Ηλεία

Μανωλάδα: Αυτοψία Μητρόπουλου στον καθαρισμό του Βέργα

Ακούστε το άρθρο

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο της εργολαβίας «Καθαρισμός – Συντήρηση και Αποκατάσταση Υφιστάμενων Αντιπλημμυρικών Έργων σε ποταμούς και χείμαρρους της Ηλείας», προχώρησε σε εργασίες καθαρισμού του Ποταμού Βέργα. Στο σημείο βρέθηκε χθες ο αντιπερ/ρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κων/ίνος Μητρόπουλος, ο οποίος ανέφερε:

«Ο ποταμός Βέργας χαρακτηρίζεται για την έντονη χειμαρρική του δράση προκαλώντας συχνά πλημμύρες στην ευρύτερη περιοχή της Μανωλάδας. Το έργο για τον καθαρισμό και συντήρηση των υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων σε ποταμούς και χείμαρρους στην Ηλεία αποτελεί εργολαβία προϋπολογισμού ενός εκατ. ευρώ. Οφείλουμε να λειτουργούμε προληπτικά με σκοπό να εξασφαλιστεί η αναγκαία ετοιμότητα και να μειωθούν οι κίνδυνοι από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων. Ο καθαρισμός ρεμάτων και χείμαρρων, που έχουν ιστορικό πλημμυρών στοχεύει στη μείωση της απειλής για τη ζωή και τη περιουσία των πολιτών».

Η Περιφέρεια βρίσκεται σε στενή συνεργασία με όλους τους φορείς και υπηρεσίες που εμπλέκονται με δράσεις πολιτικής προστασίας, ώστε να λαμβάνονται τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας. Δόθηκε προτεραιότητα επέμβασης καθαρισμού του Ποταμού Βέργα στα σημεία που διαχρονικά έχουν διαπιστωθεί ως κρίσιμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στους νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας ξεπερνούν τα 42 εκατ.ευρώ. Η διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας εκτελεί έργα ύψους 9,7 εκατ. ευρώ με αντίστοιχες ενεργές εργολαβίες.

Όλη η επικαιρότητα