Ηλεία

Αγ.Μαύρα: Σκοτώνουν με φόλες τα άτυχα ζώα

Ακούστε το άρθρο

Εικόνες ξεψυχισμένων σκυλιών αντικρίζει κανείς τα τελευταία χρόνια σε διάφορες γωνιές του Δήμου Πύργου, αδέσποτων και μη, τα οποία όντας ανήμπορα να προστατευτούν από τέτοιου είδους απάνθρωπες πράξεις, πέφτουν «θύματα» ασυνείδητων ανθρώπων που δεν φέρουν καμία απολύτως συμπάθεια για τους «τετράποδους φίλους» μας. Πρόκειται για εικόνες ιδιαίτερα συνταρακτικές για την κοινή γνώμη, που παρακολουθούν «αθώες ψυχές» να βασανίζονται με τέτοιο τρόπο.

Αυτόπτης μάρτυρας μιας τέτοιας αποτρόπαιης σκηνής ήταν ο Δημήτρης Αλεξόπουλος, κάτοικος Αγίας Μαύρας, ο οποίος επιστρέφοντας στο σπίτι του την περασμένη Κυριακή 19 Μαΐου αντίκρισε τέσσερα εκ των πέντε σκυλιών του να «υποφέρουν» από φόλα που τους είχε ρίξει ασυνείδητος προκειμένου να το θανατώσει. Οι λόγοι μιας τέτοιας καταδικαστέας πράξης δεν είναι γνωστοί, αλλά είναι εύκολο να τους υποθέσει κανείς. Από το μίσος κάποιου για τα ζώα γενικότερα, μέχρι και το να το έκανε για να μπει στο σπίτι και να κλέψει, που ήταν και η πιθανότερη, σύμφωνα και με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, ο οποίος όντας συλλέκτης αντικών με αξία θεώρησε πως πιθανότατα θα ήταν λεία για τον/τους επίδοξο/επίδοξους ληστή/ληστές.

Η αντίδραση του ιδιοκτήτη στην εικόνα των σκυλιών του που αργοπέθαιναν ήταν άμεση, κάνοντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες και δίνοντας τους όλα τα φάρμακα που χρειάζονταν προκειμένου να σωθούν. Δυστυχώς, από τα τέσσερα σκυλιά που «υπέφεραν», κατάφερε να σώσει μόνο τα δυο, τα οποία όμως παραμένουν σύμφωνα με όσα του ανέφεραν οι γιατροί σε κίνδυνο αφού μέχρι και μετά από 20 μέρες μπορούν να εκδηλώσουν συμπτώματα. Σύμφωνα με ενημέρωση από τον ιδιοκτήτη, τα σκυλιά όσο περνούν οι μέρες φαίνεται να ανακτούν την υγεία τους αν και ο φόβος δεν έχει σταματήσει να υπάρχει.

Ο κ. Αλεξόπουλος κατέφυγε στις αρχές για μήνυση κατά αγνώστων, ενώ σε νεκροψία στην οποία υπέβαλε τα θανατωμένα σκυλιά του έλαβε την βεβαίωση πως πρόκειται για φόλα. Το σημείο που υποδείχθηκε από τον ιδιοκτήτη των σκυλιών ότι βρέθηκε η «δηλητηριασμένη τροφή», ήταν αρκετά κοντά στο φράχτη, γεγονός που υποδηλώνει πως ο δράστης/οι δράστες επιθυμούσε/επιθυμούσαν να εισέλθει/εισέλθουν στο χώρο και τα σκυλιά ήταν το μοναδικό τους «εμπόδιο».

Αξιοσημείωτο είναι πως ένα εκ των δυο σκυλιών που έχασαν τη ζωή τους βρισκόταν στην οικογένεια Αλεξόπουλου για 25 ολόκληρα χρόνια (!!!), ένα νούμερο που σίγουρα δεν το βλέπει πλέον εύκολα κάποιος. Τα γηρατειά έμοιαζαν ως η πιθανότερη αιτία να φύγει από τη ζωή, όμως τελικά μια φόλα στάθηκε αφορμή ώστε να χαθεί και να προκαλέσει τη στενοχώρια ολόκληρης της οικογένειας.

Όλη η επικαιρότητα