Ελλάδα Ηλεία

Αφανίζεται το έθνος – Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο Διεθνές Συνέδριο Πολυτέκνων

Ακούστε το άρθρο

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που αφορούν την δημογραφική κατάρρευση της Ελλάδας και παρουσιάστηκαν στην διάρκεια του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Πολυτέκνων που διοργάνωσαν στην Θεσσαλονίκη η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος και ο Σύλλογος Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης ‘Οι Άγιοι Πάντες’.

Το Συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τίτλο: ‘Η δημογραφική κατάρρευση της Ελλάδος: η αθέατη γενοκτονία’ και τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν δεν αφήνουν περιθώρια για εφησυχασμό.

Δραματική μείωση των γεννήσεων

Όπως όλα δείχνουν το 2050 η Ελλάδα θα είναι μία άλλη χώρα, καθώς θα έχει 2 εκ. λιγότερο πληθυσμό και θα διαθέτει την χειρότερη σε όλη την Ευρώπη αναλογία εργαζομένων προς συνταξιούχους.

Τα τελευταία χρόνια οι γεννήσεις μειώνονται και αυτή την στιγμή η χώρα έχει τον χαμηλότερο δείκτη γονιμότητας, με τον πληθυσμό να ακολουθεί συνεχώς φθίνουσα πορεία.

Είναι στοιχεία τα οποία περιλαμβάνονται σε μελέτη του Ινστιτούτου του Βερολίνου για τον Πληθυσμό και την Ανάπτυξη, η οποία αναλύει γενικότερα το δημογραφικό μέλλον της Ευρώπης και παρουσιάστηκαν στο συνέδριο.

Όπως αναφέρεται στην σχετική μελέτη, μεταξύ 2011-2016 η Ελλάδα έχασε σχεδόν το 3% του πληθυσμού της, καθώς εξαιτίας της οικονομικής κρίσης γεννιούνται λιγότερα παιδιά, ενώ προβλέπεται ότι από περίπου 10,8 εκατομμύρια το 2016, ο πληθυσμός της χώρας μας θα μειωθεί στα 9,9 εκατομμύρια έως το 2030 και στα 8,9 εκατομμύρια έως το 2050, με συνέπεια να υποστεί μια πρόσθετη μείωση κατά περίπου 18%.

Στην Ελλάδα γεννιούνται πλέον περίπου 90.000 παιδιά και η χώρα έχει έναν από τους πιο γερασμένους πληθυσμούς στην Ευρώπη, καθώς πάνω από το ένα πέμπτο των κατοίκων της (το 21%) είναι άνω των 65 ετών.

Γερνάει ο νότος

Σύμφωνα με την έκθεση, η Ευρώπη είναι δημογραφικά διαιρεμένη. Στο βορρά, στη δύση και στο κέντρο της ηπείρου υπάρχουν σχετικά υψηλοί δείκτες γονιμότητας και μετανάστευσης που διασφαλίζουν την ανάπτυξη των πληθυσμού στο προβλεπτό μέλλον. Αντίθετα, η νότια και η ανατολική Ευρώπη καταγράφουν επιταχυνόμενη γήρανση και απώλειες πληθυσμού.

Η μελέτη εκτιμά ότι έως το 2050 η υψηλότερη μέση ηλικία του πληθυσμού, μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, θα υπάρχει στην Ελλάδα και στην Πορτογαλία.

Επισημαίνεται δε ότι σήμερα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες οι γυναίκες αποκτούν λιγότερα παιδιά από όσα απαιτούνται για να μείνει σταθερός ο πληθυσμός τους χωρίς τη βοήθεια των μεταναστών και για να συμβεί μια τέτοια σταθεροποίηση, χρειάζεται ένας δείκτης γονιμότητας περίπου 2,3 παιδιών ανά γυναίκα, αλλά σήμερα ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 28 κρατών μελών είναι μόνο 1,58 παιδιά ανά γυναίκα.

Αυξάνεται ο πληθυσμός στην Τουρκία

Χειρότερη εικόνα, όσον αφορά τον πληθυσμό της Ελλάδας, παρουσιάζεται μέσα από τα στοιχεία επικαιροποιημένης έρευνας της Τουρκικής στατιστικής υπηρεσίας. Όπως αναφέρθηκε στο συνέδριο, σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά το 2050 ο πληθυσμός της Τουρκίας θα αγγίξει τα 93,5 εκατομμύρια, ενώ ο πληθυσμός στην Ελλάδα θα έχει μειωθεί στα 7,5 εκατομμύρια!

