Ηλεία

Αφόρητη η κατάσταση με τα σκουπίδια στο Βούναργο

pera_brysh_2.jpg

Την αφόρητη κατάσταση που βιώνουν με τα σκουπίδια έξω από τις πόρτες τους, καταγγέλουν στο patrisnews.com κάτοικοι της περιοχής «Πέρα Βρύση» του Βουνάργου, οι οποίοι εδώ και πολλούς μήνες αναγκάζονται να ζουν με την δυσωδία, τα σκουλήκια και τις μύγες στη γειτονιά τους.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν κάτοικοι του σημείου «Πέρα Βρύση» στο Βούναργο, συνεργεία του δήμου Πύργου, τις προηγούμενες εβδομάδες μάζεψαν τα σκουπίδια από κάποια σημεία του χωριού, όμως άφησαν τις σωρούς λίγα μέτρα παρακάτω, που τα απορρίμματα συγκεντρώνονται σε σωρούς δίπλα από τα σπίτια τους και η κατάσταση που επικρατεί είναι αφόρητη.

Όπως εξήγησαν οι κάτοικοι, πολλές φορές έχουν ειδοποιήσει την τοπική κοινότητα του χωριού να γίνει η αποκομιδή από το σημείο χωρίς όμως μέχρι σήμερα οι οχλήσεις τους να έχουν εισακουσθεί, ενώ από την άλλη, επισημαίνουν πως στην περιοχή, παίζουν παιδιά και είναι αναγκασμένα να περνούν μέσα από τα απορρίμματα και να έρχονται σε επαφή με τις σάπιες σακούλες.

Μάλιστα, όπως κατήγγειλε κάτοικος της περιοχής στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» στο σημείο, διαμένει και άτομο με ειδικές ανάγκες, που καθημερινά διαμαρτύρεται για την δυσωδία που εκλύουν τα σκουπίδια ειδικά κατά τη διάρκεια της νύκτας, ενώ σε καθημερινή βάση επισκέπτεται τους γιατρούς εξαιτίας των αναπνευστικών προβλημάτων που παρουσιάζει.

Εκείνο που ζητούν οι κάτοικοι του σημείου «Πέρα Βρύση» του Βουνάργου, είναι να γίνει η αποκομιδή των απορριμμάτων από την περιοχή τους, προτού δημιουργηθούν σοβαρές μολύνσεις σε παιδιά και ηλικιωμένους που είναι πιο ευάλωτοι.

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com

  

Όλη η επικαιρότητα