Χωρίς κατηγορία

Άγγελος Μπράτης: Απάντηση σε δημοσίευμα του κ. Βασιλόπουλου

Ακούστε το άρθρο

Αρχικά θα ήθελα να διευκρινίσω ότι στα 25 χρόνια που είμαι αιρετός στην Τοπική Αυτοδιοίκηση , ήμουν πάντα αντίθετος με προσωπικές αντεγκλήσεις ειδικά με αυτές που έχουν το χαρακτήρα δημοσίου διαλόγου δια του τύπου, μεταξύ μελών μιας υπεύθυνης παράταξης και ιδιαίτερα όσων κατέχουν θέσεις ευθύνης.

Όμως προκλήθηκα από την ανακοίνωση του κ. Βασιλόπουλου η οποία είχε καθαρά προσωπικό χαρακτήρα, ενώ δεν είχε καμιά τυπική αρμοδιότητα καθώς το θέμα αφορούσε τον τουρισμό και την ανάπτυξη και ο μόνος που μπορούσε να έχει θέση ήταν ο Δήμαρχος, ο οποίος ήταν πλήρως ενημερωμένος για το θέμα από την  αρχή και μέχρι την διαφωνία μας , που έγινε και η αιτία της παραίτησής μου. 

κ. Βασιλόπουλε.

Αυτό που εγώ κατάλαβα από την ανακοίνωσή σας είναι ότι ξυπνήσατε ένα πρωί και διαπιστώσατε ότι δεν γνωρίζατε τίποτα για τις προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις του Δήμου με τίτλο «ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 2022» ενώ το γνώριζαν όλοι οι φορείς της Ηλείας , η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος που είχε δεσμευτεί να την χρηματοδοτήσει, η δημοτική κοινότητα, ο εμπορικός σύλλογος, ο σύλλογος ξενοδόχων, το Επιμελητήριο Ηλείας και φυσικά ο Δήμαρχος.

Αλήθεια αγνοείτε πως στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανα πλήρη ενημέρωση στο σώμα όχι μόνο για τις εκδηλώσεις, αλλά και για την αναμόρφωση προϋπολογισμού που επρόκειτο να κάνουμε καθώς οι εκδηλώσεις αυτές ήταν στον τομέα μου, δηλαδή στον τομέα του τουρισμού; Γιατί δεν εκφράσατε τις αντιρρήσεις σας, είτε πριν είτε μετά και με εγκαλείτε σήμερα με την ανακοίνωσή σας ότι δεν σας ενημέρωσα και μάλιστα εγγράφως; Άλλωστε για την αναμόρφωση αυτή, είχαν λάβει γνώση επιπροσθέτως τόσο η κ. Πετροπούλου η προϊσταμένη οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου όσο και ο κ. Σπηλιόπουλος, ο αναπλ. Προϊστάμενος διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου.

Έχετε μήπως ξεχάσει την συνάντηση μας, όπου από κοινού και κατόπιν συνεννόησης ορίστηκαν οι ημερομηνίες της εκδήλωσης; Έχετε επίσης ξεχάσει και τις 200 αφίσες που υπήρχαν σε απόθεμα και που εσείς μου είπατε πως είναι στην διάθεση μου να τις τυπώσουμε ; Κατά τα άλλα εγγράφως δεν γνωρίζατε κάτι! Αλήθεια κ. Βασιλόπουλε το πανήγυρι που κάνατε στο Βαρθολομιό το βράδυ του Σαββάτου, το περάσατε από την διαύγεια; Εδώ ακολουθήθηκε πιστά η διαδικασία; Μάλλον υποτιμάτε την νοημοσύνη των υπαλλήλων του Δήμου, των δημοτικών συμβούλων συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης αλλά και όλου του κόσμου. Ερωτήσεις ρητορικές, την στιγμή που προσπαθείτε να αναδείξετε θέματα νομιμότητας, όταν δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε τι είναι το νόμιμο, τι το νομιμοφανές και τι το νομότυπο.

Δύο τινά συμβαίνουν . Είτε ήσασταν ωσεί  παρόν ως συνήθως, είτε βρήκατε ευκαιρία  να αναδείξετε τις γνώσεις σας ως «ειδικός» επί των διαδικασιών!!!

Εκτός και αν βρήκατε την ευκαιρία όπως κάνετε πάντα να αναδειχτείτε σε ειδικό επί των διαδικασιών, αντί να προσφέρετε θετικά στο να λυθεί ένα ενδοπαραταξιακό ζήτημα, δείχνοντας εμπάθεια για ότι προσπαθεί να γίνει σε αυτόν τον τόπο και μάλιστα στον πρώην Καποδιστριακό Δήμο Βαρθολομιού, στον οποίο δεν είχατε προγραμματίσει με προσωπική σας ευθύνη καμία εκδήλωση όλη την καλοκαιρινή περίοδο.

