Lifestyle Smile

Άγγελος Πεντάρης: «Τεσσάρων μηνών διαγνώστηκα με εγκεφαλική παράλυση και τετραπληγία»

Ο ντράμερ που καθήλωσε το κοινό και τους κριτές του «Ελλάδα έχεις ταλέντο» μίλησε για το πώς κατάφερε παρά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει με την υγεία του να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.
Ακούστε το άρθρο

O Άγγελος Πεντάρης, ο ντράμερ που καθήλωσε το τηλεοπτικό κοινό και τους κριτές του «Ελλάδα έχεις ταλέντο» ήταν χθες βράδυ καλεσμένος στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου και μίλησε για το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει με την υγεία του καθώς από τεσσάρων μηνών διαγνώστηκε με εγκεφαλική παράλυση και τετραπληγία.

Ο ταλαντούχος μουσικός περιέγραψε πώς με τη δύναμη της ψυχής του κατάφερε να νικήσει το σώμα του αλλά και πώς έκανε το όνειρό του πραγματικότητα.

Ο νεαρός άνδρας μοιράστηκε με το κοινό τις σκέψεις και τα συναισθήματά του από τις ατελείωτες ώρες φυσιοθεραπείας αναφέρθηκε στο πρώτο του ταξίδι στην Αμερική και τις σπουδές μουσικής στο Λος Άντζελες.

Όπως είπε στον καθημερινό αγώνα που δίνει έχει την αμέριστη συμπαράσταση της οικογένειάς του ενώ τα λόγια της φυσιοθεραπεύτριάς του έγιναν «οδηγός» σε κάθε του βήμα. Ελπίζει να αποτελέσει πηγή έμπνευσης και για άλλους ανθρώπους που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση.

«Εγώ γεννήθηκα δύο μήνες πρόωρος κι όταν ήμουν τεσσάρων μηνών διαγνώστηκα με εγκεφαλική παράλυση και τετραπληγία. Αυτό σημαίνει ότι νευρολογικά είχα επηρεαστεί με έναν τρόπο κι οι γιατροί είπαν στους γονείς μου ότι δεν θα μπορώ να κουνήσω τα χέρια μου και τα πόδια μου κι ότι δεν θα μπορώ να έχω μια ανεξάρτητη ζωή. Εκεί νωρίς νωρίς ξεκίνησε ο δρόμος μου, ένας αγώνας», είπε ο Άγγελος Πεντάρης.

«Η πορεία μου ξεκίνησε πολύ νωρίς. Εννέα μηνών οι γονείς μου κατάλαβαν πόσο σοβαρή διάγνωση είχα και από τότε ξεκίνησα καθημερινή φυσικοθεραπεία και δεν έχω σταματήσει μέχρι σήμερα, που είμαι 25 ετών… Αυτό που κάνω αλλάζει και βελτιώνεται ανάλογα με τις ανάγκες μου, αλλά από 9 μηνών μέχρι και σήμερα δεν έχω σταματήσει. Είμαι πάρα πολύ τυχερός για όλη την οικογένεια που έχω. Ο καθένας με στήριξε με τον δικό του τρόπο και είναι πολύ ανθρώπινο όλοι να νιώθουμε ότι περνάμε στιγμές που δεν μπορούμε, ότι δεν αντέχουμε άλλο αυτό που περνάμε και για αυτό είναι πολύ σημαντικό να έχεις ένα στήριγμα. Εγώ είμα τυχερός γιατί είχα παραπάνω από ένα στήριγμα και για αυτό έχω καταφέρει να κάνω πολλά πράγματα», σημείωσε ο Άγγελος Πεντάρης.

Δείτε τον Άγγελο Πεντάρη να παίζει ντραμς στο «Ελλάδα έχεις ταλέντο»

Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα