Ψυχαγωγία

Άγιος Παΐσιος: Ο θρίαμβος στην prime time ζώνη και η ιερή μανία του twitter

Το Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό χώθηκε στη μάχη του prime time
Ακούστε το άρθρο

Κόκκινο χτύπησαν τα νούμερα τηλεθέασης στην πρεμιέρα της νέας βιογραφικής σειράς του MEGA που είναι αφιερωμένη στη ζωή του γέροντα Παΐσιου, με το Twitter να ακολουθά κατά πόδας το χαμό που προκλήθηκε, ταράσσοντας τα ιντερνετικά ύδατα με σχόλια τόσο αμφιλεγόμενα όσο και η προσωπικότητα του κηρυγμένου από την Ιερά Σύνοδο ως Αγίου.

Το Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό χώθηκε στη μάχη του prime time, δικαιώνοντας προς το παρόν την επιλογή, με τα ποσοστά 31,8% στο δυναμικό κοινό και 32,6% επί του συνόλου να ξεπερνούν τα αντίπαλα προγράμματα της ίδιας ώρας.

Δεν είναι να απορεί κανείς με την επιτυχία. Η σειρά σε σενάριο Γιώργου Τσιάκκα και σκηνοθεσία Στάμου Τσάμη έρχεται σε συνέχεια του success story που διέγραψε η ταινία Άνθρωπος του Θεού με τον Άρη Σερβετάλη και τον Μίκι Ρουρκ (250.000 εισιτήρια), η οποία απέδειξε πως υπάρχει εύφορο έδαφος για παραγωγές με ορθόδοξο χριστιανικό περιεχόμενο στην Ελλάδα – με ό,τι κι αν συνεπάγεται αυτό για τις προτιμήσεις του ελληνικού κοινού.

Συν τοις άλλοις, ο γέροντας Παΐσιος (τον οποίον στη σειρά του MEGA ενσαρκώνει πετυχημένα ο Προκόπης Αγαθοκλέους), αποτελεί ένα πρόσωπο που είναι συνώνυμο του buzz από μόνο του: ο Άγιος της Εκκλησίας ο οποίος θεωρείται προφήτης των καιρών μας έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου ουκ ολίγες φορές, τόσο με τα θαύματα που υποστηρίζεται ότι έκανε μετά το θάνατό του (;), όσο και με το γεγονός ότι πυροδότησε συλλήψεις σε διαχειριστές σατιρικών σελίδων στο Facebook.

Πάντως, ως παραγωγή (μουσική, καστ, ερμηνείες κλπ) η σειρά έχει επίπεδο. Η ιστορία ξεκινάει στα Φάρασα της Καππαδοκία, όπου γεννήθηκε ο κατά κόσμον Αρσένιος Εζνεπίδης, και ακολουθά το ιστορικό πρόσωπο έως το Άγιο Όρος και τη στιγμή που αποφάσισε να μονάσει, χωρίς να γίνονται εκπτώσεις στα εξωτερικά γυρίσματα για μικρότερο budget.

Φυσικά, αυτό έχει μικρή σημασία αφού οι αναρτήσεις στο Twitter κινήθηκαν ανάλογα με τα ιδεολογικά, θρησκευτικά ή άλλα πιστεύω των θεατών: από ακραίο τρολάρισμα μέχρι αποθέωση.

Πηγή: oneman.gr

Όλη η επικαιρότητα