Life

Αυτά δεν κάνουν σωστά όσοι έχουν μυρμήγκια στην κουζίνα

Ακούστε το άρθρο

Δεν υπάρχει χώρος που αγαπούν περισσότερο οι μικροί και μεγάλοι ανεπιθύμητοι επισκέπτες από την κουζίνα.

Ψίχουλα, τρόφιμα και μυρωδιές τραβούν τα μυρμήγκια σαν μαγνήτης. Λίγο να μην προσέξεις και αμέσως θα βρεθείς προ εκπλήξεως! Πώς εισβάλλουν τα μυρμήγκια στην κουζίνα σου;

Ένα ανοιχτό παράθυρο είναι αρκετό για να προσελκύσει αυτούς τους ανεπιθύμητους επισκέπτες. Συνήθως, αναζητούν τροφή και νερό, καθώς προσελκύονται από μυρωδιές της κουζίνας. Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να κλείνουμε πάντα τις συσκευασίες των τροφίμων στο σπίτι.

Ένας σίγουρος και άμεσος τρόπος για να απαλλαγείς από την παρουσία τους είναι η απεντόμωση. Ωστόσο, αν προτιμάς να δοκιμάσεις και άλλες μεθόδους, ίσως πιο φυσικές, υπάρχουν λύσεις. Το Douleutaras.gr μας προτείνει μερικές από αυτές για να δώσεις τέλος στο πρόβλημα σου.

Σφράγισε καλά τα σκεύη που περιέχουν τρόφιμα

Μια απλή μυρωδιά φαγητού μπορεί να προσελκύσει ένα στρατό μυρμηγκιών στην κουζίνα σου. Δεν έχει σημασία αν είναι μαγειρεμένο ή ωμό το φαγητό. Φυσικά, δεν εννοούμε ότι τα μυρμήγκια έχουν τον απώτερο σκοπό να διαταράξουν την ηρεμία σου.

Ο σκοπός τους είναι να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερη τροφή για τη φωλιά τους, καθώς είναι πολύ εργατικά. Αυτός είναι ένας λόγος για να μην πανικοβληθείς, αν τα συναντήσεις στον κήπο ή το μπαλκόνι σου. Ωστόσο, δεν είναι δυνατόν να συμβιώσετε στο εσωτερικό του σπιτιού. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να προστατεύεις τα τρόφιμα σου, τοποθετώντας τα σε δοχεία που κλείνουν αεροστεγώς. Αυτός είναι ένας τρόπος για να μην ενθαρρύνεις τα μυρμήγκια να πλησιάσουν.

Μάζεψε αμέσως τα ψίχουλα και υπολείμματα τροφών

Είναι λογικό να μην έχεις χρόνο να κάνεις γενική καθαριότητα στην κουζίνα κάθε μέρα. Άλλωστε, κάτι τέτοιο θα ήταν υπερβολή. Από την άλλη πλευρά, γνώριζες ότι ακόμα και η ύπαρξη υπολειμμάτων φαγητού μπορεί να προσελκύσει μυρμήγκια στην κουζίνα σου; Κάποια ψίχουλα από ψωμί, λίγες σταγόνες χυμού που έσταξαν στον πάγκο της κουζίνας και άλλα τόσα καθημερινά πράγματα μπορεί να κάνουν τη ζημιά.

Το πιο απλό πράγμα που μπορείς να κάνεις, είναι να καθαρίζεις επιτόπου το σημείο όπου υπάρχουν ψίχουλα και υπολείμματα τροφών. Χρησιμοποίησε ένα καθαρό, ελαφρώς βρεγμένο σφουγγαράκι, ή απορροφητικό πανάκι, το οποίο έχεις εμποτίσει με λίγο λευκό ξύδι. Τα μυρμήγκια, όπως και άλλα ζωύφια, απωθούνται από το ξύδι.

Καθάρισε το πάτωμα της κουζίνας

Μήπως τα υλικά που χρησιμοποιείς για τον εβδομαδιαίο καθαρισμό της κουζίνας δεν επαρκούν για να απωθήσουν τα μυρμήγκια; Ίσως το κλασικό καθαριστικό πατώματος που βρίσκουμε στο super market δεν είναι κατάλληλο για το χώρο σου, αν δέχεσαι εισβολή μυρμηγκιών. Αντίθετα, σου προτείνουμε να στραφείς προς μια πιο φυσική και οικολογική επιλογή.

Στον κουβά της σφουγγαρίστρας σου τοποθέτησε μπόλικο χλιαρό νερό και μισή κούπα λευκό ξύδι. Αν δεν έχεις λευκό ξύδι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το παραδοσιακό ξύδι, το οποίο, όμως, έχει πιο έντονο άρωμα. Αν η μυρωδιά του ξυδιού δεν είναι η αγαπημένη σου, μπορείς να ρίξεις στον κουβά λίγο αιθέριο έλαιο κανέλας.

