Categories: LifeΈρευνα

Αγάπη: Τα οφέλη της στην ψυχολογία μας

Share

Όλες οι διδασκαλίες βασίζονται στην αγάπη. Ο Χριστιανισμός με τον Χριστό κατάφερε να διδαχθεί από άκρη σε άκρη. Είναι μεγάλη η δύναμη της αγάπης και νικάει τα πάντα, αρκεί φυσικά να ρέει μέσα από την καρδιά μας.

Μία έρευνα που ήρθε πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας  κάνει λόγο για την αγάπη και την θεραπευτική της δύναμη.

  • Η μητρική αγάπη η οποία θεωρείται και η πιο ισχυρή, προσφέρει απλόχερα αυτοπεποίθηση. Η τρυφερή αγκαλιά και ένα φιλί είναι αρκετά για να κάνουν ένα παιδί να μεγαλώσει με μεγάλη αυτοπεποίθηση και σιγουριά στη ζωή του. Γι΄αυτό και τα παιδιά που έχουν μεγαλώσει με πολλή αγάπη από τους γονείς του και ειδικά από τη μαμά τους, μπορούν να δώσουν αγάπη αργότερα στον σύντροφό τους, στα παιδιά τους, στους φίλους τους.
  • Η ορμόνη της αγάπης που δεν είναι άλλη από την ωκυτοκίνη, συνδέεται άμεσα με τη δημιουργία συναισθηματικών δεσμών. Οι επιστήμονες ανέφεραν ότι βοηθάει σημαντικά στην διατήρηση της μνήμης.
  • Η αγάπη ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Αυτό όμως προϋποθέτει ότι πρέπει πρώτα να αγαπήσουμε τον εαυτό μας και μετά τους γύρω μας. Μόνο έτσι θα νιώσουμε την πραγματική αγάπη κι αυτή θα μας χαρίσει χρόνια ζωής