Ελλάδα

Αυτός είναι ο δήθεν «κουκουλοφόρος» του οποίου απέτρεψε τη σύλληψη ο αποσπασμένος στον ΣΥΡΙΖΑ αστυνομικός (Video)

Το αφήγημα της ΕΛΑΣ περί αξιωματικού της αστυνομίας που εμπόδισε σύλληψη κουκουλοφόρου από το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ έχει πολλά διάτρητα σημεία, όπως δείχνουν μαρτυρίες και βίντεο. Δείτε VIDEO.

Έγινε πολύς λόγος την Παρασκευή για τον αστυνομικό που είναι αποσπασμένος στον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος φέρεται να απέτρεψε σύλληψη κουκολουφόρου από το μπλοκ του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ωστόσο το αφήγημα της ΕΛΑΣ φαίνεται ότι έχει πολλά και σοβαρά κενά.

Πρώτα απ’ όλα ο φερόμενος ως κουκουλοφόρος μίλησε, επωνύμως, στο KONTRA CHANEL και τόνισε από τη δική του πλευρά ότι φορούσε απλώς ένα καπέλο για τον ήλιο κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης.

Πρόκειται για τον 67χρονο Αγγελο Γκόγκογλου ο οποίος διέψευσε τον ισχυρισμό των ειδικών φρουρών ότι η σύλληψή του απετράπη από αστυνομικό.

Στο ίδιο κανάλι παρουσιάστηκαν και δύο video από τη διαδήλωση στα οποία δεν φαίνεται πουθενά προσπάθεια αποτροπής σύλληψης.

Ραγκούσης: Να κάτσουν στο σκαμνί όσοι διέδωσαν τις ψευδείς πληροφορίες

Μετά τα βίντεο αλλά και τις μαρτυρίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το δήθεν συμβάν με αστυνομικό που υπηρετεί στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και ο οποίος δήθεν απέτρεψε τη σύλληψη κουκουλοφόρου, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητάει να κάτσουν στο σκαμνί όσοι διέδωσαν τις ψευδείς πληροφορίες.

Αναλυτικά, ολόκληρη η δήλωση του Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Ραγκούση:

Μέτα το αδιάψευστο οπτικοακουστικό υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας -σχετικά με το δήθεν συμβάν με αστυνομικό που υπηρετεί στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και ο οποίος δήθεν απέτρεψε τη σύλληψη κουκουλοφόρου- δηλώνουμε προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον κ.Χρυσοχοΐδη προσωπικά, ο οποίος υιοθέτησε δημοσίως αυτές τις ψευδείς πληροφορίες, τα εξής:

Πρώτον. Αν τους έχει απομείνει ίχνος θεσμικής υπευθυνότητας και δημοκρατικής ευαισθησίας, θα πρέπει αμέσως να ανακαλέσουν τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς τους, να ζητήσουν συγγνώμη δημοσίως από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ καθώς και από τον συγκεκριμένο Αστυνομικό.

Δεύτερον. Οφείλουν να στραφούν αμέσως εναντίον όσων διέδωσαν αυτές τις ψευδείς πληροφορίες, παραβιάζοντας και τον Ποινικό Κώδικα και τη σχετική με την Αστυνομία Νομοθεσία και τον Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΛΑΣ.

Τρίτον. Είναι υποχρεωμένοι να εξετάσουν πώς θα αντιμετωπίσουν την απολύτως ανησυχητική εικόνα της Ελληνικής Αστυνομίας στην προχθεσινή συγκέντρωση. Μία Ελληνική Αστυνομία που λειτούργησε σαν πανικοβλημένο, άτακτο ασκέρι, με αποτέλεσμα αναίτια να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές και, βεβαίως, να διαφύγουν πάλι όσοι πραγματικά επιχείρησαν να αμαυρώσουν τη μεγάλη και ειρηνική συγκέντρωση πολιτών, με βίαιες πράξεις και βόμβες μολότοφ.

Τέταρτον. Τώρα που θα πρέπει να αναμετρηθούν στην πράξη με την εφαρμογή του ανεφάρμοστου Χουντονόμου τους, να πάψουν να δαπανούν χρόνο για να συκοφαντούν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ καθώς και να καλύπτουν τους κάθε λογής προβοκάτορες κατά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Με πληροφορίες από: News247, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Kontra Channel

Όλη η επικαιρότητα