Hobby

Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή σημεία για surfing στην Ελλάδα

Ακούστε το άρθρο

Στη λίστα που δημοσίευσε το theculturetrip.com –ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα μέσα διαδικτυακής ενημέρωσης σε θέματα πολιτισμού με γραφεία σε Λονδίνο, Νέα Υόρκη και Τελ Αβίβ και ανταποκριτές από όλο τον κόσμο– με τα πιο δημοφιλή σημεία για surfing στην Ελλάδα συγκαταλέγονται επτά αγαπημένοι καλοκαιρινοί προορισμοί.

Η λίστα δημιουργήθηκε λαμβάνοντας υπόψη τις καταλληλότερες συνθήκες για το θαλάσσιο σπορ, αλλά και την ύπαρξη άρτιων σχολών που παρέχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, καθώς και εκπαιδευτών για τους αρχάριους. Σημαντικοί παράμετροι τις οποίες θα λάβετε κι εσείς υπόψη σας κατά τη διάρκεια της αναζήτησης του ιδανικότερου κύματος στα ελληνικά νησιά!

Κολυμπήθρα, Τήνος

kolympithratinos

Η φημισμένη παραλία της Κολυμπήθρας βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού (15 χλμ. από τη Χώρα) και είναι ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για τους surfers απ’ όλο τον κόσμο που επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι την Τήνο, αναζητώντας το ιδανικό κύμα. Σε αυτή λειτουργεί η σχολή surf του Γιάννη Βιδάλη και της ομάδας του, η οποία ξεχωρίζει για τη διασκεδαστική και φιλική της ατμόσφαιρα. Αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής εδώ είναι το VW campervan που έχει μετατραπεί σε bar με ξύλινα έπιπλα και ομπρέλες φτιαγμένες από ντόπιους καλαθοπλέκτες.

Πληροφορίες

www.tinossurflessons.com

Κέρος, Λήμνος

keroslimnso3_okΗ πανέμορφη Λήμνος με τις παρθένες παραλίες, την απίστευτη φύση και τη χαλαρή ατμόσφαιρα, θα συμπεριληφθεί σίγουρα στις αγαπημένες σας επιλογές, είτε δηλώνετε δεινοί surfers, είτε θέλετε να μάθετε να δαμάζετε τα κύματα! Το Surf Club Keros, στην ομώνυμη παραλία στον κόλπο της Κέρου στο δυτικό τμήμα του νησιού, αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του surf (όπως υποδηλώνει και το όνομά του), ενώ διαθέτει πληθώρα δραστηριοτήτων για όλους τους λουόμενους. Διαθέτει, επίσης, επιλογές για διαμονή σε πολυτελείς και γοητευτικές σκηνές τύπου σαφάρι, μέχρι bungalows και στούντιο.

Πληροφορίες

http://surfclubkeros.com

Μεσσακτή, Ικαρία

messaktiikaria_ok

Η Ικαρία, το νησί οι κάτοικοι του οποίου «έχουν ξεχάσει να πεθάνουν» σύμφωνα με τους New York Times, είναι πάντα έτοιμη να σας μυήσει τους άκρως χαλαρωτικούς ρυθμούς της. Ο αγαπημένος εναλλακτικός προορισμός προσφέρει πληθώρα δραστηριοτήτων –από περιηγητικές και φυσιολατρικές διαδρομές έως αμέτρητα watersports– με κορυφαία επιλογή των επισκεπτών του το surfing. Στην παραλία της Μεσσακτής, στο βόρειο τμήμα του νησιού, το Ikaria Surf School προσφέρει μαθήματα surfing σε προσιτές τιμές, ενώ διακρίνεται και για την οικολογική-εναλλακτική τουριστική προσέγγισή του.

Στα ενδιαφέροντα πακέτα του ο συνδυασμός surfing με γιόγκα ή βραζιλιάνικο jiu-jitsu. Εκτός από μαθήματα surfing, το έμπειρο προσωπικό του διδάσκει και SUP.

Πληροφορίες

www.ikariasurfschool.com

Όλη η επικαιρότητα