Κόσμος

Αεροπορική τραγωδία στο Ιράν: Ολα τα σενάρια της πτώσης

Ακούστε το άρθρο

Αρκετά και εφιαλτικά είναι τα σενάρια που υπάρχουν τώρα ανοιχτά αναφορικά με την αεροπορική τραγωδία στο Ιράν με 176 νεκρούς από την συντριβή του Boeing 737 – 800 των ουκρανικών αερογραμμών.

Τι λένε οι Ουκρανοί

Ο γραμματέας του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας και άμυνας της Ουκρανίας Αλέξι Ντανίλοφ έγραψε στο Facebook ότι η έρευνα για την συντριβή του ουκρανικού αεροσκάφους στην Τεχεράνη στρέφεται προς διάφορα σενάρια, ανάμεσά τους το ενδεχόμενο πλήγματος με αντιαεροπορικό πύραυλο, σύγκρουσης, έκρηξης στον κινητήρα ή και τρομοκρατικής ενέργειας με την πρόκληση έκρηξης στο εσωτερικό του αεροσκάφους.

Οι ουκρανοί ερευνητές θέλουν να αναζητήσουν συντρίμμια ρωσικού πυραύλου κοντά στον τόπο της συντριβής, καθώς πληροφορίες για την ύπαρξή τους εμφανίσθηκαν στο Ιντερνετ, δηλώνει ο Αλέξι Ντανίλοφ, προσθέτοντας ότι στην έρευνα συμμετέχουν εμπειρογνώμονες που ερεύνησαν την κατάρριψη της πτήσης MH17 της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία το 2014.

Η αναφορά της AIREON

Η αμερικανική εταιρία καταγραφής του ίχνους πτήσης αεροσκαφών AIREON, έχει συλλέξει στοιχεία για το ίχνος της πορείας του αεροσκάφους. Η AIREON έχει θέσει τα στοιχεία αυτά στην διάθεση των αρμοδίων αρχών, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της.

Το σύστημα ιχνηλάτησης της πορείας των αεροσκαφών που διαθέτει η εταιρία λειτουργεί επί τη βάσει των δεδομένων που της παρέχει ένα δίκτυο δορυφόρων με περισσότερες λεπτομέρειες από τα στοιχεία που παρέχουν site όπως το FlightRadar24. Το ενδιαφέρον των ειδικών εμπειρογνωμόνων που εξετάζουν τα αίτια που προκάλεσαν το αεροπορικό δυστύχημα εντοπίζεται στα τελευταία λεπτά της μοιραίας πτήσης.

Η AIREON διέθεσε την προηγούμενη χρονιά λεπτομερή στοιχεία, για την συντριβή του Boeing 737MAX των Αιθιοπικών Αερογραμμών που οδήγησαν στην καθήλωση των αεροσκαφών του τύπου στις ΗΠΑ και τον Καναδά, μετά τις ομοιότητες που διαπιστώθηκαν με την πτώση ενός αεροσκάφους του ίδιου τύπου στην Ινδονησία.

thetoc.gr

Όλη η επικαιρότητα