Ηλεία

Αγιασμός στο Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας για το νέο δικαστικό έτος

Ευχές για δικαστικές επιτυχίες και απονομή Δικαιοσύνης
Ακούστε το άρθρο

Με την ευλογία του Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανασίου έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός στο Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας για το νέο δικαστικό έτος.

Εισαγγελείς, Δικαστές, δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι συμμετείχαν στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στην είσοδο των Δικαστηρίων και ευχήθηκαν «Καλή δικαστική χρονιά». Με το πέρας του αγιασμού ο Μητροπολίτης ευχήθηκε σε όλους να έχουν μια χρονιά γεμάτη δικαστικές επιτυχίες και με απονομή της Δικαιοσύνης, και στον καθένα ξεχωριστά υγεία προκειμένου να συνεχίσουν το καθήκον τους.

Το λόγο πήρε πρώτος ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Θανάσης Θεοδόσης, που αναφέρθηκε στο δύσκολο δικαστικό έτος που έρχεται μιας και οι ανακατατάξεις θα είναι μεγάλες, εστίασε ιδιαίτερα στο πρόβλημα των δικαστικών υπαλλήλων και στον ελάχιστο αριθμό τους, τόνισε πως θα δώσουν αγώνες για τη σταθερότητα και καλή λειτουργία του Πρωτοδικείου και κλείνοντας καλωσόρισε τους νέους δικαστές που έχουμε φέτος.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος Πρωτοδικών Αμαλιάδας Θανάσης Πανταζόπουλος ευχήθηκε να έχουν όλοι μια καλή δικαστική χρονιά, σημείωσε πως είναι παλιός γνώριμος του Πρωτοδικείου μιας και έχει υπηρετήσει σε αυτό παλαιότερα για έξι χρόνια και υπογράμμισε πως πράγματι υπάρχει πρόβλημα με τους δικαστικούς υπαλλήλους και πρέπει όλοι να βάλουν πλάτη, ενώ τέλος επεσήμανε πως θα πρέπει ο σύλλογος να κινηθεί και να κάνει ενέργειες για να αναπληρωθεί το κενό των δικαστικών υπαλλήλων.

Τέλος, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αμαλιάδας Αρετή Τέγου, λακωνική όπως πάντα, ευχήθηκε σε όλους καλή δικαστική χρονιά με υγεία.

Τέλος, τον αγιασμό ακολούθησε μια μικρή δεξίωση που πραγματοποιήθηκε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αμαλιάδας στα γραφεία του.

Όλη η επικαιρότητα