Ηλεία Πολιτική

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019: Ένας χρόνος μετά…

Ακούστε το άρθρο

Μετράμε ένα έτος από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 και εννιά μήνες για την ακρίβεια από την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα Περιφερειακή Αρχή και τους δημάρχους της Ηλείας.

Ένα χρόνο μετά μιλούν στην εφ. «Πατρίς» ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης και όλοι οι δήμαρχοι του νομού.

Νεκτάριος Φαρμάκης Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας – Η αρχή έγινε. Και η συνέχεια θα είναι ακόμα καλύτερη… 

«Όλα από την Αρχή» ήταν το όνομα του συνδυασμού του Νεκτάριου Φαρμάκη που αναδείχτηκε ο νικητής των Περιφερειακών εκλογών.

Μία παράταξη καινούργια, με πολλά νέα πρόσωπα, νέες ιδέες και αντιλήψεις, που από την πρώτη στιγμή προσπαθεί να υλοποιήσει αυτό που προεκλογικά δεσμεύτηκε.

Να κάνει μία νέα αρχή για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

«Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, η Δυτική Ελλάδα επέλεξε «Όλα από την Αρχή», δικαιώνοντας την πρόταση που καταθέσαμε προς τους πολίτες της περιοχής μας και η οποία, όπως πολλές φορές είχαμε τονίσει στην προεκλογική περίοδο, εκφράζει την ανάγκη επικράτησης νέων ταχυτήτων και νοοτροπιών στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, ώστε επιτέλους η Δυτική Ελλάδα να εκμεταλλευθεί τις δυνατότητές της και να πάψει να είναι ο «τελευταίος τροχός της αμάξης» στην ανάπτυξη, την εργασία, την κοινωνική δικαιοσύνη.

Δεσμευθήκαμε απέναντι στους πολίτες για έργο, απτό και ουσιαστικό»  τονίζει ο περιφερειάρχης σε δηλώσεις του στην εφ. Πατρίς. Για μία ολοκληρωμένη στρατηγική ανάπτυξης με στόχο τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Για ισότητα και δικαιοσύνη μεταξύ των Περιφερειακών Ενοτήτων και των Δήμων, και για την επικράτηση ενιαίας περιφερειακής συνείδησης.

Στους περίπου εννέα μήνες που πέρασαν από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μου, δεν υπάρχει ούτε μία ώρα που να μην θυμάμαι εκείνη τη μέρα της εντολής που μου έδωσαν οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας και να μην αγωνίζομαι να τους δικαιώσω.

Σε μόλις εννέα  μήνες έγιναν ήδη πολλά. Ξεκολλήσαμε έργα που παρέμεναν κολλημένα επί χρόνια. Δώσαμε άμεσες λύσεις σε πολλά, μικρά ή μεγαλύτερα, προβλήματα. Διαμορφώσαμε το πρώτο συνεκτικό σχέδιο στρατηγικής ανάπτυξης, στηριγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Ανεβάσαμε ταχύτητες και απορροφητικότητα στο ΠΕΠ (ΕΣΠΑ) και προετοιμαζόμαστε πυρετωδώς για το επόμενο ΠΕΠ. Για πρώτη φορά, υπάρχει συνεργασία ουσίας – και όχι εντυπώσεων – με το σύνολο των δημοτικών αρχών και των τοπικών φορέων.  Παράλληλα, αντιμετωπίσαμε και την έκτακτη κατάσταση που ανέκυψε με την πανδημία. Ενισχύσαμε με πρωτοφανείς ταχύτητες τα νοσηλευτικά μας ιδρύματα, διοργανώσαμε μία μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης και στήριξης της κοινωνίας. Και τώρα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε και το πρόγραμμα στήριξης της τοπικής οικονομίας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης.

Και το κυριότερο: Δεν μένουμε στα γραφεία μας. Ακριβώς όπως δεσμευτήκαμε, είμαστε διαρκώς μέσα στην κοινωνία. Εκεί όπου υπάρχουν οι ανάγκες και τα προβλήματα. Σε όλη τη Δυτική Ελλάδα, χωρίς εξαιρέσεις. Και με έμφαση στις πιο απομακρυσμένες και μειονεκτικές περιοχές.

