Κόσμος

Αυτό είναι το βίντεο με τη μεταφορά του τεμαχισμένου Κασόγκι

Πλάνα από κάμερες ασφαλείας -που φέρεται να εικονίζουν τη μεταφορά του τεμαχισμένου πτώματος του δολοφονηθέντος Σαουδάραβα δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι– είδαν το φως της δημοσιότητας.

Σε αυτά, όπως μετέδωσε ο τουρκικός τηλεοπτικός σταθμός A-Haber, διακρίνονται τρεις άνδρες οι οποίοι μεταφέρουν πέντε αποσκευές και δύο μεγάλες μαύρες σακούλες στο σπίτι του προξένου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Η κατοικία του προξένου βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το προξενείο του σουνιτικού βασιλείου στην Κωνσταντινούπολη όπου δολοφονήθηκε ο Κασόγκι, με την ημερομηνία που αναγράφεται στα πλάνα να συμπίπτει μάλιστα με τον φόνο.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό τουρκικές πηγές, υπό καθεστώς ανωνυμίας, υποστήριξαν πως το τεμαχισμένο σώμα του Κασόγκι ήταν μέσα στις βαλίτσες και τις σακούλες.

Το προξενείο και η κατοικία ερευνήθηκαν ενδελεχώς από τις τουρκικές αρχές τον Οκτώβριο μαζί με αρκετές άλλες πιθανές τοποθεσίες, ωστόσο το σώμα του Σαουδάραβα δημοσιογράφου δεν έχει βρεθεί ακόμα.

Οι τουρκικές Αρχές, οι οποίες έχουν διαρρεύσει πληθώρα στοιχείων για τη δολοφονία ώστε να αυξήσουν την πίεση προς το Ριάντ, θεωρούν πως οι δράστες στραγγάλισαν και τεμάχισαν τον Κασόγκι, προτού εξαφανίσουν τα λείψανά του σε άγνωστη τοποθεσία.

Ο Κασόγκι, ο οποίος ζούσε αυτοεξόριστος στις Ηνωμένες Πολιτείες, ήταν επικριτής των πολιτικών του διαδόχου στον θρόνο και de facto κυβερνήτη της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Πηγή: ethnos.gr

Όλη η επικαιρότητα