Αυτό ήταν το τελευταίο γεύμα του τυφλού θανατοποινίτη που εκτελέστηκε σήμερα στο Τενεσί

This photo taken May 16, 2013, shows an electric chair on exhibit at the Texas Prison Museum in Huntsville, Texas. Between 1924 and 1964, 361 men died in the electric chair. Since the first execution by lethal injection in Texas in 1982 the state has executed 499 prisoners. (AP Photo/Pat Sullivan)

Στην ηλεκτρική καρέκλα σε φυλακή του Τενεσί οδηγήθηκε τα ξημερώματα σήμερα ο θανατοποινίτης Λι Χολ. Είχε καταδικαστεί σε θάνατο για την άγρια δολοφονία της πρώην συντρόφου του, την οποία είχε κάψει ζωντανή, το 1991, τρεις εβδομάδες μετά τον χωρισμό τους.

Όπως προβλέπεται, από την Τρίτη ο Χολ είχε μετακινηθεί από το κελί του σε ένα άλλο, δίπλα στην αίθουσα εκτελέσεων.

Κατόπιν δικής του επιλογής η εκτέλεση έγινε στην ηλεκτρική καρέκλα και όχι με ενδοφλέβια θανατηφόρα ένεση, κάτι που επιτρέπει η νομοθεσία του Τενεσί από το 1999.

Αξιοποιώντας το δικαίωμα που του δίνει ο νόμος, ο 53χρονος παρήγγειλε για το τελευταίο του γεύμα ένα σάντουιτς με μοσχάρι και τυρί, δύο μερίδες onion rings, ένα κομμάτι τσιζκέικ και μία Pepsi.

Ο Χολ είναι ο δεύτερος τυφλός θανατοποινίτης που εκτελείται. Ο πρώτος ήταν ο 76χρονος Clarence Ray Allen, το 2006. Πριν την εκτέλεσή του ήταν τυφλός, χρησιμοποιούσε αναπηρικό αμαξίδιο για να κινείται και είχε πάθει καρδιακή ανακοπή. Είχε ζητήσει να μην του γίνει ανάνηψη αν πάθαινε άλλο καρδιακό επεισόδιο, αλλά οι αρχές είχαν αρνηθεί και τον είχαν ενημερώσει πως θα τον επανέφεραν στη ζωή και στη συνέχεια θα τον εκτελούσαν σύμφωνα με τον προγραμματισμό. Τελικά εκτελέστηκε με χορήγηση ενδοφλέβιας θανατηφόρας ένεσης.

via