Η αρχή έγινε. Και η συνέχεια θα είναι ακόμα καλύτερη…

Τάκης Αντωνακόπουλος: «Καινοτομούμε και δημιουργούμε για τον πολίτη»

Αναφερόμενος στον ένα χρόνο από την εκλογή του, ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, είπε πως:

«Και στην Πολιτική υπάρχουν τρία επίπεδα… το επιθυμητό, το εφικτό και το αναγκαίο. Εμείς αυτή τη ώρα έχουμε καταφέρει να ανοίξουμε το θεσμό του Δήμου στη τοπική κοινωνία. Είμαστε οι πρώτοι στο νομό που ξεκινήσαμε να μεταδίδουμε απ` ευθείας τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας. Θεσμοθετήσαμε, κάθε Τετάρτη, την ημέρα του δημότη, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι και τις υπόλοιπες ημέρες δεν συμβαίνει να μιλάμε με τους δημότες. Προσωπικά βρίσκομαι κάθε ημέρα, για πάνω από 12 ώρες, στο δημαρχείο και όποιος θέλει να με δει με βλέπει με ένα ραντεβού. Σε επίπεδο διαφάνειας δημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα του δήμου όλες τις αποφάσεις ακόμα κι αυτές για τις οποίες δεν είμαστε υποχρεωμένοι  από το νόμο».

Πρόσθεσε επίσης ότι «Σημαντικό είναι ότι στη θητεία μας είχαμε δυο έκτακτα γεγονότα, τις πλημμύρες του Νοεμβρίου του 2019 όπου καταφέραμε να κηρύξουμε την περιοχή σε έκτακτη ανάγκη για ένα χρόνο, γεγονός που εξασφαλίζει επιπλέον κονδύλια.

Υπήρξε και το παγκόσμιο γεγονός της πανδημίας του Κορωναιού όπου πρωταγωνιστήσαμε Πανελλαδικά, και με βάση την ιδιότητα μου ως ιατρού-καρδιολόγου και Δημόσιας Υγείας, εισαγάγαμε την λέξη καραντίνα κι αυτό δεν πρέπει να το προσπερνάμε. Ήταν μια μεγάλη διάκριση από μια μικρή πόλη που υιοθέτησε πριν ακόμα και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τις οδηγίες, έχοντας κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες που προβλήθηκαν από τα ΜΜΕ ως παράδειγμα. Όλα αυτά βγάζουν τον Πύργο έξω από τις χαμηλές διαστάσεις που του είχαν επιβάλλει οι προηγούμενες Διοικητικές Αρχές».

«Στον Πολιτισμό διοργανώσαμε τον Χριστουγεννιάτικο κύκλο με το Μαγικό Εργοστάσιο, τις Αποκριάτικες εκδηλώσεις που έγιναν viral σε όλη την Ελλάδα. Αυτά δεν έγιναν τυχαία, έχουν σχέση με την νέα Δημοτική Αρχή και το νέο πνεύμα που υπάρχει.

Στα έργα υποδομής και με βάση την καθυστέρηση που υπάρχει στη μελέτη, παραγωγή και κατασκευή των δημοσίων έργων, έχουν ξεκινήσει ήδη αρκετά. Επίσης προεντάξαμε την ανάπλαση της Καταρραχίου, το έργο της χρήσης υδρομετρητών, ενώ συντάξαμε όλες τις μελέτες για την αποκατάσταση των ζημιών από πλημμύρες και θα δημοπρατήσουμε άμεσα έργα ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

Καθαρίσαμε την πόλη παραλαμβάνοντας ένα αυτοκίνητο Καθαριότητας ενώ αυτή τη στιγμή λειτουργούν έντεκα. Παραλάβαμε ένα στόλο οχημάτων διαλυμένο και τώρα λειτουργούν σε ποσοστό 75%», συμπλήρωσε ο δήμαρχος Πύργου μιλώντας για το έως τώρα «αποτύπωμα» της Δημοτικής Αρχής.

«Όλα τα παραπάνω αποτελούν αποτέλεσμα δουλειάς και προσπάθεια σε ένα σύστημα δημοσιοϋπαλληλικού εκτροχιασμού με μια Διοίκηση παρατημένη και με κακές πρακτικές να κυριαρχούν. Η προσπάθεια ανασύνταξης του προσωπικού συνεχίζεται για να λειτουργήσει ακόμα καλύτερα», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Αντωνακόπουλος.

