Κόσμος

«Αφαίρεσαν» το αστέρι του Τραμπ από τη Λεωφόρο της Δόξας

Ακούστε το άρθρο

Πριν μερικές ημέρες δύο άνδρες με αξίνες προσπάθησαν και απέτυχαν να αφαιρέσουν το αστέρι του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ από το Hollywood Walk of Fame. Τώρα είναι η σειρά του δημοτικού συμβουλίου του δυτικού Χόλιγουντ να ζητήσει την αφαίρεσή του.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν ομόφωνα χθες Δευτέρα να αφαιρεθεί το αστέρι του Τραμπ. Η απόφαση αυτή είναι μόνο συμβολική καθώς το δημοτικό συμβούλιο δεν έχει δικαιοδοσία στη Λεωφόρο της Δόξας που βρίσκεται στο γειτονικό Χόλιγουντ, απλώς ζητεί από το Εμπορικό Επιμελητήριο του Χόλιγουντ, το οποίο είναι διαχειρίζεται το αξιοθέατο, να το αφαιρέσει.

Το αστέρι του Τραμπ έχει γίνει πόλος έλξης για πολλές διαμαρτυρίες εναντίον του Αμερικανού προέδρου, αφότου αυτός ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του το 2015 και έχει καταστραφεί δύο φορές, όμως αμέσως αποκαταστάθηκε.

Το δημοτικό συμβούλιο του δυτικού Χόλιγουντ εξήγησε ότι ο άνδρας τον οποίο τιμά το αστέρι δεν αντιπροσωπεύει της αξίες της περιοχής, μια από τις πιο φιλελεύθερες των ΗΠΑ. Στην απόφαση του διοικητικού συμβουλίου γίνεται λόγος για τις καταγγελίες των γυναικών σύμφωνα με τις οποίες έχουν παρενοχληθεί σεξουαλικά από τον Τραμπ, όπως και για την πολιτική του να χωρίζει τα παιδιά των παράτυπων μεταναστών από τους γονείς τους στα σύνορα, αν και ο Αμερικανός πρόεδρος έχει υπαναχωρήσει σε αυτό το θέμα.

Το Εμπορικό Επιμελητήριο του Χόλιγουντ δεν έχει αφαιρέσει ποτέ ως τώρα ένα αστέρι από τη Λεωφόρο της Δόξας, η οποία τιμά διασημότητες της βιομηχανίας του θεάματος. Έχει ακόμη αντισταθεί στις εκκλήσεις να αφαιρεθούν τα αστέρια διάσημων ανδρών που κατηγορήθηκαν πρόσφατα για σεξουαλική παρενόχληση.

«Προς το παρόν δεν υπάρχουν σχέδια να αφαιρεθεί κανένα αστέρι από τη Λεωφόρο της Δόξας», δήλωσε ο Λιρόν Γκάμπλερ πρόεδρος του Επιμελητηρίου σε ανακοίνωσή του, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News. Το αίτημα του δημοτικού συμβουλίου θα εξεταστεί στην επόμενη συνεδρίαση του Επιμελητηρίου, πρόσθεσε.

Μία φορά το χρόνο μια επιτροπή εξετάζει τις προτάσεις για τα αστέρια που θα προστεθούν στη Λεωφόρο και χρεώνει 40.000 δολάρια τον σπόνσορα του υποψήφιου για την τιμή.

Το αστέρι του Τραμπ προστέθηκε το 2007 σε αναγνώριση για το έργο του στην τηλεόραση, περιλαμβανομένου του ριάλιτι “The Apprentice” και της παραγωγής του διαγωνισμού ομορφιάς Μις Υφήλιος.

Όλη η επικαιρότητα