Life

Αυτά που σκοτώνουν την όρεξη για σεξ

Ακούστε το άρθρο

Ποια πράγματα – φαινομενικά άσχετα – μπορούν να επηρεάσουν την σεξουαλική μας ζωή και να την ρίξουν στα τάρταρα;

Σε κάποιες φάσεις της ζωής μας, η όρεξη για σεξ μπορεί να χαθεί. Οι αιτίες, πολλές. Μπορεί να μην νιώθουμε άλλο άνετα στην σχέση μας. Μπορεί να βαρεθήκαμε. Μπορεί να απολαμβάναμε το casual σεξ, και πλέον όχι. Τις περισσότερες φορές, θα κατηγορήσουμε τα αισθήματά μας. Το περιβάλλον μας, την κοινωνία κι ένα σωρό ακόμα πράγματα.

Κι όμως, αυτοί δεν είναι οι μόνοι λόγοι που δεν έχεις όρεξη να κάνεις σεξ. Πολλές φορές, μια πεσμένη λίμπιντο έχει να κάνει με την υγεία μας, ή και με τις επιλογές που κάνουμε στην καθημερινή ζωή. Και εξηγούμε…

Το ροχαλητό
Όλοι το έχουμε ζήσει, πολλοί από εμάς το κάνουμε. Το ροχαλητό, ειδικά όταν αποτελεί χρόνιο πρόβλημα, είναι σημάδι αποφρακτικής άπνοιας, μιας πάθησης που καταστρέφει τον ύπνο μας, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα αν αφεθεί ανεξέλεγκτη και – μέσα σ’ όλα – ελαττώνει δραματικά τα επίπεδα τεστοστερόνης.

Η αφυδάτωση
Οι περισσότεροι από εμάς μπορεί να είμαστε αφυδατωμένοι και να μην το γνωρίζουμε καν. Για την ακρίβεια, ακόμα και σε εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό αφυδάτωσης, τα επίπεδα ενέργειάς μας πέφτουν ραγδαία, και ένα από τα αποτελέσματα είναι να μην έχουμε όρεξη για σεξ. Συνεπώς, όπου πάμε, έχουμε μαζί μας ένα μπουκαλάκι νερό, και δεν μένουμε ποτέ διψασμένοι. Ο οργανισμός μας θα μας ευχαριστεί.

Το κινητό μας
Το γνωρίζατε εσείς ότι η ενασχόληση με το κινητό μας πριν τον ύπνο – εκτός του ότι καταστρέφει τον ύπνο – μπορεί να μας κάνει να μην έχουμε όρεξη για σεξ; Εμείς δεν το γνωρίζαμε, και δηλώνουμε ελαφρώς τρομαγμένοι. Καλύτερα να τσεκάρουμε τα stories του Instagram με τον πρωινό καφέ.

Η έλλειψη γυμναστικής
Αν δεν έχετε πειστεί ακόμα ότι η γυμναστική, έστω και σε μικρές, ανεκτές δόσεις, είναι αναγκαία, ακούστε κι αυτό: Όσο λιγότερο γυμναζόμαστε, τόσο χειρότερη η φυσική μας κατάσταση. Συσσώρευση περιττού λίπους – ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς – και προβλήματα στην κυκλοφορία του αίματος, αίσθηση συνεχούς κόπωσης… Να συνεχίσουμε ή τρομάξατε αρκετά;

Ορισμένα φάρμακα για αλλεργίες
Άλλος ένας λόγος να διαβάζουμε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης των φαρμάκων μας, αλλά και να θυμόμαστε ότι δεν υπάρχουν χαζές ερωτήσεις για τον γιατρό μας. Ορισμένα φάρμακα για αλλεργίες μπορεί να έχουν την δυσάρεστη παρενέργεια της κολπικής ξηρότητας.

ΠΗΓΗ: in2life

Όλη η επικαιρότητα