Μιλώντας για τον Κορωνοιό ο δήμαρχος Πύργου ανέφερε πως «Μετά την πανδημία αναμένουμε ότι θα αυξηθούν τα φαινόμενα φτώχειας με ακραίες περιπτώσεις. Ο δήμος Πύργου στρέφει μεγάλο μέρος της δράσης του σε αυτό τον τομέα και την Κοινωνική Πολιτική αξιοποιώντας όλους τους διαθέσιμους πόρους για να στηρίξει άμεσα τους πληττόμενους και έμμεσα να δημιουργήσει κύκλο εργασιών καταπολεμώντας φτώχεια, ανεργία και παραβατικότητα. Σημειώνω ότι ποσό 30.000 ευρώ που μας πρόσφερε ο Μητροπολίτης Ηλείας δόθηκαν με μια απρόσωπη διαδικασία, γεγονός σημαντικό για την αξιοπιστία μας».

«Καινοτομούμε, δημιουργούμε πρότυπα λειτουργιών σεβόμενοι τον πολίτη με πνεύμα δικαίου και Κοινωνικής Δικαιοσύνης κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ στον δήμο Πύργου. Η κρίση είναι τεράστια, δεν μπορούμε σίγουρα να λύσουμε όλα τα προβλήματα, μέσα σε 6 μήνες αν αφαιρέσουμε το διάστημα της πανδημίας. Υπάρχουν βέβαια μαξιμαλιστές που νομίζουν ότι αυτά που κατέστρεψαν τα τελευταία 30-40 χρόνια θα τα φτιάξουμε εμείς σε 3 μήνες. Περισσεύει θράσος από κάποιους αμετανόητους που έχουν μεγάλη συμμετοχή στην κατηφόρα της πόλης που θέλουν και να επιστρέψουν. Αυτό είναι ιστορικά παράδοξο», σχολίασε.

«Εμείς συνεχίζουμε ρίχνοντας βάρος στην Κοινωνική Πολιτική, την προστασία στον πολίτη, τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό και το Περιβάλλον», τόνισε χαρακτηριστικά…

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ-ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΔΑΣ-«Συνεχίζουμε με πείσμα
και αποφασιστικότητα»

Ότι ως νέα δημοτική αρχή, με την ανάληψη των καθηκόντων, ξεκίνησε έναν «αγώνα δρόμου», ώστε να αντιμετωπιστούν πολλά προβλήματα σχετικά με τον δήμο, αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από την επανεκλογή του στον δημαρχιακό «θώκο».

Η πανδημία του κορονοϊού προκάλεσε και συνεχίζει να έχει παρενέργειες σε κάθε επίπεδο στον δήμο Ήλιδας και δεν μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο και το έργο και τους στόχους της δημοτικής αρχής, όπως άλλωστε σε κάθε δήμο.

Η πανδημία, έφερε στο προσκήνιο το θέμα της δημόσιας υγείας και το πως μπορεί να ανταποκριθεί σε τέτοιες έκτακτες και σοβαρές καταστάσεις. Έκρουσε τον «κώδωνα του κινδύνου», ότι πρέπει επιτέλους να δοθεί μεγάλη βαρύτητα στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας σε κάθε επίπεδο, κάτι που τόνισε, μιλώντας στην εφ. «Πατρίς της Κυριακής» και ο δήμαρχος Ήλιδας. Στάθηκε στην ανάγκη αναβάθμισης της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας, μιας μονάδας που κλήθηκε να αντιμετωπίσει πρώτη το πρώτο κρούσμα στην Δυτ. Ελλάδα, τον αείμνηστο Μανώλη Αγιομυργιαννάκη.

«Προτεραιότητα στον τομέα Υγείας»

Ο κ. Λυμπέρης, εκφράζει την συγκίνησή του για την εκλογή του πριν από έναν χρόνο, λέγοντας ότι αυτοί οι μήνες ήταν δύσκολοι τόσο για την δημοτική αρχή όσο και για τους δημότες:

«Ένα χρόνο μετά τις δημοτικές εκλογές, παραμένει έντονη η συγκίνηση και οι αναμνήσεις  από ένα δύσκολο προεκλογικό αγώνα, που μας ανέδειξε  νικητές,  όταν ο λαός της Ήλιδας μας έκανε τιμή να μας εμπιστευθεί και να μας δώσει και πάλι την ευθύνη της δημοτικής αρχής.

