Άγιο Φως: Η τελετή αφής στα Ιεροσόλυμα

Share

Το Άγιο Φως ετοιμάζεται να ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της γης και αυτή την ώρα τα βλέμματα είναι στραμμένα στα Ιεροσόλυμα, όπου είναι σε εξέλιξη η τελετή αφής του στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως.

Από το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής βρίσκεται στα Ιεροσόλυμα η ελληνική αποστολή, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών, Ανδρέα Κατσανιώτη, ο οποίος θα παραλάβει το Άγιο Φως από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’.

Στην αποστολή εκτός από τον υφυπουργό Εξωτερικών, μετέχουν μεταξύ άλλων ο Έξαρχος του Πανάγιου Τάφου στην Ελλάδα Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ, οι βουλευτές Μάξιμος Χαρακόπουλος, Σταύρος Κελέτσης και Ιωάννης Σαρακιώτης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης κ.ά.

Η άφιξη του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναμένεται να γίνει περίπου στις 18:00 και, εν συνεχεία, θα πραγματοποιηθεί η διανομή του σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Σημειώνεται σε ανακοίνωση του υφυπουργού Εξωτερικών πως η μεταφορά της αποστολής προς και από το Ισραήλ, γίνεται με ειδική πτήση της Aegean χωρίς κόστος για το ελληνικό δημόσιο, ενώ η διανομή του Αγίου Φωτός στην Ελληνική Επικράτεια θα γίνει με πτήσεις της Aegean και της Sky express.