Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Αυξημένα τα θανατηφόρα δυστυχήματα τον Μάρτιο

Ελαφρώς αυξημένα ήταν τα τροχαία ατυχήματα τον περασμένο Μάρτιο στη Δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε χθες η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, καθώς καταγράφηκαν 42 τροχαία έναντι 35 τον Μάρτιο του 2017.  Μάλιστα, αυξήθηκαν αρκετά τα θανατηφόρα, αφού σημειώθηκαν οκτώ δυστυχήματα έναντι τριών τον περσινό Μάρτιο. Τα τροχαία με με σοβαρό τραυματισμό ατόμων ήταν τρία, όπως και πέρυσι, ενώ τα τροχαία με ελαφρύ τραυματισμό ήταν 31 έναντι 29 τον Μάρτιο του 2017.

Συνολικά καταγράφηκαν 50 τραυματίες και οκτώ νεκροί τον περασμένο Μάρτιο, με κυριότερη αιτία των ατυχημάτων και των δυστυχημάτων την υπερβολική ταχύτητα, την κίνηση στο αντίθετο ρεύμα και τη μέθη. Από τα συνολικά 4.380 αλκοτέστ διαπιστώθηκαν 183 παραβάσεις, ενώ από τις 3.504 επικίνδυνες παραβάσεις, οι 2.129 ήταν για υπερβολική ταχύτητα και 442 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση.

Όπως αναφέρει ο προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Δυτικής Ελλάδας, Χαρ. Σφέτσος, η ΕΛΑΣ είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας, με σκοπό να συμβάλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

«Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και την κατάσταση του οδοστρώματος ακολουθώντας πάντα τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας», τόνισε.

Όλη η επικαιρότητα