Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Πολιτική

Αγχώθηκε και μπέρδεψε τα λόγια του ο Γεωργούλης στο Ευρωκοινοβούλιο

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στο Ευρωκοινοβούλιο στην εκδήλωση για την εξόρυξη χρυσού, αλλά είτε λόγω άγχους είτε λόγω αμηχανίας άφησε πολλούς με την απορία σχετικά με το τι ήθελε να πει.

Ο Αλέξης Γεωργούλης μίλησε με την ιδιότητα του ως συντονιστής της Επιτροπής Αναφορών (PETI) για να ενημερώσει για την πρόοδο των αιτημάτων που κατατέθηκαν στην Επιτροπή, ωστόσο μάλλον λόγω υπερβολικού άγχους κάπου έδειξε να μπερδεύεται, με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλοί που δεν κατάλαβαν ακριβώς τι ήθελε να πει.

Συγκεκριμένα ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε:

«Ο λόγος που ζητάω το λόγο είναι επειδή είμαι μέλος της Επιτροπής των Αναφορών, και περνάνε αυτά από τα χέρια μου ουσιαστικά, από το δικό μας το γραφείο. Να πω δυο πράγματα όσον αφορά για τις αναφορές που έχουνε συμβεί, υπάρχει ιστορικό από το 2006 που έχουν έρθει γύρω στις έξι αναφορές, οι περισσότερες έχουν κλείσει έξω από τις δύο τελευταίες, αλλά θα ήθελα να καθίσω στην τελευταία την έκτη γιατί στις προηγούμενες η Κομισιόν, ουσιαστικά έπρεπε να ρωτήσει το ελληνικό κράτος τι συμβαίνει και έπαιρνε την απάντηση από το υπουργείο Περιβάλλοντος ότι υπήρχε μία μελέτη ότι δεν υπάρχει καταστροφή. Αλλά από το ’13 και μετά υπάρχει μια σιγή ιχθύος».

«Αλλά στο 2006, μάλλον εδώ θέλω να πω ότι η Κομισιόν εδώ έχει απαντήσει, ότι από την στιγμή που δεν έχει αλλάξει τίποτα στις δύο αναφορές που υπάρχουν στα δύο μεγάλα ζητήματα δεν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει και λόγος να κρατηθούν ανοιχτές».

«Αλλά στην τελευταία υπάρχουν κι άλλες υποθέσεις που πρέπει να ανοίξουνε οπότε εκεί ίσως υπάρχει μια ελπίδα να μπορέσει αυτό το πράγμα να βρει ένα δρόμο να είναι πιο δίκαιος προφανώς».

«Αυτή η αναφορά πρέπει ουσιαστικά για να δημιουργήσει κάποιο αντίκτυπο να την φέρουμε στην PETI ξανά μέσα στις επόμενες αναφορές για το 2020 γιατί για το ’19 έχουν κλείσει, οπότε από εκεί θα προσέχουμε και θα έχουμε ό,τι μπορούμε να κάνουμε για να μπορέσουμε να φέρουμε την δικαιοσύνη και όπου χρειάζεται φως να το ρίξουμε. Αυτά μπορούμε να κάνουμε σαν επιτροπή, δεν έχουμε κάποια αρμοδιότητα, ν’ ασκήσουμε πιέσεις με κάποιον άλλο τρόπο, μόνο με το να φέρουμε στο φως ότι στοιχείο υπάρχει και να ζητήσουμε από την Κομισιόν να μας δώσει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που δεν έχουν απαντηθεί μέχρι στιγμής».

Όλη η επικαιρότητα