Categories: Ελλάδα

Αύξηση 70% στα ασφάλιστρα για οδηγούς που μιλούν στο κινητό

Share

Η χρήση κινητού από τους οδηγούς είναι γνωστό ότι ευθύνεται για εκατομμύρια τροχαία ανά τον κόσμο. Οδηγοί βολοδέρνουν στις λωρίδες κυκλοφορίας ενώ μιλούν στο κινητό ή, ακόμα χειρότερα, ενώ διαβάζουν ή γράφουν μηνύματα.

Στην Αγγλία βρήκαν το κόλπο για να αντιμετωπίσουν την μάστιγα της χρήσης του κινητού κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Εκτός από το πρόστιμο των 200 λιρών που είναι τσουχτερό και τους 6 πόντους που χρεώνονται στο δίπλωμα του οδηγού, οι οδηγοί στην Αγγλία θα έχουν να αντιμετωπίσουν κάτι πολύ χειρότερο. Την αύξηση των ασφαλίστρων τους κατά 70%!

Από τον Μάρτιο, στην Αγγλία, οι νέοι οδηγοί που έχουν δίπλωμα για λιγότερο από δύο χρόνια, αν πιαστούν να ασχολούνται με το κινητό τους, θα χάνουν το δίπλωμα οδήγησης και θα πρέπει να ξαναπεράσουν τις εξετάσεις από την αρχή.

Οι υπόλοιποι, εκτός από το πρόστιμο και τους πόντους θα έρθουν αντιμέτωποι με τεράστια αύξηση στα ασφάλιστρά τους.

Οι πιο «έξυπνοι» που θα αποφασίσουν να απευθυνθούν στα δικαστήρια, αν χάσουν, κινδυνεύουν να πληρώσουν μέχρι και 1000 λίρες παραπάνω.

Νέα πρόστιμα για υπερβολική ταχύτητα

Στην Αγγλία, εισήχθησαν νέοι νόμοι για την καταπολέμηση αρκετών παραβάσεων του ΚΟΚ και ένας από αυτούς θα σας θυμίσει και λίγο από Ελλάδα αφού το τοπικό υπουργείο μεταφορών ψήφισε και νέα νομοθεσία για την υπερβολική ταχύτητα σύμφωνα με την οποία οι οδηγοί που θα συλληφθούν να υπερβαίνουν το όριο ταχύτητας θα μπορούν να τιμωρηθούν με πρόστιμο που θα προκύπτει ανάλογα με τα προσωπικά τους εισοδήματα.

Τα πρόστιμα έχουν χωριστεί σε τρείς κατηγορίες ανάλογα με το ποσοστό παραβίασης του ορίου ταχύτητας, ξεκινούν από το 50% του εβδομαδιαίου μισθού και φθάνουν μέχρι το 175%!

Πηγή: THETOC