Από εκείνη τη στιγμή επιδοθήκαμε  σ’ έναν αγώνα δρόμου, αντιμέτωποι με πολλά προβλήματα και υστερήσεις. Για να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο, να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα, να δώσουμε λύσεις. Όπως υποσχεθήκαμε, καταβάλλουμε καθημερινά  όλες μας τις δυνάμεις για να τιμήσουμε κάθε δέσμευση που δώσαμε μπροστά στο λαό της Ήλιδας.
Αυτοί οι πρώτοι λίγοι μήνες  ήταν δύσκολοι για τη δημοτική αρχή, όπως ήταν και για τους πολίτες. Βρεθήκαμε στην ανάγκη να πάρουμε πρωτόγνωρα μέτρα, να αλλάξουμε τη λειτουργία των δομών και των υπηρεσιών μας, σ’ έναν αγώνα εναντίον της πανδημίας, που χτύπησε από νωρίς το δήμο μας.
Η έκτακτη αυτή κατάσταση έφερε στο προσκήνιο κι ανέδειξε τη μεγάλη προτεραιότητα κι αναγκαιότητα των ποιοτικών υπηρεσιών υγείας. Όπως είχαμε υποσχεθεί, αναλάβαμε δράση από την πρώτη στιγμή για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου, την επαναφορά του σε ενεργή κατάσταση, την επέκταση και τον εξοπλισμό του.

Ήδη, ο αξονικός τομογράφος, δωρεά του αναπληρωτή Δημάρχου Ανδρέα Παπαδάκου, είναι σε πλήρη λειτουργία, προσφέροντας πολύτιμες πληροφορίες στους γιατρούς για καλύτερες υπηρεσίες στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.  Παράλληλα, οι κοινωνικές μας δομές λειτούργησαν και λειτουργούν σαν πυλώνες κοινωνικής συνοχής σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο».

«Εγρήγορση για Ολυμπία Οδό και πόρους»

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι και να πάρει… τον «δρόμο» της η Ολυμπία Οδός και να «προχωρήσει» το έργο που θα σώσει ζωές, ενώ μέσα στις προσπάθειές της, όπως λέει ο δήμαρχος Ήλιδας, είναι η εξεύρεση πόρων για την υλοποίηση αναγκαίων αναπτυξιακών έργων.

«Οι εξελίξεις στο έργο του δρόμου Πάτρα –Πύργος, του βασικού αναπτυξιακού έργου  μας κρατούν συνεχώς σε εγρήγορση και επαγρύπνηση.

Οι προσπάθειες για την εξεύρεση πόρων για την υλοποίηση αναγκαίων αναπτυξιακών έργων, που θα αλλάξουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας και του δήμου μας είναι καθημερινές και εντατικές.

Με τη βοήθεια όλων, αιρετών, πολιτών, κοινωνικών ομάδων, συνεχίζουμε με πείσμα και αποφασιστικότητα την προσπάθεια, για την ανάπτυξη,τις υποδομές, την προστασία του περιβάλλοντος, για να κάνουμε  την πόλη και τα χωριά μας πιο καθαρά, πιο λειτουργικά, με ανθρώπινο πρόσωπο και σύγχρονες υπηρεσίες».

Γιώργος Γεωργιόπουλος Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας –
« Βρισκόμαστε μέσα στους στόχους μας, με βάση τις προγραμματικές μας εξαγγελίες»

Από την θέση του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, αποδείχτηκε ο νικητής των Δημοτικών εκλογών στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.

Με έναν συνδυασμό όπου συνυπήρχαν έμπειρα παλιά στελέχη και νέοι άνθρωποι μεόραμα και φρέσκιες ιδέες ξεκίνησε, με την ανάληψη των καθηκόντων του  να βάζει το δικό του προσωπικό αποτύπωμα στον δήμο.

«Οι εκλογές του 2019 ήταν ένα μεγάλο ορόσημο για την παράταξη «Ολυμπία – Νέα Αρχή». Η πολιτική εντολή των δημοτών του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας μας οδήγησε μπροστά στη μεγάλη ευθύνη να είμαστε η Δημοτική Αρχή σ’ αυτό τον ιστορικό Δήμο. Μια ευθύνη απόλυτα δεσμευτική, για επιτυχία στο έργο που έχουμε αναλάβει» αναφέρει ο δήμαρσος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος

«Είμαστε διαρκώς ευγνώμονες προς τους δημότες που μας τίμησαν με την ψήφο τους και προσπαθούμε καθημερινά να ανταποδίδουμε αυτή την τιμή. Συχνά αναπολούμε τις μέρες του προεκλογικού αγώνα, που για εμάς ήταν μέρες γιορτής. Μαζί με την παράταξή μας δώσαμε έναν υπέροχο αγώνα, γυρίσαμε όλα τα χωριά του Δήμου μας, παρουσιάσαμε το πρόγραμμά μας και ακούσαμε προσεκτικά τους δημότες μας, καταγράφοντας τα αιτήματά τους.

