Κόσμος Πάσχα

Άγιο Φως: Η τελετή αφής στα Ιεροσόλυμα

Το Άγιο Φως ετοιμάζεται να ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της γης.
Ακούστε το άρθρο

Το Άγιο Φως ετοιμάζεται να ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της γης και αυτή την ώρα τα βλέμματα είναι στραμμένα στα Ιεροσόλυμα, όπου είναι σε εξέλιξη η τελετή αφής του στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. 

Από το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής βρίσκεται στα Ιεροσόλυμα η ελληνική αποστολή, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών, Ανδρέα Κατσανιώτη, ο οποίος θα παραλάβει το Άγιο Φως από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’.

Στην αποστολή εκτός από τον υφυπουργό Εξωτερικών, μετέχουν μεταξύ άλλων ο Έξαρχος του Πανάγιου Τάφου στην Ελλάδα Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ, οι βουλευτές Μάξιμος Χαρακόπουλος, Σταύρος Κελέτσης και Ιωάννης Σαρακιώτης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης κ.ά.

Η άφιξη του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναμένεται να γίνει περίπου στις 18:00 και, εν συνεχεία, θα πραγματοποιηθεί η διανομή του σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Σημειώνεται σε ανακοίνωση του υφυπουργού Εξωτερικών πως η μεταφορά της αποστολής προς και από το Ισραήλ, γίνεται με ειδική πτήση της Aegean χωρίς κόστος για το ελληνικό δημόσιο, ενώ η διανομή του Αγίου Φωτός στην Ελληνική Επικράτεια θα γίνει με πτήσεις της Aegean και της Sky express.

Όλη η επικαιρότητα