Ποδόσφαιρο

Αυτή τη φορά τα κατάφερε…  – Κυπελλούχος Ηλείας ο Ξενοφών Κρεστένων – 3-0 τον Ολυμπιακό Σαβαλίων

Ακούστε το άρθρο

Ξέφρενα πανηγύρια στις τάξεις των «ερυθρόλευκων» της Κρέστενας  για την πρώτη κούπα στην ιστορία τους!

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Κρέστενα, πανηγυρίζει το Κύπελλο Ηλείας και την πρόκριση του Ξενοφώντα στο Κύπελλο Ελλάδας της νέας σεζόν.

Αυτό που δεν έχουν καταφέρει ομάδες όπως ο Αστέρας Αμαλιάδας , ο ΠΑΟΒ, ο Αίας Γαστούνης, το πετυχαίνει η ομάδα του Ντέγιαν Μιλοσέσκι. Να αγωνιστεί δηλ. τη νέα περίοδο,  στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μετά από έναν τελικό – γιορτή του Ηλειακού ποδοσφαίρου, ο  ιστορικός Ξενοφών Κρεστένων, το απόγευμα του Σαββάτου και παρουσία περίπου 1500 φιλάθλων(οι περισσότεροι του Ξενοφώντα), στις κερκίδες του Ενωσιακού Γηπέδου Σπιάντζας, που δημιούργησαν μια καταπληκτική ατμόσφαιρα, επικράτησε με 3-0 του άξιου φιναλίστ  Ολυμπιακού Σαβαλίων, και πήρε το κύπελλο, στην 4η παρουσία του σε τελικό της ΕΠΣΗ !

Οι παθιασμένοι παίκτες του Ξενοφώντα,  μετέτρεψαν το ντέρμπι του πρώτου ημιχρόνου, σε θρίαμβο στο δεύτερο ημίχρονο, και έβαλαν φαρδιά – πλατιά την υπογραφή τους στον τελικό. Μέχρι πρωίας το γλέντησαν οι ερυθρόλευκοι που πλέον βάζουν πλώρη για το πρωτάθλημα,  και το Κύπελλο Ελλάδας τη νέα περίοδο.

Ο αγώνας

Χωρίς αξιόλογη  φάση το πρώτο τέταρτο του τελικού, εκτός από ένα φάουλ του Χοτζάι στο 14′ που πέρασε άουτ!  Πρώτη καλή στιγμή που «μύρισε» γκολ στο 22′,  όταν από σέντρα του Γιαννακόπουλου, κεφαλιά του Σ. Αντωνόπουλου έδιωξε δύσκολα όσο και σωτήρια σε κόρνερ ο Κουτρουμπής!  Στην επανάληψη ο Ξενοφών μπήκε δυνατά και ευτύχισε στο 47′ να προηγηθεί, όταν  από συρτή σέντρα σουτ του Κωνσταντόπουλου, στο δεύτερο δοκάρι με προβολή ο Αναμουρλίδης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κι έκανε το 1-0 για τον  Ξενοφώντα!

Στο 51′ απευθείας κόρνερ του Μπακατσέλου, έδιωξε με γροθιές ο Κόλλιας σε κόρνερ! Στο 56′ ωραία σέντρα ακριβείας  του Γιαννακόπουλου, ο Μπούτσι έπιασε  την κεφαλιά, όμως εντυπωσιακά και δύσκολα ο Κουτρουμπής , κράτησε το 1 – 0!

Στο σημείο αυτό ο Μπούτσι χτύπησε δυνατά στη μύτη και στο μέτωπο σε διεκδίκηση της μπάλας και αποχώρησε μετά από δίλεπτη διακοπή! Εμφανώς επηρεασμένοι πλέον οι παίκτες των Σαβαλίων, είδαν στο  62′ τον Ξενοφώντα να κάνει το 2-0 , όταν από βαθιά  μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Δημάκη, ο Μούτσος με το κεφάλι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, εκμεταλλευόμενος την αδράνεια της αμυντικών!  Στο 66′ ένα σουτ του Αβραμόπουλου πέρασε άουτ!

Στο Νοσοκομείο του Πύργου
με ασθενοφόρο ο Μπούτσι!

Μετα το 2 – 0 το ματς χαλάρωσε, και ιδίως μετά το 75′ του αγώνα , όταν ο τραυματίας Μπούτσι αποχώρησε με προσέλευση ασθενοφόρου για το Νοσοκομείο, αφού εμφάνιζε έντονες ζαλάδες καθώς και ένα λιποθυμικό επεισόδιο στον πάγκο που είχε αποσυρθεί, ύστερα από απαίτηση του γιατρού του αγώνα και Υπ. Δημ. Πύργου κ. Τάκη Αντωνακόπουλου! Μάλιστα στο σημείο εκείνο έγινε νέα τετράλεπτη διακοπή του αγώνα,  για την αποχώρηση του παίκτη καταχειροκροτούμενος!

Στο 83′ πάσα του Μπουτσικάκη στον Μούτσο, αυτός έκανε το πλασέ άουτ, ενώ  στο 86′ από σέντρα του Χ. Μαρκόπουλου, μόνος στο δεύτερο δοκάρι ο Κ. Τσακοπιάκος έκανε κεφαλιά άουτ! Τελικά  στο 89′ από πάσα του Κωνσταντόπουλου στον Π. Κουτσογιαννάκη, αυτός με πλασέ έκανε το 3-0  μέσα σε έντονους πανηγυρισμούς από παίκτες, τιμ, διοικούντες και φιλάθλους του Ξενοφώντα, για τη δίκαιη επικράτηση της ομάδας του!

*Διαιτήτευσε  με επιτυχία ο Γιώργος Καραβίδας, με βοηθούς τους Β.Τσάκαλη, Χρ.Λάττα

Ξενοφών Κρεστ.: Κουτρουμπής, Γαλανόπουλος, Π. Κουτσογιαννάκης (90+3′ Ρουμελιώτης), Αναμουρλίδης, Κολόκας, Δημάκης, Κωνσταντόπουλος (88′ Παναγόπουλος), Μπουτσικάκης, Μιλοσέσκι (90′ Χαραλαμπόπουλος), Μούτσος, Μπακατσέλος (78′ Α. Κουτσογιαννάκης)

Ολυμπιακός Σαβ.: Κόλλιας, Μπουγονικολός (90+3′ Κουμουκέλης), Μ. Μαρκόπουλος, Σαββανίδης, Χοτζάι, Χ. Μαρκόπουλος, Κ. Τσακοπιάκος, Γιαννακόπουλος (77′ Θ. Τσακοπιάκος), Αντωνόπουλος, Σταυρούλιας, Μπούτσι (58′ λ. τρ. Αβραμόπουλος)

Όλη η επικαιρότητα