Συγκρουστήκαμε με νοοτροπίες που ανήκουν σε άλλες εποχές, αλλά μέσα από συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις, βγήκαμε πιο δυνατοί. Η επόμενη μέρα των εκλογών αποτέλεσε την αφετηρία μιας νέας εποχής για την Ολυμπία, μιας εποχής που απαιτεί συγκλίσεις και συνθέσεις, που επιβάλλει συνέργειες και ενωτικές πρωτοβουλίες. Η Ολυμπία, μας χρειάζεται όλους και πάντα πίστευα ότι με κοινή, συναινετική προσπάθεια, μπορούμε να πετύχουμε πολλά για τον τόπο μας.

Στον ένα χρόνο από τις εκλογές, με θητεία εννέα μηνών, η οποία έγινε μικρότερη κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας, θεωρώ ότι βρισκόμαστε μέσα στους στόχους μας, με βάση τις προγραμματικές μας εξαγγελίες. Είμαι βέβαιος ότι στο τέλος της θητείας μας θα έχουμε υλοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματός μας. Το οφείλουμε στους δημότες μας, το οφείλουμε στην Ολυμπία».

Γιάννης Λέντζας-δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης-
Ήρθε για να κάνει έργα στο Δήμο

Ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας  πήρε τα ηνία του δήμου όπως όλοι οι δήμαρχοι τον Σεπτέμβριο του 2019  και σύντομα τόσο αυτός όσο και οι συνεργάτες του βρήκαν τον βηματισμό τους.

Ο Γιάννης Λέντζας ήρθε για να κάνει έργα στο δήμο, ήρθε για να δώσει μάχη μαζί με τους συνεργάτες του με την καθημερινότητα και το πετυχαίνει.

«Η παράταξή μας διαθέτει αξιόλογα στελέχη και με αυτά πορευόμαστε. Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τα ηνία  του δήμου δώσαμε προτεραιότητα στην καθημερινότητα και εκτιμώ ότι τα πηγαίνουμε πολύ καλά. Βέβαια η προσπάθεια, ο αγώνας τόσο από εμένα όσο και τους συνεργάτες μου συνεχίζεται» δηλώνει ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης και συνεχίζει : « «τρέξαμε» πολλά σημαντικά έργα όπως Βιολογικός καθαρισμός, δημοτικό σχολείο Ανδραβίδας, τον βρεφονηπιακό σταθμό της Βάρδας, ασφαλτοστρώσεις, χαλικοστρώσεις και από την άλλη γίνεται σπουδαίο έργο και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης».

Δύσκολα και ευχάριστα

Από τις δύσκολες στιγμές του Γιάννη Λέντζα ήταν η πανδημία του covid-19 που δημιούργησε κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα. Βέβαια ως γιατρός είναι αισιόδοξος πως ο Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης βρίσκει και πάλι  τον βηματισμό του. Άλλωστε ο Γιάννης Λέντζας είναι μαχητικός και ο στόχος του είναι να φθάσει ψηλά ο δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης. Σίγουρα ο δρόμος των έργων, της δημιουργίας,  είναι μακρύς αλλά τον Γιάννη Λέντζα «δεν τον κουράζουν οι μεγάλες αποστάσεις», όπως λένε οι συνεργάτες του. Ευχάριστη στιγμή του είναι όταν καταφέρνει και κερδίζει τη μάχη της καθημερινότητας.

Επαφές και συναντήσεις

Ο Γιάννης Λέντζας πραγματοποιεί συχνά ταξίδια αστραπή στην Αθήνα όπου έχει συναντήσεις με υπουργούς και άλλους κυβερνητικούς φορείς. Στην ατζέντα των συναντήσεων βρίσκονται προβλήματα του δήμου που πρέπει να περάσουν από τα γραφειοκρατικά γρανάζια για να πάρουν τον δρόμο της επίλυσης. Και κάτι τελευταίο που αποτελεί κοινό μυστικό: Ο Γιάννης Λέντζας είναι γιατρός και ως γιατρός με ευαισθησίες βοηθά ανιδιοτελώς ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΙΝΟΣ –ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ – Απαντά με έργα και πειστικό λόγο

Είναι από τους αυτοδιοικητικούς με πολιτική εμπειρία, δεν αρέσκεται στους λαϊκισμούς και τους καταγγελτικούς λόγους  αλλά πάντα απαντά με έργα και πειστικό λόγο.

Ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος στους εννέα μήνες που βρίσκεται στη διοίκηση του δήμου έχει με τους συνεργάτες του ως προτεραιότητα την καθημερινότητα αλλά παράλληλα σχεδιάζει και υλοποιεί έργα σε όλους τους τομείς. Αναλαμβάνει δράσεις και πρωτοβουλίες προς όφελος των πολιτών του δήμου και οι δημότες το αναγνωρίζουν.

Το μείζον θέμα του νερού και του βιολογικού της Γαστούνης είναι θέματα που ήθελε να αναφέρει με δηλώσεις του στην «Πατρίς»:

«Πεποίθησή μου είναι ότι προτεραιότητα στα προβλήματα του δήμου είναι το νερό και ο βιολογικός καθαρισμός, για τον οποίο κάναμε μια τεράστια προσπάθεια από κοινού με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ήδη στις 10 Ιουνίου παραδίδεται στον δήμο η λεκάνη του βιολογικού.

Από την άλλη πλευρά το νερό είναι κυρίαρχο ζήτημα. Την περασμένη Τετάρτη συγκάλεσε την Εκτελεστική Επιτροπή και αποφασίσουμε για το τι μέλλει γενέσθαι σε ένα πρόβλημα όχι απλά αγκάθι, αλλά σε ένα έγκλημα εις βάρος της δημόσιας υγείας και εις βάρος της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας που δεν ακούμπησε καθόλου η προηγούμενη δημοτική αρχή.

Μια δημοτική αρχή που περιφρόνησε τον άνθρωπο και το διαπιστώνουμε κάθε μέρα ανατρέχοντας στα έργα και στις ημέρες της.

Έτσι λοιπόν θα αγοράσουμε επειγόντως με κατεπείγουσες διαδικασίες το χωράφι το οποίο δεν είναι απλά όμορο, είναι συνέχεια του αγρού που έχει κατασκευαστεί το υδραγωγείο, έτσι ώστε να περιστείλουμε δαπάνες της μεταφοράς του νερού από τις γεωτρήσεις, Από την άλλη μεριά να λειτουργήσει αυτόματα η διαδικασία του νερού προς τον πύργο και παραλλήλως θα τρέξουμε το θέμα της επεξεργασίας του νερού, έτσι ώστε να δώσουμε πόσιμο νερό στην πόλη της Γαστούνης».

Παράλληλα στέλνει μήνυμα στην αντιπολίτευση: «Καλώ την αντιπολίτευση, η οποία είναι προσηλωμένη σε μια πολιτική στείρα και  ανεδαφική και θα έλεγα ευρισκόμενη σε σύγχυση η ίδια, μετά από τόσα που καταφέρνουμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα για τον δήμο, να υπερψηφίσει για το χωράφι αυτό ως το μοναδικό για την περίπτωση. Διαφορετικά είμαι υποχρεωμένος να τους καταγγείλω, να καταγγείλω στον λαό της Γαστούνης ότι δεν θέλουν να γίνει το υδραγωγείο, δεν θέλουν να λυθεί το πρόβλημα του νερού, γιατί έτσι νομίζουν ότι θα μας αντιπολιτευθούν. Τους έχουμε προλάβει και σε αυτό. Παρακαλώ θερμά και συστήνω μόνο λίγη υπομονή στον κόσμο που έχει δίκιο. Κι έχει δίκιο γιατί η κληρονομιά της μαυρίλας του νερού είναι βαριά και για εμάς και για εκείνους. Όμως σήμερα είμαι εδώ να διαχειριστώ το θέμα αυτό με ευθύνη αλλά και με γνήσιο ενδιαφέρον για την ποιότητα της ζωής των πολιτών και να δώσω τάχιστα λύση, τέτοια ώστε κανένας στην κοινωνία της Γαστούνης και βεβαίως κανένας στην κοινωνία του δήμου Πηνειού να μην έχει ζητήματα που αφορούν και  στην ποιότητα της ζωής του».

