Βιβλίο

Αυτά τα τρία βιβλία θα ξυπνήσουν το αστυνομικό δαιμόνιο που κρύβεις μέσα σου

Ακούστε το άρθρο

Το σωστό αστυνομικό βιβλίο ξέρει να κρατάει ζωντανά το ενδιαφέρον και την αγωνία σου μέχρι και την τελευταία σελίδα – όπου γίνεται και η ανατροπή πολλές φορές. Άλλωστε, είναι τέτοια η πλοκή των βιβλίων αυτών που πορώνεσαι από την πρώτη κιόλας ανάγνωση σε σημείο να μην τα αφήνεις στιγμή από τα χέρια σου, χωρίς να καταλαβαίνεις για το πότε έφτασες στο τέλος.

Αν είσαι λάτρης του αστυνομικού μυθιστορήματος, τότε σίγουρα ξεχωρίζεις εκείνα τα βιβλία που σε βάζουν στο τρυπάκι όσο διαβάζεις, να προσπαθείς να εξιχνιάσεις παράλληλα είτε ένα έγκλημα είτε οποιαδήποτε μυστήριο έχει σκηνοθετήσει ο συγγραφέας.

Αν λοιπόν δηλώνεις φαν του είδους και αυτήν την στιγμή ψάχνεις κάτι καλό για να διαβάσεις, «Η Μαριονέτα», «Το Θανάσιμο Πέρασμα» και το «Σ’ Άφησα» από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο, πρέπει να μπουν άμεσα στην λίστα με τις επιλογές σου:

«Η Μαριονέτα» – Daniel Cole

Έξι θύματα

Απέναντι από το διαμέρισμα του αστυνόμου Γουίλιαμ Φοκς, γνωστού με το παρατσούκλι Γουλφ, που έχει πρόσφατα επανέλθει στο Σώμα μετά από εγκλεισμό σε ψυχιατρική κλινική, εντοπίζεται μια ανθρώπινη μαριονέτα που αποτελείται από τα μέλη έξι δολοφονηθέντων ανθρώπων.

Ένα πτώμα

Ο δολοφόνος Μαριονετίστας, μέσω της πρώην συζύγου του Γουλφ, που είναι δημοσιογράφος, στέλνει φωτογραφίες από τον τόπο του εγκλήματος, καθώς και μια λίστα με έξι επόμενους στόχους και τις ημερομηνίες εκτέλεσής τους. Τελευταίος στη λίστα είναι ο ίδιος ο Γουλφ… 

Κανένας ύποπτος

Ενώ τα ΜΜΕ τρελαίνονται και αναμεταδίδουν και την παραμικρή λεπτομέρεια σχετικά με την υπόθεση, η Αστυνομία καλείται να ταυτοποιήσει τα θύματα που αποτελούν τη Μαριονέτα, να προστατεύσει τους στοχοποιημένους πολίτες, να εντοπίσει το δολοφόνο και να σταματήσει τη δράση του μέσα σε δεκαπέντε μέρες.

Μια κούρσα με τον χρόνο, ενώ όλος ο κόσμος παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα.

Γνώμες:

Ένα εξαιρετικό θρίλερ που διαβάζεται με μια ανάσα.
M.J. Arlidge συγγραφέας

Ένα ιδιοφυές στη λύση του μυστήριο.
Sophie Hannah, συγγραφέας


«Σ’ Άφησα» – Clare Mackintosh

Ήταν ένα τραγικό ατύχημα. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα. Δεν θα μπορούσε να το αποτρέψει. Ή μήπως θα μπορούσε;

Σε κλάσματα του δευτερολέπτου ο κόσμος της Τζένα Γκρέι βυθίζεται στον εφιάλτη. Η μόνη της ελπίδα να βγει από αυτόν είναι να αφήσει τα πάντα πίσω της και να κάνει μια καινούργια αρχή. Θα εγκατασταθεί σ’ ένα απομονωμένο αγρόκτημα στην ακτή της Ουαλίας αλλά οι φόβοι, η θλίψη και οι αναμνήσεις της από εκείνη τη βάναυση νοεμβριάτικη νύχτα που της άλλαξε τη ζωή, θα την στοιχειώνουν. Σιγά σιγά η Τζένα βλέπει πως ίσως το μέλλον της να της επιφυλάσσει κάποιες ευτυχισμένες στιγμές, αλλά το παρελθόν της δε θα αργήσει να αναδυθεί οδηγώντας στη συντριβή…

Γνώμες:

Ρυθμός, πλοκή, ανατροπές, όλα συνδυάζονται σ’ ένα από τα ποιοτικότερα θρίλερ που έχω διαβάσει.
JoJo Moyes, συγγραφέας


«Το Θανάσιμο Πέρασμα» – Lone Theils

Όταν η δηµοσιογράφος Νόρα Σαν, ανταποκρίτρια του δανέζικου εβδοµαδιαίου περιοδικού Globalt στο Λονδίνο, αγοράζει µια βαλίτσα από ένα παλαιοπωλείο, βρίσκεται ενώπιον µιας πολύ παράξενης ανακάλυψης. Στην ξεχασµένη βαλίτσα περιέχονται διάφορες πολαρόιντ, µεταξύ των οποίων και η φωτογραφία δύο νεαρών κοριτσιών απ’ τη Δανία που εξαφανίστηκαν σε ένα φεριµπότ ταξιδεύοντας προς Αγγλία το 1985. Η επαγγελµατική περιέργειά της ξυπνά και πριν προλάβει να το συνειδητοποιήσει µπλέκεται σε µια έρευνα που περιλαµβάνει αλλεπάλληλα ταξίδια µεταξύ Κοπεγχάγης και Λονδίνου, άπειρες συνεντεύξεις µε µάρτυρες, αλλά και συναντήσεις µε πρόσωπα από το παρελθόν της. Τα βήµατά της θα την οδηγήσουν σ’ έναν σίριαλ κίλερ που εκτίει ισόβια κάθειρξη σε µια διαβόητη βρετανική φυλακή, καθώς η αναζήτηση της αλήθειας για την τύχη των δύο εξαφανισµένων κοριτσιών αποδεικνύεται πολύ πιο επικίνδυνη αποστολή απ’ ό,τι είχε φανταστεί…

Βασισμένο σε αληθινή ιστορία, το αστυνομικό μυθιστόρημα της δανέζας Lone Theils γοητεύει τόσο χάρη στο μαύρο χιούμορ και τη νοσταλγική διάθεση για τη δεκαετία του 1980 με την οποία είναι ποτισμένο όσο και στην τολμηρή και συναρπαστική ηρωίδα του. 

Γνώμες:

Το θανάσιμο πέρασμα σε στοιχειώνει και βρίσκεσαι δέσμιός του χωρίς να το καταλάβεις.
Stefan Ahnhem, συγγραφέας

Βιβλίο που δεν αφήνεις από τα χέρια σου με τσαγανό και ουσία. Δηλώνω από τώρα φαν της Νόρα Σαν.
bookloverbookreviews.com

Ένα εξαιρετικά δομημένο θρίλερ… Η Lone Theils γνωρίζει καλά τις τεχνικές του είδους με το οποίο καταπιάνεται και γράφει με οξυμένη προσοχή στη λεπτομέρεια και έξοχη αίσθηση του μακάβριου.
Politiken

Ένας μοναδικός συνδυασμός βρετανικής αστυνομικής λογοτεχνίας και σκανδιναβικού νουάρ.
Euro crime

Πηγή: neopolis.gr 

Όλη η επικαιρότητα