Τουρισμός

Αύξηση 40% στις κρατήσεις για διακοπές στην Ελλάδα – 1 εκατομμύριο επιπλέον θέσεις τσάρτερ το 2017

Ακούστε το άρθρο
Ενθουσιασμό έχουν προκαλέσει τα μηνύματα από όλες τις κατευθύνσεις στους ιθύνοντες του τουρισμού για το 2017. Η ισχυρή παρουσία του ΕΟΤ σε όλες τις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις, η συμμετοχή της ίδιας της Υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά στις διαπραγματεύσεις με μεγάλους tour operators και οι διεθνείς επαφές που έχει καλλιεργήσει με επικεφαλής σημαντικών φορέων του τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο, αποδίδει πολύ παραπάνω του αναμενόμενου.
Όλα δείχνουν το 2017 θα είναι ακόμη μία χρονιά-ρεκόρ και η Ελλάδα καλείται να φιλοξενήσει φέτος περισσότερους από 30 εκατομμύρια επισκέπτες. Ακόμη, και στην κρουαζιέρα φαίνεται ότι οι αρχικοί φόβοι για μεγάλη πτώση σε σχέση με την εντυπωσιακή άνοδο του κλάδου τις δύο τελευταίες χρονιές, τελικά μετριάζονται. Ήδη η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιέρας σε συνάντησή της με τον Υπουργό Ναυτιλία, Παναγιώτη Κουρουμπλή, έκανε λόγο για νέα καλή επίδοση το 2017.
Σημαντική ήταν και η ανακοίνωση του Βρετανικού κολοσσού Thomas Cook που έκανε λόγο για αύξηση των κρατήσεων προς την Ελλάδα της τάξης του 40%, ενώ αναμένει να διακινήσει πάνω από 2,5 εκατομμύρια τουρίστες προς την χώρας μας την τρέχουσα σεζόν.
Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Peter Fankhauser: «Η αύξηση καταγράφεται για το σύνολο των προορισμών της Ελλάδας και σε όλα τα νησιά. Θα μου άρεσε να πω ότι η Ρόδος παρουσιάζει αύξηση χάρη στην Thomas Cook, όμως θα ήταν υπερβολή», δήλωσε. Όπως είπε ο κ. Fankhauser, η αύξηση αυτή σε συνδυασμό με την καλή ποιότητα των πακέτων στον προορισμό, οδήγησε τη χώρα μας στην κορυφή των πιο περιζήτητων προορισμών της Thomas Cook, έπειτα από την 5η θέση στην οποία είχε βρεθεί την περασμένη διετία.
Αύξηση δε, παρουσιάζουν και οι τιμές των προσφερόμενων πακέτων κατά 2% σε σχέση με πέρυσι.
Ενδεικτική της ζήτησης που υπάρχει για οργανωμένες διακοπές στην Ελλάδα είναι και η ανακοίνωση της Εθνικής Αρχής Συντονισμού Πτήσεων, η οποία έκανε λόγο για 1 εκατομμύριο επιπλέον αεροπορικές θέσεις σε πτήσεις τσάρτερ στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας. Συνολικά το 2017 έχουν προγραμματιστεί περισσότερες από 16,5 εκατομμύρια αεροπορικές θέσεις προς τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, εξαιρουμένου του αεροδρομίου της Αθήνας. Υπολογίζεται ότι η αύξηση των προσφερόμενων θέσεων μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της τουριστικής κίνησης ως και 30% μέσα στο 2017.

Όλη η επικαιρότητα