Categories: WEB tvΗλεία

Αγκινάρα Πύργου: Υποβάθμιση και… αγανάκτηση – Σκουπιδότοπος η συνοικία (vid)

Share

Αγανακτισμένοι και απογοητευμένοι είναι οι κάτοικοι της περιοχής Aγκινάρα του δήμου Πύργου, που καθημερινά αντιμετωπίζουν ένα Γολγοθά μέχρι να διασχίσουν τους δρόμους της περιοχής και να φτάσουν σπίτι τους.

Σε απροσπέλαστο εμπόδιο φαίνεται πως έχουν μετατραπεί τα υλικά που έχουν εναποθέσει τα μηχανήματα που φρόντισαν για τον έγκαιρο καθαρισμό των αρδευτικών καναλιών της περιοχής, με τους κατοίκους να ζητούν την άμεση επίλυση του ζητήματος προκειμένου οι συνθήκες διαβίωσής τους στην περιοχή τους να είναι αυτές που πρέπει.

Όπως μοιράστηκαν αποκλειστικά στην “Π”, μπορεί οι αρμόδιες υπηρεσίες να φρόντισαν ώστε να γίνουν οι απαραίτητοι καθαρισμοί εγκαίρως ενόψει και των χειμερινών μηνών, ωστόσο η εικόνα με τα παρατημένα υλικά στο πρανές της οδού αποτελεί “αγκάθι στην καρδιά των κατοίκων” και δυσκολεύει σε καθημερινή βάση τα διερχόμενα αυτοκίνητά τους.

Απαιτείται άμεση λύση

Κύρια απαίτησή τους είναι η άμεση απομάκρυνση των συγκεκριμένων υλικών που βρίσκονται στην άκρη των δρόμων της περιοχής και η μεταφορά τους από το δήμο και το ΤΟΕΒ σε συγκεκριμένο χώρο που θα έχουν εκμισθώσει για να τα εναποθέσουν και στη συνέχεια να τα διαχειρίζονται όπως αυτοί θεωρούν σωστά. Ωστόσο, έκαναν λόγο και για μετατροπή της περιοχής σε σκουπιδότοπο, αφού όπως σημειώνουν ασυνείδητοι πολίτες μεταβαίνουν στην περιοχή και σε σημείο που δεν μπορεί να δεχθεί από τους κατοίκους πετούν τα σκουπίδια τους. Παρακάτω ακολουθούν οι εκδηλώσεις αγανακτισμένων κατοίκων που ζητούν άμεση λύση και στα δύο προβλήματά τους:

Παναγιώτα Αλεξανδρόπουλου-Κάτοικος Αγκινάρας:

«Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια όταν οι αρμόδιοι αποφασίζουν να ανοίξουν τα αρδευτικά διότι έχουμε πρόβλημα πλημμυρών. Ωστόσο, δε μαζεύουν τα λύματα που βγάζουν έξω, με αποτέλεσμα ο δρόμος να κλείνει. Όλα αυτά, θες με το αυτοκίνητο ή περπατώντας, καταλήγουν εντός των σπιτιών. Επιπλέον, τα οδοστρώματα έχουν καταστραφεί, κυρίως οι χωματόδρομοι. Σα να μην έφτανε αυτό, επειδή δεν υπάρχει ορατότητα από τον κεντρικό δρόμο, αρκετοί ασυνείδητοι συμπολίτες μας έρχονται και εναποθέτουν όλα τους τα σκουπίδια στην περιοχή μας, με αποτέλεσμα ορισμένες φορές να πέφτουν εντός καναλιών και να φράζουν. Απαιτούμε από δήμο και ΤΟΕΒ την άμεση παραλαβή των υλικών αυτών. Έχω απευθυνθεί στο ΤΟΕΒ που έβαλε το γερανό για τον καθαρισμό και μου είπαν ότι αδυνατούν να τα μαζέψουν ελλείψη φορτηγών. Απευθύνθηκα και στο δήμο, όπου η υπεύθυνη των τεχνικών υπηρεσιών μου είπε ότι δεν έχουν χώρο να τα εναποθέσουν, πράγμα απαράδεκτο για δήμο να μην έχει μεριμνήσει να έχει χώρο, ενώ μου ανέφερε πως ο δήμος οφείλει στο ΤΟΕΒ αρκετά χρήματα που ίσως θα μπορούσαν με αυτά να κάνουν κάτι παραπάνω. Τέλος πάντων, ας μεριμνήσουν και οι δύο προκειμένου να απομακρυνθούν άμεσα τα υλικά».

