Categories: Ηλεία

Αγανάκτηση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών: «Είμαστε και εμείς άνθρωποι, να γίνουν μόνιμοι οι διορισμοί μας»

Share

«Είμαστε και εμείς άνθρωποι, έχουμε κάνει 2 χρόνια υπομονή και θυσίες, μακριά από τα σπίτια μας. Το μόνο που θέλουμε, είναι να γίνουν μόνιμοι οι διορισμοί μας, για να έχουμε και εμείς ένα καλύτερο μέλλον».

Οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής, μαζί με το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ Ηλείας, ζήτησαν για μια ακόμη φορά, στην χθεσινή Παράσταση Διαμαρτυρίας που έκαναν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, την μονιμοποίηση τους από το Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να σταματήσει η κατάσταση ομηρίας και ανασφάλειας στην οποία βρίσκονται αυτή τη στιγμή.

Όπως δε τόνισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Ηλείας, το Υπουργείο Παιδείας, συνεχίζοντας την προκλητική του στάση απέναντι στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής, μέσα από την τροπολογία που πέρασε για την ανάδειξη των νέων Διευθυντών εκπαίδευσης, επιβεβαιώνει την πρόθεσή του να μην μονιμοποιήσει άμεσα τους δόκιμους εκπαιδευτικούς μετά τη λήξη της διετούς δοκιμαστικής υπηρεσίας, εάν δεν αξιολογηθούν καλώς.

Στέλλα Αναστασίου : «Στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα των νεοδιόριστων συναδέλφων ειδικής αγωγής»

Χαρακτηριστικά για το θέμα αυτό, η κα Στέλλα Αναστασίου πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας τόνισε.
«Συγκεντρωθήκαμε εδώ, για ακόμη μία φορά, για να στηρίξουμε το δίκαιο αίτημα των νεοδιόριστων συναδέλφων ειδικής αγωγής, πού αν και έχουν περάσει τα δύο χρόνια δόκιμης υπηρεσίας και σύμφωνα με το νόμο θα έπρεπε να είχαν μονιμοποιηθεί, δεν έχει προχωρήσει αυτή η διαδικασία. Αυτό έχει γίνει με ευθύνη και του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και του διευθυντή δευτεροβάθμιας, γιατί αυτός είναι ο καθ’ όλα αρμόδιος για να υπογράψει τις διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης. Βέβαια δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη για το πού το πάει το Υπουργείο και η κυβέρνηση. Άλλωστε στις 28/11 που συζητήθηκε στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση του Κ.Κ.Ε., η υπουργός Παιδείας ήταν ξεκάθαρη, αν όχι κυνική, ότι δηλαδή οι νεοδιόριστοι συνάδελφοι δεν θα μονιμοποιηθούν, αν δεν αξιολογηθούν πρώτα.

Αν μάλιστα η αξιολόγηση δεν είναι επιτυχημένη, θα επαναληφθεί η διαδικασία. Άρα καταλαβαίνουμε ότι η στόχευση της κυβέρνησης και του υπουργείου μέσω της αξιολόγησης, δεν είναι να αναβαθμίσει το σχολείο και τον εκπαιδευτικό, όπως διατείνεται, αλλά να βάλει εμπόδιο στην μόνιμη και σταθερή εργασία των συναδέλφων εκπαιδευτικών και χρησιμοποιεί την αξιολόγηση ως μέσο πίεσης και πειθάρχησης, στην αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική. Εμείς βέβαια σαν εκπαιδευτικοί δεν μπορούμε να δεχτούμε αυτή την κατάσταση, για αυτό και είμαστε σήμερα εδώ για να διαμαρτυρηθούμε. Επίσης θέλουμε να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας και για τον διευθυντή δευτεροβάθμιας ο οποίος για δεύτερη φορά, ενώ ήταν ενημερωμένος για την παράσταση διαμαρτυρίας, απουσιάζει και δεν καταδέχεται να ακούσει τους συναδέλφους και τα δίκαια αιτήματα τους για μονιμοποίηση. Ζητούμε άμεσα την μονιμοποίηση τους αφού αυτό ορίζει και ο νόμος».

Ευρυδίκη Παυλόπουλου : «Έχουν τους συναδέλφους σε ομηρία»

Από την πλευρά της η κα Ευρυδίκη Παυλόπουλου αντιπρόεδρος ΕΛΜΕ Ηλείας, στην δήλωση, που έκανε ανέφερε για το θέμα.

«Είμαστε εδώ για μία ακόμα φορά, στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για να διαμαρτυρηθούμε για τη μη μονιμοποίηση των αδιόριστων συναδέλφων, οι οποίοι θα έπρεπε ήδη να έχουν μονιμοποιηθεί, αφού ο χρόνος της δόκιμης παροχής υπηρεσιών τους στο δημόσιο σχολείο, έχει τελειώσει ήδη από τον Αύγουστο. Παρ’ όλα αυτά, μαθαίνουμε δια μέσω των δηλώσεων του γενικού γραμματέα του Υπουργείου και της Υπουργού Παιδείας, ότι δεν πρόκειται να μονιμοποιηθούν, αν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία για την ατομική αξιολόγηση. Έχουν τους συναδέλφους σε ομηρία, με παράνομο και αυθαίρετο τρόπο, προκειμένου να περάσουν την πολυπόθητη και για μας αντιδραστική και τιμωρητική αξιολόγηση στην εκπαίδευση. Η ιστορία αυτή είναι πολύ σοβαρή, δεν αφορά μόνο τους νεοδιόριστους συναδέλφους ειδικής αγωγής του 20, αλλά και του 21 και του 22, αφορά όλους τους αναπληρωτές, αλλά και όλους τους συναδέλφους, που έπεται για αυτούς η ατομική αξιολόγηση, αλλά και η αμφισβήτηση της ικανότητας τους και μέσα από αυτή και η αμφισβήτηση της μονιμότητας. Θεωρούμε ότι εδώ και τώρα θα πρέπει τα ΠΥΣΔΕ και οι διευθύνσεις δευτεροβάθμιας, να περάσουν την νομιμοποίηση των συναδέλφων και επίσης τα εκπαιδευτικά σωματεία, η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ, πρέπει να στηρίξουν μέχρι την τελική δικαίωση τους συναδέλφους, αξιοποιώντας όλους τους τρόπους, προκειμένου να πετύχουν αυτή τη δικαίωση».

Ακολούθησε η παράσταση διαμαρτυρίας στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση Ηλείας όπου το ΔΣ της ΕΛΜΕ και τους εκπαιδευτικούς, υποδέχτηκε και άκουσε η κα Πολυξένη Κοτρέτσου, προϊσταμένη στο τμήμα εκπαιδευτικών θεμάτων.

Δίπλα στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς ήταν και το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ηλείας.