Σάκης Μπαλιούκος Δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων –
Σε τροχιά υλοποίησης
σημαντικές παρεμβάσεις

Ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων κ. Σάκης Μπαλιούκος, είναι ο μακροβιότερος δήμαρχος στην Ηλεία και συνεχίζει το έργο του με μοναδικό όραμα να δώσει στους συμπολίτες του αυτό που πραγματικά τους αξίζει. Ένα σύγχρονο δήμο, που θα είναι πάντα κοντά τους, έτοιμος να αντιμετωπίσει κάθε δύσκολη κατάσταση, όπως πρόσφατα με την πανδημία του κορωνοϊού.

«Συμπληρώθηκε ένας  χρόνος από την τελευταία εκλογική διαδικασία της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Προσωπικά η έναρξη είχε έντονο συναισθηματικό χαρακτήρα και λόγω της πίεσης των συμπολιτών μου να συνεχίσω στο ίδιο μετερίζι, αλλά και λόγω της ενεργής συμμετοχής τους σε όλη αυτή την πορεία με τόση αγάπη και ενδιαφέρον που ειλικρινά με έχουν συγκινήσει πολύ».

«Μας σημάδεψε όλους η υγειονομική κρίση»

Ο κ. Μπαλιούκος στέκεται στην υγειονομική κρίση που δεν επέτρεψε σε όλη την αυτοδιοίκηση να υλοποιήσει όλα αυτά που είχε σχεδιάσει.

«Ο χρόνος που πέρασε σημαδεύτηκε από την υγειονομική κρίση, την καραντίνα, το φόβο για την τύχη των ευπαθών ομάδων και κυρίως των ηλικιωμένων κατοίκων της Ελληνικής περιφέρειας που στερούνται επαρκούς νοσοκομειακής κάλυψης.

Η αυτοδιοίκηση μετά την συγκρότηση των οργάνων διοίκησης, της έγκρισης των κειμένων δράσης ( τεχνικό πρόγραμμα, προϋπολογισμό κ.α.) δεν μπόρεσε να ξεδιπλώσει τον σχεδιασμό της γιατί άλλαξαν οι προτεραιότητες.

Η επιδημία αποδυνάμωσε του Δήμους από στελέχη αφού μεγάλος αριθμός υπαλλήλων δεν προσέρχεται στην εργασία του κάνοντας χρήση των αδειών ειδικού σκοπού που η πολιτεία θέσπισε και βέβαια εξακολουθεί να παραμένει μέχρι και σήμερα αποδυναμωμένη».

«Με προσεχτικά βήματα δρομολογήσαμε σημαντικές παρεμβάσεις»

Πάντως τονίζει πως παρά τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν, ο δήμος του δρομολόγησε σημαντικές παρεμβάσεις και ετοιμάζει ακόμη περισσότερες που θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητα των πολιτών.

«Ο Δήμος μας με προσεχτικά βήματα δρομολόγησε σημαντικές παρεμβάσεις, σύμφωνα πάντα με τις δυνατότητες των υπηρεσιών μας και τις αντοχές των στελεχών μας.

Προχωρούν οι παρεμβάσεις που απειλούνται από χρονοδιαγράμματα π.χ. αναπλάσεις εδρών Ανδρίτσαινας, Κρέστενας, προχωράει η κατασκευή του οδικού άξονα Μάτεσι-Σέκουλα, πρόκειται για τμήμα της παραποτάμιας  οδού.

Ετοιμάζει διοικητικά άλλες παρεμβάσεις που ο Δήμος έχει ενταχθεί και θεωρώ πολύ σημαντικές σε όλους τους τομείς, οδοποιία , αναπλάσεις , ενέργεια, πολιτική προστασία, υδρεύσεις , περιβάλλον, αθλητικά κ.α. .

Δρομολόγησε  δράσεις ωριμότητας και αδειοδότησης σημαντικών παρεμβάσεων σε όλο το εύρος του Δήμου που καλύπτουν όλες τις δράσεις .

Παράλληλα ανταποκριθήκαμε στο καθημερινό πρόβλημα του πολίτη, ενισχύσαμε τον τομέα πολιτικής προστασίας, συντηρήσαμε υποδομές που εμπλέκονται στην παραγωγική διαδικασία και είμαστε πάντα δίπλα στον ανήμπορο δημότη».