Χρήστος Αλεξανδρόπουλος-Κάτοικος Αγκινάρας:

«Απαιτούμε κάθε φορά που ανοίγουν τα αρδευτικά να υπάρχει όχημα που να παίρνει άμεσα τα υλικά που βγαίνουν και να τα εναποθέτει όπου κρίνουν οι αρμόδιοι καλύτερα. Είναι απαράδεκτη η κατάσταση που βιώνουμε, διότι δεν είναι μόνο τα όμβρια ύδατα αλλά και λύματα από τον Πύργο. Η περιοχή είναι υποβαθμισμένη σε μεγάλο βαθμό. Κάθε φορά που έχουμε έντονα καιρικά φαινόμενα, πλημμυρίζει. Πρέπει κάτι να γίνει. Όποιος επισκεφθεί την περιοχή μπορεί να δει το πραγματικό πρόβλημα. Όλα τα οριζόντια κανάλια καταλήγουν σε αυτό το κάθετο. Δεν είναι δυνατόν όλα τα νερά να καταλήγουν εδώ. Θέλουμε να επισκεφτούμε το Δήμαρχο και να του ζητήσουμε να κάνει μία προσπάθεια ώστε να δοθεί λύση τουλάχιστον στις περιοχές όπου διαμένουν οικογένειες και κινδυνεύουν κάθε χρόνο οι περιουσίες τους».

Παναγιώτης Παναγόπουλος-Κάτοικος Αγκινάρας:

«Το πρόβλημα με τον καθαρισμό αρδευτικών καναλιών είναι πως ότι βγάζουν το εναποθέτουν στο πρανές του δρόμου, με αποτέλεσμα αυτός να μικραίνει και με δυσκολία πλέον να περνάει κάποιος για να πάει στην οικία του. Πρέπει να βρεθεί τρόπος να παίρνουν τα μηχανήματα όλα τα υλικά, για να μπορέσει ο δρόμος να αποκτήσει την πρότερη εικόνα του. Αυτό που γίνεται είναι μισή δουλειά. Δεν μας εμποδίζει μόνο, αλλά καταστρέφεται και ο δρόμος από τα ερπυστριοφόρα μηχανήματα που έρχονται για τον καθαρισμό. Θα πρέπει ο δήμος ανά τακτά χρονικά διαστήματα να κάνει συντήρηση, διότι θα υπάρξει και δεύτερο πρόβλημα. Τώρα σε περίπτωση κυκλοφορίας το βράδυ, ελλοχεύει κίνδυνος ατυχήματος λόγω έλλειψης κατάλληλου φωτισμού. Βασικό ζητούμενο δικό μας είναι να καθαριστεί ο δρόμος πριν κλείσει τελείως. Η εικόνα που αντικρίζει κανείς είναι τριτοκοσμική, ενώ υπάρχει και ο υγειονομικός κίνδυνος μεταφοράς όλων αυτών στα σπίτια μας. Και σαν να μην έφταναν αυτά, η περιοχή αποτελεί εστία μόλυνσης αφού αρκετοί από άλλες περιοχές έρχονται στη δική μας για να πετάξουν σκουπίδια σε σημείο που δεν είναι ορατό προκειμένου να τους εμποδίσουμε».