Ηλεία

Αυτοψία στην βόρεια ζώνη του Πηνειού από Θ. Βασιλόπουλο – Τ. Αλτάνη – Χ. Παλαιολόγο

Καθαρίζονται οι διώρυγες, οι πρώιμες καλλιέργειες ζητούν νερό…!

Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται το τελευταίο διάστημα για τον καθαρισμό των διωρύγων Πηνειού και Αλφειού προκειμένου να δοθεί νερό για το πότισμα των πρώιμων καλλιεργειών πατάτας και κηπευτικών.

Τις εργασίες καθαρισμού της διώρυγας Πηνειού με αφετηρία την θέση «Πηγάδι»  επιθεώρησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θοδωρής Βασιλόπουλος με τον πρόεδρο του Γενικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων Τάσο Αλτάνη και τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων Χρήστο Παλαιολόγο. Εκείνο το οποίο τονίστηκε στην συνάντηση των τριών ήταν να έχει ολοκληρωθεί ο καθαρισμός της διώρυγας  μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες προκειμένου να μην παρουσιαστούν προβλήματα με το νερό σε καλλιέργειες της  ζώνης του κάμπου.

Ο κ Βασιλόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο των εργασιών καθαρισμού και πρόσθεσε: «Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι για να ποτίσουν τις καλλιέργειές τους οι αγρότες- αρδευτές». Από την πλευρά του ο κ Αλτάνης σχολίασε με έμφαση ότι υπάρχουν αιτήματα από τους ΤΟΕΒ του κάμπου να δοθεί νερό για να ποτιστούν οι πρώιμες καλλιέργειες και συμπλήρωσε: « Ανταποκρινόμαστε πλήρως σε αυτά που έχουμε σχεδιάσει, και στις δύο διώρυγες ξεκίνησε ο καθαρισμός». Με την σειρά του ο κ Παλαιολόγος εξήρε τις προσπάθειες που καταβάλλονται για να ετοιμαστεί το εγγειοβελτιωτικό έργο και πρόσθεσε: « Γίνεται σοβαρή δουλειά και προσπάθεια από  όλες τις πλευρές. Είμαι αισιόδοξος ότι δεν θα έχουμε προβλήματα»

Όλη η επικαιρότητα