Μουσική

Aerosmith: Μετά από 50 χρόνια καριέρας, αποχαιρετούν το κοινό με μια περιοδεία

Οι Aerosmith, το θρυλικό αμερικανικό ροκ συγκρότημα, ετοιμάζει μία περιοδεία που αναμένεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο.  
Ακούστε το άρθρο

Εχουν συμπληρώσει παραπάνω από 50 χρόνια στη μουσική σκηνή και τώρα είναι έτοιμοι να αποχαιρετήσουν το κοινό τους. Οι Aerosmith, το θρυλικό αμερικανικό ροκ συγκρότημα, ετοιμάζει μία περιοδεία που αναμένεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο.  

Η αποχαιρετιστήρια περιοδεία θα έχει τον τίτλο «Peace Out», θα ξεκινήσει στις 2 Σεπτεμβρίου από τη Φιλαδέλφεια και θα περιλαμβάνει 40 ημερομηνίες. Ανάμεσα στις στάσεις, το συγκρότημα θα δώσει συναυλία στη γενέτειρά του τη Βοστώνη, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Η περιοδεία θα ολοκληρωθεί στις 26 Ιανουαρίου, στο Μόντρεαλ.

«Νομίζω ότι ήρθε η ώρα», είπε ο κιθαρίστας Τζο Πέρι στο αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press.

«Είναι μια ευκαιρία να γιορτάσουμε τα 50 χρόνια παρουσίας», δήλωσε ο Πέρι. «Ποτέ δεν ξέρεις για πόσο ακόμη θα είναι όλοι υγιείς ώστε να μπορούμε να δίνουμε συναυλίες… Έχει περάσει καιρός από τότε που κάναμε μια πραγματική περιοδεία. Κάναμε τις εμφανίσεις στο Βέγκας, που ήταν κάτι το υπέροχο. Ηταν διασκεδαστικό, αλλά (είμαστε) κάπως ανυπόμονοι να επιστρέψουμε στο δρόμο».

Ωστόσο, από την περιοδεία θα απουσιάζει ο ντράμερ του συγκροτήματος Τζόι Κρέιμερ.

«Ενώ ο Τζόι Κρέιμερ παραμένει ένα αγαπημένο ιδρυτικό μέλος των Aerosmith, δυστυχώς πήρε την απόφαση να μην ακολουθήσει τις προγραμματισμένες ημερομηνίες της περιοδείας για να εστιάσει την πλήρη προσοχή του στην οικογένεια και την υγεία του», ανέφερε η δήλωση. «Η αδιαμφισβήτητη και θρυλική παρουσία του Τζόι πίσω από το drum kit θα μας λείψει πολύ».

Με πληροφορίες από το Associated Press, το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα