Μπάσκετ

ΑΕΛ – ΝΙΚΗ ΠΡΟΑΣΤΕΙΟΥ 84 -55: Εκεί εκεί στην Α1 ΕΣΚΑΗ!

Ακούστε το άρθρο

Τον προβιβασμό της ΑΕΛ στην Α1 ΕΣΚΑΗ πανηγυρίζουν από χθες τα Λεχαινά και το ηλειακό μπάσκετ αφού η ομάδα του Γρ. Κακολύρη μετέτρεψε σε θρίαμβο το ντέρμπι με την Νίκη Προαστείου και με το τελικό 84 -55 σφράγισε με εμφατικό τρόπο την δεύτερη σερί της άνοδο σε ισάριθμα χρόνια.

Μπροστά σε 200 περίπου φιλάθλους και σε μια βραδιά που θα θυμάται για καιρό το «ΑΕΘΛΕΙΟΝ», οι γηπεδούχοι στο πρώτο ημίχρονο δεν μπόρεσε να ξεφύγει στο σκορ αφού η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε στο +4 (15-11) και η δεύτερη στο +3 (34-31). Στο τρίτο δεκάλεπτο όμως η ΑΕΛ έστησε ένα πραγματικό πάρτι, εκτόξευσε τη διαφορά στους 23 πόντους (69-46) και ολοκλήρωσε τον αγώνα στο +29 (84-55) με την κόρνα της λήξης να βρίσκει παίκτες, τεχνικό τιμ, διοίκηση και κόσμο εκστασιασμένους για τη μεγάλη επιτυχία.

Τα δεκάλεπτα: 15-11, 34-31, 69-46, 84-55.

Α.Ε.Λ. (Κακολύρης): Βαρδίκος 21, Λυκούδης 19 (4), Στριγάς 2, Αναστασόπουλος 4, Αντωνόπουλος 5 (1), Γκούτης 10 (3), Μπαγουλής, Στεφανίδης 12 (4), Μάρκου 6, Παλλαδινός 3 (1), Χαραλαμπόπουλος, Μελιτσόπουλος 2.

Νίκη (Φραγκοπαναγιώτης): Πετρόπουλος 2, Γκιώνης, Διονυσόπουλος 2, Λιοφάγος 4, Τραγαρας 7, Αλεξανδρόπουλος 6 (2), Δημόπουλος 5 (1), Κατσαμας 2, Πίκιος 7, Γουβελης 6, Δουρούκης 14 (2).

Γρ. Κακολύρης: «Παιχνίδι με παιχνίδι τα καταφέραμε!»

Ο πρωτομάστορας της ανόδου και τεχνικός της ΑΕΛ, Γρηγόρης Κακολύρης, εμφανώς ικανοποιημένος από την άνοδο δήλωσε στην «Πατρίς σπορ».

«Ήταν μια χρονιά που μετά και τις μεταγραφές που κάναμε είχαμε θέσει ως πρωταρχικά στόχο την είσοδο στα πλέι – οφ. Όταν όμως ξεκίνησε το πρωτάθλημα και είδαμε ότι παιχνίδι – παιχνίδι μας έβγαινε πιστέψαμε στην πρώτη θέση και στην άνοδο. Προσπαθήσαμε να μέσω των προπονήσεων, δώσαμε δυνατά φιλικά και ξεκουράσαμε όταν μπορούσαμε κάποιους παίκτες για να τους έχουμε φρέσκους στα ντέρμπι. Προσωπικά προσπάθησα να πείσω τους παίκτες μου ότι είναι οι καλύτεροι και στο τέλος τα καταφέραμε. Είναι σημαντικό ότι κατά την διάρκεια της χρονιάς δεν είχαμε τραυματισμούς και γι’ αυτό θέλω να ευχαριστώ τον γυμναστή της ομάδας μας, Ανδρέα Μοσχόπουλο. Τέλος θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ανδρέα Χαμουζά, υπεύθυνο του τμήματος που υλοποίησε στο έπακρο το πλάνο που είχαμε φτιάξει πριν δυο χρόνια, όταν και είπαμε ότι η ΑΕΛ σε δυο χρόνια πρέπει να είναι στην Α1!»

Συγχαρητήρια από Ναμπίλ Μοράντ

Ένας από τους πολλούς  που έσπευσαν να δώσουν συγχαρητήρια στην ΑΕΛ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο στην Α1 ΕΚΣΑΗ ήταν και ο Δήμαρχος Ανδραβίδας, κ. Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ ο οποίος δήλωσε:

«Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή και θερμά μου συγχαρητήρια στην ομάδα μπάσκετ της Α.Ε.ΛΕΧΑΙΝΩΝ   για την άνοδο της στην Α1 κατηγορία μπάσκετ.

Με την επιτυχία της αυτή μας έκανε όλους υπερήφανους  αφού ήρθε σαν επιστέγασμα μιας τεράστιας προσπάθειας με συνέπεια και συνέχεια που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια και ανέβασε την ομάδα 2 κατηγορίες μέσα σε 3 χρόνια

Δικαιώθηκαν έτσι οι κόποι και οι θυσίες του επικεφαλής του τμήματος μπάσκετ Ανδρέα Χαμουζά , του προπονητή Γρηγόρη Κακολύρη  και όλων των παικτών και των παραγόντων που συντέλεσαν στις μεγάλες αυτές επιτυχίες.

Η χαρά μου είναι μεγαλύτερη αφού κι εγώ έχω διατελέσει επί σειρά ετών πρόεδρος της ΑΕΛ και αποτελεί ένα σημαντικό και πολύ ευχάριστο κομμάτι της ζωής μου. Και πάλι συγχαρητήρια σε όλους και κάθε επιτυχία  σε όλους τους μελλοντικούς σας στόχους».

(φώτο: Βαγγέλης Δημητρόπουλος)

Όλη η επικαιρότητα