Σας θυμίζω τον μύθο του Αισώπου για την αλεπού με τα σταφύλια που τα έβγαζε αγουρίδες επειδή δεν τα έφτανε.

Σε ότι αφορά τις τυπικές διαδικασίες να είσαστε σίγουρος ότι όλα είχαν υπολογιστεί πλήρως και με βάσει τους Νόμους και τις διαδικασίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Επειδή όμως δεν είδα πουθενά στην ανακοίνωση σας να αναφέρεστε στην ουσία και την χρησιμότητα των εκδηλώσεων, αλλά αναφερθήκατε στις διαδικασίες τις οποίες όπως λέτε δεν είχατε και καμιά ενημέρωση, γιατί αραδιάσατε προβλήματα που κατά την γνώμη σας υπάρχουν και δεν συμβάλλατε στην πιθανή για εσάς λύση;

Αναρωτιέμαι όμως, μήπως στην αγωνιώδη προσπάθεια σας  για προσωπική προβολή, προσπαθείτε να αξιοποιήσετε μια διαφωνία μου με τον Δήμαρχο, δείχνοντας παράλληλα και τις γνώσεις σας ως «Ειδικού» στα θέματα διαδικασιών. <Ειδικός>, ο οποίος έχει αποδειχθεί αναποτελεσματικός και στο παρελθόν όντας συντονιστής Αντιδημάρχων. Αποτύχατε..

Η δική μου η άποψη είναι ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τις τοπικές επιχειρήσεις της περιοχής μας, όπως και πανελλαδικά που μετά από την υπερδεκαετή κρίση (μνημόνια, πανδημία, πόλεμος Ουκρανίας κλπ) υπάρχει ανάγκη συνεχούς στήριξης και ιδιαίτερα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, και κατ΄ελάχιστον στην δωρεάν προβολή τους μέσω της Έκθεσης.

Αγνοείτε όμως κ. βιαστικέ συντάκτη πως ως πρώην ελεύθερος επαγγελματίας και άνθρωπος εκλεγμένος στο Επιμελητήριο γνωρίζω περισσότερο από τον καθέναν για τον κλάδο μου, τα προβλήματα αλλά και τον τρόπο αντιμετώπισης τους.

Φυσικά θεωρώ ότι είναι για γέλια το επιχείρημά σας ότι οι επιχειρήσεις που θα συμμετείχαν θα έπρεπε να έχουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. 

Φαίνεται ότι δεν έχετε πάρει μυρωδιά για το τι συμβαίνει στην αγορά και μάλιστα στην τοπική μας οικονομία και αυτό οι μόνοι αρμόδιοι να το κρίνουν είναι οι τοπικές επιχειρήσεις και η Κοινωνία που στενάζει από την κρίση.

Όμως από την επιστολή σας άρχισα να συνειδητοποιώ ποιος άλλαξε με την παρέμβασή του και την άποψη του Δημάρχου για το περιεχόμενο της έκθεσης.

κ. Βασιλόπουλε

Γνωρίζοντας σας πλέον καλά, και όντας και εγώ παρών στην πρόσφατη δέσμευση σας πως θα είστε εκ νέου υποψήφιος με τον Δήμαρχο στις επόμενες εκλογές, δεν θα απορήσω καθόλου αν λίγες μέρες πριν ξεκινήσει επίσημα η εκλογική διαδικασία, βρείτε μια αστεία και φθηνή ‘πρόφαση’ να ανακαλέσετε αυτή την στήριξη και να αποχωρήσετε αλώβητος…

Τελειώνοντας θα ήθελα να σας πω ότι με κλεφτοπόλεμο και άδεια πυρά δεν μπορείς ποτέ να αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα, πόσο μάλλον ακόμα να φτάσεις στην επίλυση του και πως προσωπικά δεν έχω μάθει να κάνω προπαγάνδα με το μικρόφωνο, άλλα να μιλάω με έργα.

Αυτά και δεν έχω σκοπό να συνεχίσω την δημόσια αντιπαράθεσή μας, γιατί η κοινωνία μας παρακολουθεί όλους και μας κρίνει από το έργο και την αποτελεσματικότητα στην λύση των προβλημάτων της.

Βαρθολομιό, 31-07-2022

ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΡΑΤΗΣ

Όλη η επικαιρότητα