Αυτό θα απαλύνει πολύ το άρωμα του ξυδιού. Το σφουγγάρισμα με αυτό τον τρόπο θα πρέπει να αποθαρρύνει την είσοδο των μυρμηγκιών. Με τον ίδιο τρόπο μπορείς να καθαρίσεις και τον πάγκο της κουζίνας.

Εντόπισε τη φωλιά των μυρμηγκιών

Αν βρίσκεσαι σε αυτό το σημείο, τότε πιθανώς έχεις ήδη δεχτεί εισβολή από μυρμήγκια στην κουζίνα σου και πρέπει να βρεις τρόπο να τα διώξεις. Σε περίπτωση που υποψιάζεσαι ότι έχουν κάποια φωλιά, ή κάποια είσοδο από την οποία μπαίνουν ανενόχλητα, πρέπει να την εξαλείψεις από την αρχή. Έτσι, σου προτείνουμε να ελέγξεις απ’ άκρου εις άκρον το χώρο τη κουζίνας. Μετακίνησε έπιπλα και οικιακές συσκευές, έλεγξε μήπως υπάρχει κάποια μικρή τρύπα στο παράθυρο της κουζίνας και βρες τα πιθανά σημεία, από όπου εικάζεις ότι μπορεί να έχουν προέλθει.

Αν ανακαλύψεις ότι έχουν αρχίσει να χτίζουν φωλιά πίσω από κάποια ηλεκτρική συσκευή, ή κάπου αλλού στο πάτωμα, θα πρέπει, φυσικά, να την καταστρέψεις. Στη συνέχεια, θα πρέπει να καθαρίσεις πολύ καλά το πάτωμα με ξύδι, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως. Αφού γίνει αυτό, έρχεται η στιγμή να φράξεις τις πιθανές εισόδους, όπως θα εξηγήσουμε στη συνέχεια.

Τοποθέτησε εμπόδια στην είσοδο

Αφού βεβαιωθείς ότι δεν υπάρχει πια φωλιά μυρμηγκιών στο χώρο, είναι ώρα να φράξεις κάθε πιθανή είσοδο τους. Για αρχή, τα μυρμήγκια μπορούν να εισέλθουν όπως και τα μυγάκια στην κουζίνα, δηλαδή από το παράθυρο. Επίσης, μπορούν να εισέλθουν από την πόρτα της κουζίνας, αν υπάρχει κάποια πόρτα που οδηγεί σε εξωτερικό χώρο.

Τα σημεία αυτά θα πρέπει να καλυφθούν, έτσι ώστε να μην κινδυνεύεις από μελλοντική εισβολή. Ένας εύκολος τρόπος για να πετύχεις το σκοπό σου, είναι να απλώσεις λίγη πούδρα ταλκ, ή λίγο καλαμποκάλευρο κατά μήκος των εισόδων. Τα υλικά αυτά απωθούν τα μυρμήγκια, ενώ το καλαμποκάλευρο έχει την ιδιότητα να τα εξολοθρεύει.

Διάλεξε τα σωστά αρωματικά χώρου

Αν τα μυρμήγκια δείχνουν μεγαλύτερη αγάπη στο σπίτι σου απ’ ότι θα έπρεπε, καλό θα είναι να λάβεις δράση για πιο μακροχρόνια αποτελέσματα. Τι εννοούμε με αυτό; Η κουζίνα σου μπορεί να έχει ένα υπέροχο άρωμα φρεσκάδας και ταυτόχρονα να απωθεί τα μυρμήγκια. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις, είναι να διαλέξεις τα σωστά αρωματικά, ή να φτιάξεις τα δικά σου αρωματικά χώρου.

Η μέντα, όπως και ο βασιλικός, έχει θαυματουργές εντομοαπωθητικές ιδιότητες. Ταυτόχρονα, έχει υπέροχο άρωμα φρεσκάδας, το οποίο μπορεί να ταιριάζει θαυμάσια στην κουζίνα σου. Πώς, λοιπόν, θα φτιάξεις το δικό σου αρωματικό μέντας; Ανάμειξε αιθέριο έλαιο μέντας με λίγο χλιαρό νερό και ανακάτεψε τα καλά, μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.

Δοκίμασε αυτές τις εύκολες λύσεις και αν το πρόβλημα εξακολουθεί να εμφανίζεται, τότε θα πρέπει να καταφύγεις σε πιο δραστικές λύσεις!

Πηγή: newsbeast.gr

Όλη η επικαιρότητα