Ελλάδα

Αφγανές φτιάχνουν μάσκες για τις ευπαθείς ομάδες της Μόριας

Κανένας μόνος του στην κρίση είναι το μήνυμα που θέλουν να δώσουν οι πρόσφυγες της Μόριας.

Την ώρα που η πανδημία έχει φέρει στο φως τις ελλείψεις σε μάσκες και υγειονομικά προϊόντα, οι πρόσφυγες μας δίνουν μαθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, βγάζοντας τα πέρα μόνοι τους, μέσω της αυτοοργάνωσης.

Σε ένα μικρό κτίριο κοντά στη Μόρια μια ομάδα τεσσάρων Αφγανών γυναικών εθελοντικά έσπευσε να ράψει μάσκες για τον πληθυσμό του καταυλισμού, όπως μεταδίδει το politikalesvos.gr.

Η Stand By Me Lesvos, μια ελληνική ΜΚΟ χρησιμοποίησε ραπτομηχανές από ένα προηγούμενο πρότζεκτ ενώ μια μοδίστρα από την Καμπούλ έδειξε στις υπόλοιπες γυναίκες την τεχνική,

Οι γυναίκες εργάζονται με γρήγορο ρυθμό και ήδη από την πρώτη μέρα έφτιαξαν 500 μάσκες, οι οποίες κατασκευάζονται από βαμβακερό ύφασμα που αγοράζεται από τοπικά καταστήματα.

Οι μάσκες στη συνέχεια συσκευάζονται σε πλαστικά περιτυλίγματα τα οποία αγοράζονται από τοπικό σούπερ μάρκετ και συσκευασμένες όπως είναι οδηγούνται στο ΚΥΤ.

Οι μάσκες, δίνονται δωρεάν και αρχικά διανέμονται μόνο σε πρόσφυγες ή μετανάστες που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες και έχουν ήδη αναπνευστικά προβλήματα.

Όλη η επικαιρότητα