Κώστας Αλεξανδρόπουλος Δήμαρχος Ζαχάρως –
«Κοιτάμε μπροστά, αξιοποιούμε
τις δυνάμεις μας,
αλλάζουμε τον τόπο μας»

«Κοιτάμε μπροστά, αξιοποιούμε τις δυνάμεις μας, αλλάζουμε τον τόπο μας» ήταν το προεκλογικό  σύνθημα του συνδυασμού του Κώστα Αλεξανδρόπουλου, που έφερε την αλλαγή μετά από χρόνια στον Δήμο Ζαχάρως.

Με στόχο και όραμα ο Δήμαρχος Ζαχάρως και οι συνεργάτες τους προσπαθούν να αναδείξουν και να εκμεταλλευτούν, προς όφελος του τόπου τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής.

Απευθυνόμενος στους δημότες Ζαχαρως με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από τις εκλογές ο κ. Αλεξανδρόπουλος αναφέρει

« Πριν από ένα χρόνο δώσατε σε μένα, στους συνεργάτες μου και στο συνδυασμό μας την εντολή να φέρουμε την αλλαγή, την ανάπτυξη και την αξιοπρέπεια, για να είμαστε υπερήφανοι δημότες του Δήμου Ζαχάρως – Φιγαλείας.

Αναλάβαμε τις τύχες του Δήμου στη δυσκολότερη ώρα από τη σύστασή του.

Ένα χρόνο μετά τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2019 και εννιά μήνες από την ανάληψη της διοίκησής του Δήμου, παρά τις δυσκολίες που έχουν προκύψει από την πρωτοφανή πανδημία, η οποία έχει επηρεάσει τη ζωή όλων μας και μεταξύ των άλλων, καθυστερεί μέχρι σήμερα την πρόσληψη πολύ χρήσιμου προσωπικού, εμείς  συνεχίζουμε τον καθημερινό αγώνα για ένα Δήμο σύγχρονο και ανθρώπινο.

Τα τελευταία 20 χρόνια ο Δήμος μας έμεινε τραγικά πίσω, αλλά δεν είναι η ώρα της περιγραφής της κατάστασης που παραλάβαμε.

Όλοι παρακολουθείτε τον αγώνα που κάνουμε, μέσα από αντίξοες συνθήκες, να νοικοκυρέψουμε το Δήμο μας και να θέσουμε τις βάσεις για την ανάπτυξη που του αξίζει.

Βήμα-βήμα, στελεχώνουμε τις δημοτικές δομές, προστατεύουμε τη δημοτική περιουσία, εξοικονομούμε πόρους, εκσυγχρονίζουμε την καθαριότητα, την ύδρευση, τον ηλεκτροφωτισμό, το στόλο των οχημάτων, τον εξοπλισμό των υπηρεσιών. Πολλές από τις αποφάσεις, τις συνεργασίες και τα μέτρα που λαμβάνουμε δεν έχουν ακόμη δώσει το αποτέλεσμα της αλλαγής που όλοι ποθούμε να δούμε. Ωστόσο, ο χρόνος δουλεύει θετικά για το μέλλον του Δήμου μας και των παιδιών μας.

Η εικόνα αλλάζει. Έργα, που για χρόνια δεν ολοκληρώνονταν, δρόμοι και δίκτυα που έδιναν την εικόνα της εγκατάλειψης, θα μπουν στην υπηρεσία σας και θα διευκολύνουν τη ζωή σας.

Στόχος μας είναι να κερδίζουμε καθημερινά την εμπιστοσύνη σας με πολλή δουλειά, με αγώνα για την υγεία και την ασφάλειά σας, με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα, με τη συνεχή ενημέρωσή σας.

Με συνέπεια και σοβαρότητα αφιερώνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να στηρίξουμε την περιοχή μας. Ενώνουμε τις δυνάμεις, υπερβαίνουμε εμπόδια και “αντιπαλότητες”, λέμε την αλήθεια και ενθαρρύνουμε όλους όσοι μοιράζονται μαζί μας το όραμα της ανάπτυξης του τόπου μας, με όρους πολιτισμού και αξιοπρέπειας.

Προχωράμε μαζί  κάνοντας κάθε μέρα κι ένα βήμα μπροστά, με συμμάχους και συναγωνιστές μας τους γειτονικούς δήμους και όλους εκείνους που αναγνωρίζουν ότι έφτασε η ώρα να αξιοποιηθούν και να αναδειχτούν οι τεράστιες δυνατότητες της περιοχής μας προς όφελος του Δήμου μας, του Νομού μας και της Χώρας μας».

Όλη η επικαιρότητα