Ελλάδα

Αυτοκτονίες αστυνομικών: 44 σε 13 χρόνια – Το έργο της Ψυχολογικής Γραμμής Υποστήριξης

Ακούστε το άρθρο

Συνολικά 44 αυτοκτονίες αστυνομικών έχουν καταγραφεί από το 2007 μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Τα στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα Πέμπτη κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των αποτελεσμάτων της Γραμμής Ψυχολογικής Υποστήριξης, που διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ. από το Μάρτιο του 2017. Πρόκειται για μία τηλεφωνική γραμμή, στην οποία μπορούν να καλούν οι αστυνομικοί όλο το 24ωρο για να ζητήσουν ψυχολογική υποστήριξη.

HUFFPOST GR

Η Γραμμή έχει δεχτεί από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της μέχρι σήμερα συνολικά 1.652 κλήσεις. Αναλυτικότερα, 711 το 2017, 833 το 2018 και 108 το πρώτο δίμηνο του 2019.

HUFFPOST GREECE

Το 2018 ήταν το πρώτο έτος μετά από σχεδόν 20 χρόνια που δεν σημειώθηκε ούτε μία αυτοκτονία αστυνομικού, κάτι που μεταφράζεται ως επιτυχία από τις αρμόδιες ιατρικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

HUFFPOST GREECE

Ο ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ. , Μανώλης Κουφάκης, ανέφερε στην ομιλία του ότι «οι αστυνομικοί λόγω της φύσης της δουλειάς τους έχουν αυξημένο άγχος. Δεν είναι τυχαίο ότι φεύγουμε νωρίς από τη ζωή, σε σχέση με το μέσο όρο. Και αυτό ισχύει και για τους χαμηλόβαθμους και για τους υψηλόβαθμους αστυνομικούς».

via

Όλη η επικαιρότητα