WEB tv Ηλεία

Αετός στον ουρανό ο 26χρονος Σωτήρης Βλαστός – Θρήνος στα Λεχαινά για το παλικάρι

Σπαρακτικός αποχαιρετισμός από συγγενείς, φίλους και συναδέλφους του αδικοχαμένου νεαρού από την Ηλεία και όχι μόνο...
Ακούστε το άρθρο

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στα Λεχαινά η είδηση του θανάτου του Σωτήρη Βλαστού μετά από τροχαίο που είχε στην Κω όπου εργαζόταν, βυθίζοντας στο πένθος συγγενείς και φίλους, αφού τόσο ο εκλιπών, όσο και η οικογένεια του ήταν πρόσωπα πολύ αγαπητά στην περιοχή.

Ο 26χρονος που τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιούταν επαγγελματικά στο νησί των Δωδεκανήσων δουλεύοντας ως μάγειρας σε ξενοδοχείο, είχε πάει και φέτος στην Κω για να εργαστεί την καλοκαιρινή σεζόν και το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της περασμένης Πέμπτης, όταν επιστρέφοντας στο σπίτι του από την εργασία του,  το αυτοκίνητο που οδηγούσε εξετράπη υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες της πορείας του και προσέκρουσε σε δέντρο με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Το τροχαίο που έκοψε άδοξα το νήμα της ζωής του αδικοχαμένου νεαρού από τα Λεχαινά σημειώθηκε στο δρόμο Ψαλίδι – Κως, περίπου στο ύψος του ξενοδοχείου Κοντινένταλ, λίγο πριν την Μαρίνα.

Στο σημείο, έφτασε άμεσα Πυροσβεστική αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε τον 26χρονο στο νοσοκομείο όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Άπαντες στα Λεχαινά, μετά από το  άκουσμα της τραγικής είδησης, είναι συγκλονισμένοι αφού ο Σωτήρης Βλαστός αν και απουσίαζε για επαγγελματικούς λόγους από την ιδιαίτερη πατρίδα του, την επισκεπτόταν αρκετά συχνά προκειμένου να δει του γονείς του, τα τρία αδέλφια του αλλά και τους πολλούς φίλους που είχε, οι οποίοι ακόμα δε μπορούν να πιστέψουν το κακό που τους βρήκε.

Φως στα αίτια της τραγωδίας, αναμένεται να ρίξει η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής. Η εφ. «Πατρίς» εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος.

«Στα Λεχαινά και στην Πάτρα ήσουν βασιλιάς»

Την ίδια ώρα, σπαρακτικό είναι το αντίο συγγενών, φίλων και συναδέλφων του Σωτήρη Βλαστού τόσο από την Ηλεία όσο και από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Με το άκουσμα της είδησης, τα social media πλημμύρισαν από αναρτήσεις αποχαιρετισμού, αφού ο 26χρονος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και κοινωνικός και όλοι είχαν να πουν ένα καλό λόγο για την ψυχή και τον χαρακτήρα του αλλά και να αναφέρουν και μια όμορφη  ιστορία που μοιράστηκαν μαζί του.

Στιγμές που πλέον θα μείνουν ανάμνηση και την θέση τους θα πάρουν αναπάντητα γιατί και θλίψη…

Χαρακτηριστικό είναι το ποίημα που έγραψε φίλος του Σωτήρη Βλαστού στο οποίο ανέφερε:

Στα Λεχαινά και στην Πάτρα ήσουν βασιλιάς

στην ζούγκλα της πόλης λιοντάρι.

Που όλα τα ξεπέρναγες απλά

με λεβεντιά και χάρη.

Μα τώρα έγινες ο αητός στον ουρανό,

και εκεί θα βασιλεύεις για πάντα.

Πετώντας πάντα ελεύθερος ψηλά

και θα μας αγναντεύεις..

Δίχως φραγμούς και σύνορα

ελεύθερος σαν φως.

Και σαν αχτίδα θα έρχεσαι

κοντά μας αδερφέ μου.

Πέτα ψηλά ελεύθερος

στα αστέρια στους πλανήτες.

Και με το φως σου φώτιζε

τούς υπόλοιπους της νύχτες.

Πέτα ψηλά στους ουρανούς

να βρεις ότι ζητάς.

Και αν πλήξεις στα ταξίδια σου

Γύρνα ξανά σε μας

Μα αν δεν πλήττεις αδερφακο μου

ποτέ να μην ξανάρθεις.

Γιατί είναι ο κόσμος φθονερός

κακό μπορεί να πάθεις.

Μείνε ψηλά στα σύννεφα

μαζί με τους αγίους όλους.

Παρά να ρθείς εδώ στη γη

να ζεις πλησίον σε διαβόλους….

Καλό ταξίδι αδερφακο μου».

Φίλη του 26χρονου από την Κω έγραψε: «Ρε Σωτήρη..πες μου ότι είναι πλάκα..ότι θα χτυπήσει το τηλέφωνο κι θα δω το όνομα σου..πες μου ότι σε λίγες μέρες θα δω μήνυμα σου να πιούμε καφέ..

Δε μπορώ να πιστέψω ότι δεν θα σε ξαναδώ, δεν θα σε ξανά ακούσω, δεν θα ξανακάνουμε βόλτα στο νησί..στο νησί που γνωριστήκαμε το 2019 κι δέσαμε τη φιλία μας για τα καλά…Ήξερα πάντα ότι είσαι διπλά μου σε όλα όπως κι εγώ άλλωστε..

Τώρα που πας εκεί ψηλά κι με αφήνεις μόνη..Είχες πολλά να δώσεις ακόμη εδώ.. γιατί..γιατί…όλα μια ανάμνηση πια..

Εύχομαι να μας βλέπεις από κει ψηλά , να μας προσέχεις κι να ξέρεις δεν θα πάψω ποτέ να σε θυμάμαι .

Καλό παράδεισο αγόρι μου..Καλή αντάμωση..»

Στο ίδιο μήκος κύματος, και ένας συνάδελφος του Σωτήρη με τον οποίον είχαν εργαστεί στη Ρόδο ο οποίος έγραψε: «Ρε Σώτο, γιατί μας το έκανες αυτό; Πάνε 5 χρόνια που γνωριστήκαμε στην Ρόδο. Περάσαμε ένα καλοκαίρι μαζί γεμάτο όμορφες στιγμές. Καλό παράδεισο ρε φιλαράκι. Ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει. Να μας προσέχεις από εκεί ψηλά. Καλή αντάμωση»

Μια ακόμα φίλη του αδικοχαμένου νέου από την Πάτρα ανέφερε: «Πέταξες ψηλά κ έφυγες..πηγές στην γειτονιά τν αγγέλων..ήσουν δύναμη κ τρέλα κ εκεί το ίδιο θέλω να είσαι..να μας προσέχεις από εκεί ψηλά κ σ υπόσχομαι ότι κ εμείς πάντα θα σε αγαπάμε..καλό παράδεισο να έχεις αγγελάκι μ όμορφο..θα ανταμώσουμε πάλι».

Όλη η επικαιρότητα