Ελλάδα

Αυτό είναι το drone του τοξοβόλου που βρέθηκε στη γιάφκα

Ακούστε το άρθρο

Στο φωςέρχονται τα ευρήματα που εντοπίστηκαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στο κρησφύγετο του «τοξοβόλου του Συντάγματος» έπειτα από έρευνα που έγινε σε διαμέρισμα στην Αθήνα και συγκεκριμένα στον Αγ. Νικόλαο στα Πατήσια, επί της οδού Ναυάρχου Βότση. 

Μεταξύ άλλων εντοπίστηκε το drone, με το οποίο ο «τοξοβόλος» έκανε δοκιμές στον Υμηττό.

Το διαμέρισμα είχε νοικιάσει η 26χρονη με τα πραγματικά της στοιχεία, αντί αντιτίμου 300 ευρώ το μήνα, αλλά δεν είχε δηλωθεί στην εφορία.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μετά τη δημοσιοποίηση των πλαστών ταυτοτήτων, που είχαν στην κατοχή τους κατά τη σύλληψη, ο Μιχαηλίδης, η Βαλαβάνη και η 28χρονη Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, η οποία έχει καταδικαστεί ερήμην σε πολυετή κάθειρξη για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα, η Αντιτορμοκρατική πληροφορήθηκε ότι η Βαλαβάνη εμφανιζόταν τον τελευταίο καιρό στην γειτονιά στα Πατήσια, όπου στήθηκε ενέδρα των αστυνομικών.

Χθες εμφανίστηκε ο καθαριστής, ο οποίος πήγε στο διαμέρισμα, όπου τον προσέγγισαν οι αστυνομικοί. Όπως είπε ο ιδιώτης, άγνωστος άνδρας, περίπου 25 ετών, του τηλεφώνησε και έκλεισαν ραντεβού στην Αθήνα, όπου εμφανίστηκε φορώντας κουκούλα, που δεν επέτρεπε να δει καθαρά το πρόσωπό του και του έδωσε τα κλειδιά του διαμερίσματος με εντολή να πετάξει ό,τι υπήρχε μέσα και να το καθαρίσει πολύ καλά. Ο άγνωστος ισχυρίστηκε ότι το διαμέρισμα ήταν του αδελφού του, ο οποίος πέθανε και έδωσε στον καθαριστή ως αμοιβή για τη δουλειά του 60 ευρώ.

Από την έρευνα στο κινητό του καθαριστή, κατά τις ίδιες πληροφορίες, διαπιστώθηκε ότι το τηλεφώνημα από τον άγνωστο είχε γίνει από κινητό μη καταχωρημένο σε υπαρκτό πρόσωπο.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας στο διαμέρισμα, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Δύο κάρτες μνήμης με δύο αντάπτορες, κάρτα SIM και στέλεχος κάρτας SIM, πολυμηχάνημα-εκτυπωτής, Tablet και τρία USB stick, συσκευή κινητής τηλεφωνίας και κάρτα SIM, ανταλλακτικά, αξεσουάρ και παρελκόμενα για Drone, πλήθος από σακούλες, καλώδια, ζελατίνες πλαστικοποίησης και κλειδιά, φωτογραφίες ταυτότητας του Ιωάννη Μιχαηλίδη, όμοιες με αυτή που υπήρχε σε πλαστό δελτίο ταυτότητας που κατείχε, πλήθος από ρούχα (ανδρικά και γυναικεία) και υποδήματα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, υπάρχουν και άλλοι συνεργοί και άλλα σπίτι. Από το συγκεκριμένο σπίτι φαίνεται να έχει περάσει νωρίτερο κάποιος συνεργός τους και έχει αποσπάσει κάποια αντικείμενα, πιθανόν χρήματα και όπλα. Το σπίτι βρέθηκε ακατάστατο με ανοιχτές ντουλάπες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, μεσημβρινές ώρες χθες (06-02-2020) διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα σε διαμέρισμα στην Αθήνα, το οποίο, όπως διαπιστώθηκε, ενοικίαζε η τρίτη συλληφθείσα, χρησιμοποιώντας τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητάς της, από το μήνα Σεπτέμβριο του έτους 2019, χωρίς ωστόσο να έχει δηλωθεί η ενοικίαση.

Το διαμέρισμα εντοπίσθηκε τη στιγμή που ιδιώτης – καθαριστής είχε εισέλθει σε αυτό για να απομακρύνει όλα τα αντικείμενα και να καθαρίσει το χώρο, κατ’ εντολή αγνώστου μέχρι στιγμής άνδρα, ο οποίος είχε προκαταβάλει ανάλογο χρηματικό ποσό.

Κατά την έρευνα, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

(2) κάρτες μνήμης, με δύο (2) αντάπτορες,

κάρτα SIM και στέλεχος κάρτας SIM ,

πολυμηχάνημα – εκτυπωτής,

Tablet και (3) USB stick,

συσκευή κινητής τηλεφωνίας και κάρτα SIM ,

ανταλλακτικά, αξεσουάρ και παρελκόμενα για Drone ,

πλήθος από σακούλες, καλώδια, ζελατίνες πλαστικοποίησης και κλειδιά,

φωτογραφίες ταυτότητας του ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ Ιωάννη, όμοιες με αυτή που υπήρχε σε πλαστό Δελτίο Ταυτότητας που κατείχε,

πλήθος από ρούχα (ανδρικά και γυναικεία) και υποδήματα.

via

Όλη η επικαιρότητα