Ηλεία

Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι του δήμου Πηνειού – «Η ζωή και τα σπίτια μας στο έλεος εγκληματιών!»

Έστειλαν επιστολή του στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, τον υφυπουργό του, τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας, Μιχάλη Οικονομόπουλο, την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αμαλιάδας, τους βουλευτές του νομού και τον δήμαρχο Πηνειού Ανδρέα Μαρίνο.
Ακούστε το άρθρο

Την αγανάκτησή τους στην παραβατικότητα που επικρατεί στο χωριό τους εξέφρασαν με επιστολή του που έστειλαν στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, τον υφυπουργό του, τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας, Μιχάλη Οικονομόπουλο, την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αμαλιάδας, τους βουλευτές του νομού και τον δήμαρχο Πηνειού Ανδρέα Μαρίνο, οι κάτοικοι του Λευκοχωρίου.

Ενδεικτικά, αναφέρουν περιστατικά διάρρηξης σε σπίτια και στο παγκάρι του Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου και μια απόπειρα στις 11 Απριλίου ζητώντας να παρθούν μέτρα για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Η επιστολή τους αναφέρει τα εξής: «Τα τελευταία χρόνια η Κοινότητά μας βάλλεται από μια σειρά ενεργειών ανομίας και παραβατικότητας με θύματα εμάς τους κατοίκους. Έχουν καταγραφεί και δημοσιοποιηθεί πολλά περιστατικά βίας και συγκεκριμένα: κλοπές, διαρρήξεις, βανδαλισμοί, εκτεταμένες καταστροφές περιουσιών έως και άσκηση σωματικής βίας σε βάρος ηλικιωμένων.

Τα σπίτια των ετεροδημοτών είναι στο έλεος των εγκληματιών και εμείς οι μόνιμοι κάτοικοι του Λευκοχωρίου εκτός από τον φόβο για την παραβίαση της ιδιωτικής μας περιουσίας, αντιμετωπίζουμε και τον κίνδυνο στον οποίο εκτίθεται η σωματική μας ακεραιότητα, αλλά και η ίδια μας η ζωή.

Η αστυνομία λόγω έλλειψης αφενός ανθρωπίνου δυναμικού και εξοπλισμού και αφετέρου εξαιτίας της συγχώνευσης τμημάτων αδυνατεί να καλύψει τον μεγάλο όγκο των περιστατικών εγκληματικών ενεργειών στην περιοχή με αποτέλεσμα την επικράτηση της ατιμωρησίας έναντι της προσωπικής μας ασφάλειας και εν γένει προστασίας.

Από τα παραπάνω συνάγεται ότι ο αρχικός προβληματισμός μας για την έκνομη αυτή και πρωτοφανή κατάσταση έχει καταλήξει σε δικαιολογημένη αγανάκτηση και θυμό και για τους λόγους αυτούς απαιτούμε την επιτακτική λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προσωπική μας ασφάλεια και την προστασία της ιδιωτικής μας περιουσίας, δικαιώματα συνταγματικώς κατοχυρωμένα, τα οποία αποτελούν δημόσια αγαθά σε όλες τις πολιτισμένες κοινωνίες.

Συγκεκριμένα αιτούμεθα: Από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη την άμεση επάνδρωση του Α.Τ. Πηνειού και των κατά τόπους αστυνομικών τμημάτων, όπως και την ενίσχυσή τους με εξοπλισμό.

Κύριε Υπουργέ, και η Ηλεία αποτελεί μέρος της Ελλάδας, ωστόσο, δυστυχώς σε θέματα τάξης και ασφάλειας είναι προδήλως παραμελημένη.

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας την αύξηση των περιπολιών της αστυνομίας και της ΟΠΚΕ στην περιοχή καθώς και ενημέρωση για την πορεία των ερευνών για τα περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων στους κατοίκους του Λευκοχωρίου που υπέστησαν ζημία.

Την άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας ώστε να διερευνηθούν οι αιτίες της συνεχώς αυξανόμενης και εκτεταμένης εγκληματικότητας στην περιοχή.

Επίσης αιτούμεθα την ταχεία εκδίκαση των σχετιζόμενων με την κοινότητα υποθέσεων παραβατικότητας καθώς και την αυστηρή και απαρέγκλιτη εφαρμογή των οικείων διατάξεων του Ποινικού Κώδικα για τους υπαιτίους.

Επειδή η ανθρώπινη αξία και αξιοπρέπεια αποτελεί την κορωνίδα του Συντάγματος αλλά και του Πολιτεύματός μας, καλούμε την Ελληνική Δικαιοσύνη να πράξει το καθήκον της, γενόμενη έτσι αρωγός και συμπαραστάτης στον αγώνα μας για την καθημερινή μας ασφάλεια και προστασία.

Από τους βουλευτές του Νομού μας (κυβέρνησης και αντιπολίτευσης) να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει ως εκπρόσωποι των πολιτών της εκλογικής τους περιφέρειας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Είναι απολύτως αναγκαίο και επιτακτικό να αφουγκραστούν την κραυγή αγωνίας της τοπικής μας κοινωνίας και με τη σειρά τους να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την καταπολέμηση του μείζονος προβλήματος της συνεχώς αυξανόμενης παραβατικότητας, το οποίο εξαιτίας της αδράνειας των αρμοδίων αρχών έχει παραμείνει χρόνια πληγή και όνειδος για την Πολιτεία μας.

Από τον Δήμαρχο Πηνειού να προβεί και εκείνος με τη σειρά του στις απαιτούμενες ενέργειες ασκώντας πιέσεις προς πάσα κατεύθυνση για την όσο το δυνατόν περισσότερη προβολή του παρόντος προβλήματος, αλλά και την άμεση και επιτυχή αντιμετώπισή του.

Αξιότιμοι κύριοι, Δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας, αλλά Έλληνες πολίτες οι οποίοι συνεισφέρουν στα δημόσια βάρη και έχουν κάθε δικαίωμα να ζουν με ασφάλεια και αξιοπρέπεια, επιδιώκοντας την ευνομία, ευταξία και ευημερία προκειμένου να εξασφαλίσουν στις μέλλουσες γενιές ένα καλύτερο μέλλον χωρίς τον καθημερινό φόβο ενδεχόμενης βίας και απειλής κατά της σωματικής τους ακεραιότητας και δευτερευόντως κατά της ιδιωτικής τους περιουσίας.

Δια της ενημερώσεώς σας καλείσθε να ενεργοποιήσετε όλους τους απαραίτητους μηχανισμούς και να λειτουργήσετε ως μοχλοί πίεσης, απαιτώντας από την κεντρική Κυβέρνηση την εύρεση της προσφορότερης λύσης για αυτό το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια καθημερινά.

Στο εξής κανενός είδους δικαιολογία δεν θα γίνεται ανεκτή»…

Όλη η επικαιρότητα