Ηλεία

Αγ. Θεόδωροι: Απέδωσαν οι αγώνες – Η δυσοσμία ανήκει στο παρελθόν

Ακούστε το άρθρο

Οι πολυετείς αγώνες των κατοίκων των Αγίων Θεοδώρων Λεχαινών,  της δημοτικής αρχής  του Ναμπίλ Μοράντ και  του δικηγόρου των κατοίκων  για την σωτηρία του περιβάλλοντος απέδωσαν τελικά καρπούς.

Η εταιρεία Fargeco επένδυσε σε μηχάνημα το οποίο «φυλακίζει» τις οσμές και αυτό διαπιστώθηκε προχθές από την επίσκεψη της διαπαραταξιακής στο εργοστάσιο  και η εικόνα αυτή μεταφέρθηκε από τον αντιδήμαρχο Ανδρέα Μίγκο στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  με θέμα το περιβάλλον στους Αγίους Θεοδώρους.

Ο Ανδρέας Μίγκος ως μέλος της διαπαραταξιακής αναφερόμενος στην fargeco παραδέχτηκε ότι έμεινε ευχάριστα έκπληκτος για το νέο μηχάνημα που η ιταλική εταιρεία έχει εγκαταστήσει και εξαφανίζει δυσάρεστες οσμές και υγρά λύματα, τονίζοντας χαρακτηριστικά: “πήγαμε σε απόσταση μερικών εκατοστών από τον σωλήνα την ώρα που η μονάδα δούλευε στο φουλ και πράγματι δεν μύριζε καθόλου. Αν συνεχιστεί η εικόνα που είδαμε σήμερα, νομίζω ότι το θέμα έχει λυθεί”.

Τα ίδια περίπου ανέφεραν  στις τοποθετήσεις τους και οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι-μέλη της διαπαραταξιακής επιτροπής του δήμου, οι οποίοι σημείωσαν πως θα παρακολουθούν το θέμα και πως ελπίζουν ότι τα προβλήματα πλέον έχουν ξεπεραστεί.

Ο δικηγόρος των κατοίκων κ. Γιώργος Κατσαμπέρης που βρέθηκε στο ΔΣ για να ενημερώσει κατοίκους και Σώμα, στην τοποθέτησή του πιστοποίησε τα όσα ανέφερε ο αντιδήμαρχος, τονίζοντας ότι κλήθηκε από την ιταλική εταιρεία και είδε από κοντά τον θερμοκαταστροφέα. “Χαίρομαι, γιατί η fargeco αποφάσισε να κάνει πραγματική επένδυση”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Το θέμα που έμεινε τελικά σε εκκρεμότητα από την προχθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ είναι η οριοθέτηση του ρέματος της Βροντούς και η αστυνόμευσή του ενώ συμφωνήθηκε να γίνει ο καθαρισμός του. Το συγκεκριμένο λαγκάδι διέρχεται από την περιοχή των Αγ. Θεοδώρων από το σημείο όπου συνορεύουν οι δύο μονάδες: Fargeco και Ηλειακά Σφαγεία.

Εκτός ημερησίας

Εκτός ημερησίας συζητήθηκε πλειάδα θεμάτων, όπως «που πήγαν τα χαλίκια» θέμα για το οποίο έδωσε επαρκείς εξηγήσεις ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας Γιώργος Τσουραπάς. Να σημειωθεί πως απουσίαζε ο αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Παλαιολόγος.

Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης έθεσε θέμα για την ακαταλληλότητα του πόσιμου νερού για να απαντήσει ο δήμαρχος ότι υπάρχουν συμβάσεις για να γίνονται αναλύσεις και να ενημερώνεται ο κόσμος, κάτι που όπως ειπώθηκε δεν συνέβαινε στο παρελθόν. Επίσης συμφώνησε να γίνει ανοικτή συνέλευση του Συνδέσμου «Πηνειός» για το θέμα της υδροδότησης.

Δύο άλλα θέματα που τέθηκαν από την παράταξη Κορομηλά ήταν αν υπάρχουν μελέτες για έργα στο Δήμο και για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας  πολλές από τις οποίες είναι τοποθετημένα παράνομα.

Ο δήμαρχος απάντησε ότι όταν ανέλαβε τον Δήμο δεν βρήκε καμία μελέτη ενώ η δημοτική αρχή τα τελευταία τρία χρόνια έχει κάνει μελέτες που πολλές από αυτές είναι ώριμες και αναμένεται χρηματοδότησή τους.

Για τις κεραίες απάντησε ο Ανδρέας Μίγκος ο οποίος το 2006 όταν ήταν στην ίδια παράταξη με τον κ. Παπαδόπουλο έδωσε αγώνες κατά των κεραιών δηλώνοντας με νόημα: «Ξαφνικά έμεινα μόνος μου  και σήμερα συκοφαντούμε από συμπολίτες μου…Απορώ για την σημερινή ερώτηση».

Όλη η επικαιρότητα