Γυναίκα

Αυτά είναι τα παπούτσια που θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη φέτος τον χειμώνα

Ακούστε το άρθρο

Θέλω να φέρεις στο μυαλό σου εκείνο το συναίσθημα που νιώθεις όταν επιτέλους αγοράζεις τα παπούτσια που ονειρευόσουν (και μάζευες χρήματα) τόσο καιρό. Φίλη φοιτήτρια, να ξέρεις σε καταλαβαίνω απόλυτα. Αυτά τα πατούμενα είναι πάντα λόγος να ερωτεύεσαι.

Ωστόσο, όσο καλοντυμένη και στιλάτη θες να είσαι, από την άλλη δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα να αγοράσεις όλα εκείνα τα παπούτσια που σου έχουν μπει στο μάτι. Τι μπορείς να κάνεις γι’ αυτό;

Αρχικά, δε χρειάζεται να πάρεις 100 ζευγάρια. Περιορίσου σε λίγα και καλά κομμάτια που θα σε βολέψουν και θα τα ευχαριστηθείς. Είναι γνωστό άλλωστε πως τις περισσότερες ώρες της ημέρας τις περνάς έξω από το σπίτι – σχολή, βόλτες, καφέδες, ποτά (χάλια σου λέω, μην το συζητάς). Το σίγουρο, λοιπόν, είναι πως θέλεις να αισθάνεσαι άνετα με τα παπούτσια που φοράς, αλλά και να μπορείς να τα συνδυάσεις με τα πάντα, χωρίς να χάνεις χρόνο μπροστά στην ντουλάπα κάθε μέρα.

Ετοίμασα μία λίστα με τα 8 ζευγάρια παπούτσια που θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη στη νέα ακαδημαϊκή χρονιά σου, ώστε να μη χάνεις ποτέ το στυλ σου και να είσαι και άνετη και μέσα στη μόδα όλες τις ώρες της ημέρας.

*Θα σε συμβούλευα να κινηθείς σε πιο basic – ασφαλή χρώματα όπως μαύρο, μπεζ και καφέ, με σκοπό να ταιριάζουν με όλα σου τα σύνολα.*

#1 Φύγαμε για …Oxford

Φυσικά αναφέρομαι στα λατρεμένα, αγαπημένα και πολύ στιλάτα oxford shoes. Από τα πιο άνετα παπούτσια που ταιριάζουν σχεδόν με όλα τα ρούχα της γκαρνταρόμπας σου και κάνουν τις καθημερινές σου εμφανίσεις να δείχνουν …καθωσπρέπει χωρίς να το προσπαθήσεις πολύ. Μπορείς να τα συνδυάσεις είτε με φούστες είτε με τζιν κι από πάνω το πουλοβεράκι σου και να πετύχεις το απόλυτο casual κολεγιακό look.


#2 Ντύσου πρόχειρα και βάλε τα loafers σου

Όπως με τα oxford, έτσι κι εδώ, το ανδρόγυνο στυλ κυριαρχεί. Ta loafers είναι αρκετά ευκολοφόρετα, άνετα και μπορούν να φορεθούν από τη σχολή, μέχρι και σε χαλαρές βόλτες το Σαββατοκύριακο είτε για καφεδάκι είτε για ψώνια. Αν είσαι πιο τολμηρή, επίλεξε loafers με αγκράφα ή ακόμα και φουντάκια. Αν πάλι όχι, επίλεξε ένα κλασσικό ζευγάρι, χωρίς πολλά πολλά.


#3 Τα κλασικά δε χάνουν ποτέ

Γίνεται να βγάλεις ολόκληρη φοιτητική χρονιά χωρίς τα αγαπημένα σου κλασικά sneakers; Δε γίνεται. Πρώτη και αγαπημένη επιλογή, τα Αll Starάκια, που όπως και να το κάνεις τα λιώνειςκυριολεκτικά. Από την άλλη, για τα Stan Smith και τα Superstar δεν έχω να πω πολλά. Άλλωστε τα καταφόρεσες πέρσι και θα τα ξαναφορέσεις και φέτος, αφού δίνουν μια αθλητική πινελιά στις εμφανίσεις σου και πηγαίνουν με τα πάντα. Τέλος, μην ξεχνάς και τα Vans που έχουν κάνει δυναμικό comeback κι απογειώνουν το street style.