Με βάση τα στοιχεία της έρευνας, ο πληθυσμός άνω των 65 ετών αυξήθηκε στο 7,5% όταν το αντίστοιχο ποσοστό στην Ελλάδα διαμορφώνεται στο 18,1% . Δηλαδή η Ελλάδα γερνάει, ενώ η Τουρκία σφύζει από νιάτα.

Το 1974 ο τουρκικός πληθυσμός ήταν 32 εκατ. ενώ ο ελληνικός 8,5 εκατ., δηλαδή αναλογία κάτω από 4:1. Το 1922 ο πληθυσμός της Τουρκίας ήταν 11 εκατ. κάτοικοι και της Ελλάδας 6,5!

Να εφαρμοστεί δημογραφική πολιτική

Βάσει των εισιγήσεων που αναπτύχθηκαν στο συνέδριο από έγκριτους και καταξιωμένους Πανεπιστημιακούς δάσκαλους, δημογράφους και προσωπικότητες  από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ η Ελλάδα παραμένει εγκλωβισμένη στο τέλμα της οικονομικής κρίσης, σε ένα άλλο πεδίο συντελούνται διεργασίες που οι οποίες μεσοπρόθεσμα θα αλλάξουν την πληθυσμιακή της υπόσταση.

Καθολικό αίτημα όλων των συνέδρων είναι να παραμείνουν άθικτες, στο υπό αναθεώρηση Σύνταγμα, οι διατάξεις του άρθρου 21 του ισχύοντος Συντάγματος, οι οποίες παρέχουν προστασία στο γάμο, τη μητρότητα, την παιδική ηλικία και ιδιαίτερη προστασία στις πολύτεκνες οικογένειες, ενώ υποχρεώνουν την Πολιτεία να σχεδιάζει και να εφαρμόζει δημογραφική πολιτική. Επίσης, η Πολιτεία να προβεί άμεσα στη λήψη δημογραφικών κινήτρων – μέτρων, πολλά από τα οποία δεν έχουν κανένα απολύτως δημοσιονομικό κόστος, για την ανακοπή της δημογραφικής κατάρρευσης της Ελλάδος και της αθέατης γενοκτονίας.

‘Ανατριχιαστικά τα στοιχεία’

Τις εργασίες του συνεδρίου παρακολούθησε ο πρόεδρος του Συλλόγου πολυτέκνων Αμαλιάδας και περιχώρων και δημοτικός σύμβουλος Ήλιδας κ. Παντελής Δούλος, ο οποίος βάλει κατά των πολιτικών που ακολουθήθηκαν από όλες τις κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια οδηγώντας την χώρα σε αυτή την κατάσταση.

«Τα στοιχεία της έρευνας που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο είναι ανατριχιαστικά» λέει χαρακτηριστικά και συνεχίζει: «Σαν έθνος με μαθηματική ακρίβεια έχουμε ημερομηνία λήξης και γι’ αυτό ευθύνονται όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις. Γνώριζαν το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας και δεν ασχολήθηκαν καθόλου. Αντ’ αυτού, καταργούν την οικογένεια, τις γεννήσεις, την θρησκεία, καταργούν τα προνόμια στους πολύτεκνους, θέλουν με τον κατήφορο που έχουμε πάρει να φθάσουμε σύντομα στο μηδέν. Στην χώρα θα μείνουν μόνο οι γέροι, αφού γεννήσεις έχουμε μόνο από αλλοδαπούς και το 2050 ο πληθυσμός θα έχει μειωθεί κατά 2 εκατομμύρια».

Ο κ. Δούλος προχωρά και ένα βήμα παραπέρα και κάνει λόγο για οργανωμένο σχέδιο: «Δυστυχώς, υπάρχει οργανωμένο σχέδιο, όπως πουλούν την γη μας, πουλούν και κάθε αξία. Τα στοιχεία είναι σοκαριστικά και εάν δεν ληφθούν άμεσα (χθες) μέτρα να ενισχύουν τους νέους ανθρώπους να κάνουν τουλάχιστον ένα παιδί, χαθήκαμε. Οι παντρεμένοι δεν τολμούν να κάνουν παιδί, τα ελληνόπουλα δεν μπορούν πλέον να προγραμματίσουν τίποτα και οι θάνατοι υπερβαίνουν κατά πολύ τις γεννήσεις. Είναι λυπηρό. Ας αναλογιστούν οι κύριοι εάν θέλουν την Ελλάδα και εάν θέλουν τα παιδιά μας, τα οποία τα διώχνουμε και φέρνουμε αλλοδαπούς. Λυπάμαι για τους πολιτικούς που έχουμε, είναι πληρωμένοι για να ξεπουλήσουν την Ελλάδα».

Όλη η επικαιρότητα