύ και λογικά εκεί θα συνεχίσει, μετά από μία ιδιαίτερα επιτυχημένη σεζόν πέρυσι. Ο “Τσίγκρι” ζει στην Αθήνα από το καλοκαίρι του 2016, κοντολογίς έχει κλείσει μια εξαετία στην πόλη, την έχει αγαπήσει, έχει αγοράσει σπίτι εδώ και δεν επιθυμεί να αλλάξει περιβάλλον στα ποδοσφαιρικά “γεράματά” του. Γι αυτό και θα παραμείνει εδώ.

Όσο για την ΑΕΚ, τον περιμένει με ανοιχτές αγκάλες όταν ο ποδοσφαιριστής θα αποφασίσει να κρεμάσει τα παπούτσια του και να ενεργοποιηθεί στο χώρο από άλλο πόστο. Υπήρξε άλλωστε σενάριο που τον ενέπλεκε με ενεργό ρόλο στην Ένωση και αυτό το καλοκαίρι, ωστόσο ο 36χρονος στόπερ δεν έχει αποφασίσει ότι έφτασε η στιγμή για να κόψει τη μπάλα.

Είναι όμως δεδομένα κάτι που θα τον απασχολήσει το ερχόμενο καλοκαίρι, μαζί με ένα φιλικό στην OPAP Arena για να κλείσει την καριέρα του φορώντας τα κιτρινόμαυρα. Αυτό είναι κάτι που ήδη σχεδιάζουν στην ΑΕΚ, περιμένοντας το πότε ο Ουκρανός θα αποχωρήσει από την ενεργό δράση για να γίνει -εφόσον το επιθυμεί- κομμάτι του ανασχεδιασμού της ομάδας που ήδη ξεκίνησε από φέτος.

Πηγή: sport24.gr

Όλη η επικαιρότητα