#4 Κοίτα να φοράς mid calf μπότες κι έρχεται κρύο

Σίγουρα κάθε φοιτήτρια έχει από ένα τέτοιο ζευγάρι μπότες. Όχι μόνο είναι πανέμορφες και στιλάτες, αλλά είναι και πολύ ζεστές. Ό,τι πρέπει για τις κρύες μέρες του χειμώνα που θα τρέχεις στη σχολή. Εδώ να σου προτείνω να επιλέξεις ένα ζευγάρι με μεταλλικά στοιχεία, καθώς είναι ό,τι πρέπει για να ζωντανέψεις τη φθινοπωρινή σου γκαρνταρόμπα που συνήθως αποτελείται από μουντά χρώματα. Είναι ωραίο να προσθέτεις λίγο glam από τις βραδινές σου εμφανίσεις στα πρωινά σου looks, φίλη μου!


#5 Εμπρός μαρς, καλά μου αρβυλάκια

Ποιος να πίστευε ότι ένα τέτοιο άχαρο και πολλές φορές χοντροκομμένο μποτάκι, θα γινόταν από τα αγαπημένα μας στη χειμερινή γκαρνταρόμπα. Κι όμως τα αρβυλάκια μας αρέσουν πολύ και μας πηγαίνουν επίσης, καλύτερα κι από τους φαντάρους! Ταιριάζουν με κάθε εμφάνιση και ιδανικά με φορέματα, φούστες, στενά τζιν και μακριές πλεκτές ζακέτες. Με λίγα λόγια, προτίμησε να τα συνδυάσεις με θηλυκά σύνολα γιατί δεν πιστεύω να θέλεις να μοιάζεις με έναν μηχανόβιο ροκά που έχει πάει …φαντάρος.


#6 Western boots για μέρες με …άγριες διαθέσεις

Να σε προετοιμάσω λίγο ψυχολογικά και να σου πω ότι φέτος ετοιμάσου να δεις πολλή «μπότα» να παίζει σε επιλογές παπουτσιών, καθώς αποτελούν τάση και θα φορεθούν σε διάφορα είδη. Και ναι δε σου κάνω πλάκα, μία από αυτές τις τάσεις είναι και τα western bootsή αλλιώς οι κλασσικές δερμάτινες καουμπόικες μπότες. Η μόδα του 1990 επιστρέφει με ένα δυνατό come back.

Βέβαια, αν δε θέλεις να νιώθεις σαν τον Λούκι Λουκ, μπορείς να επενδύσεις σε ένα πιο κλασικό κομμάτι όπως τα μποτάκια μέχρι τον αστράγαλο (ankle boots) με στοιχεία από την Άγρια Δύση. Οι εμφανίσεις σου με τζιν παντελόνια θα πάνε σε άλλο επίπεδο.


#7 Όσο πιο ψηλά στο γόνατο, τόσο πιο ωραία

Αααχ, αυτές οι over-the-knee μπότες, σκέτος έρωτας. Μπορείς να επιλέξεις φλατ για τις πρωινές σου ώρες, αλλά και με τακούνι για τις βραδινές σου περιπλανήσεις. Συνδυάζονται με τα πάντα. Από skinny jeans και σορτσάκια μέχρι φούστες και φορέματα. Το σίγουρο είναι ότι όχι απλά δίνουν μια sexy νότα στο όλο σύνολό σου, αλλά παράλληλα έχουν τη μαγική ιδιότητανα απογειώνουν κάθε look σου.

Ο πιο σέξι συνδυασμός για μία εγγυημένη all day κομψή εμφάνιση είναι με φούστα μέχρι το γόνατο, που αφήνει ένα μικρό κομμάτι δέρματος να φανεί.


#8 Pump(s) it up

Για το τέλος άφησα τις γόβες, αφού όπως και να το κάνουμε σαν φοιτήτρια, τα νυχτοπερπατήματά σου θα τα έχεις. Διαχρονικές και σικάτες, ιδανικές για κάθε σου βραδινή εξόρμηση. Οι κλασικές γόβες είναι ιδιαίτερα ευέλικτες, αφού μπορούν να συνδυαστούν τόσο με επίσημα φορέματα και φούστες, όσο και με πιο casual jeans και παντελόνια, χαρίζοντας ένα εξαιρετικό και εκπληκτικά κομψό στυλ.

Σε περίπτωση που έχεις ήδη τις κλασικές μαύρες, φέτος την τιμητική τους στις γόβες έχουν τα ζωηρά χρώματα σε ροζ και κόκκινο, οπότε μπορείς να επενδύσεις σ’ ένα τέτοιο ζευγάρι.

Κάτι ήξερε η αγαπημένη Marilyn Monroe:

Give a girl the right shoes and she can conquer the world.

Πηγή: neopolis

Όλη η επικαιρότητα