Ηλεία

Αερόστατο με Ρωσίδες απογειώθηκε από Κυλλήνη και προσγειώθηκε στα… Σαβάλια – Αποστολή της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Ρωσίας

Ακούστε το άρθρο

Δώδεκα τουριστικοί πράκτορες από την Ρωσία, 11 γυναίκες και ένας άνδρας, πέταξαν με αερόστατο  το απόγευμα του Σαββάτου πάνω από την Δυτική Ηλεία, είδαν και θαύμασαν την περιοχή και τις εντυπώσεις τους θα τις μεταφέρουν στην Ένωση Τουριστικών πρακτόρων της Ρωσίας (ΑΤΟP) εν όψει της επόμενης τουριστικής περιόδου.

Η πτήση ξεκίνησε περίπου στις 6.30 το απόγευμα από την περιοχή της Κυλλήνης  και στο μεγάλο αερόστατο επιβιβάστηκαν 12 άτομα.  Ο  έμπειρος κυβερνήτης Παύλος Κουρκούτας  ανέλαβε τα υπόλοιπα. Το αερόστατο πέταξε πάνω από τον Κάμπο και κατά μήκος της ακτογραμμής της Δυτικής Ηλείας. Οι Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες φωτογράφιζαν την Δυτική Ηλεία που απλωνόταν κάτω από τα πόδια τους, θαύμασαν την περιοχή και ίσως πραγματοποιήσουν  και νέα πτήση τις επόμενες μέρες στην περιοχή.

Η προσγείωση

Η προσγείωση του αερόστατου έγινε λίγα λεπτά μετά τις 8 πριν πέσει το σκοτάδι στα Σαβάλια, σε χωράφι κοντά το γήπεδο. «Ξαφνικά άκουσα μια φωνή από ψηλά να με χαιρετά και να με ρωτά αν μπορεί να προσγειωθεί εδώ κοντά…» , λέει στην «Πατρίς» ο  αγρότης κάτοικος Σαβαλίων κ. Ξυδούς Δημήτρης και συνεχίζει: «τους έδειξα ένα οικόπεδο κοντά στο γήπεδο που είναι μακριά από ελιές για να μην σκιστεί το αερόστατο…Πράγματι ο κυβερνήτης το προσγείωσε ομαλά, όμορφα και από το καλάθι κατέβηκαν δώδεκα άνθρωποι». Οι  τουριστικοί πράκτορες επιβιβάστηκαν μετά από πέντε λεπτά σε λεωφορείο που ήρθε για τον σκοπό αυτό στην περιοχή, ενώ το αερόστατο αφού το «ξεφούσκωσαν» το φόρτωσαν άνθρωποι της εταιρείας  σε ένα μεγάλο τρέιλερ

Πτήση με σκοπό την ανάπτυξη

Ο κ. Κοτζαγερίδης Μίλτος ο υπεύθυνος της εταιρείας μίσθωσης αεροστατών «Olympic balloon» , δήλωσε στην «Πατρίς»: «Το αερόστατο έχει μισθωθεί από την κρατικό οργανισμό τουρισμού της Ρωσίας, με σκοπό να ξεναγηθούν τουριστικοί πράκτορες στην περιοχή της Δυτικής Ηλείας, να δουν τις ομορφιές γύρω από την περιοχή της Κυλλήνης. Ήταν μια πτήση με σκοπό την τουριστική ανάπτυξης της περιοχής»

Όλη η επικαιρότητα