Κόσμος

Άγκνες Τιρόπ: Ο σύζυγος της αθλήτριας βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της

Η 25χρονη Ολυμπιονίκης βρέθηκε μαχαιρωμένη στο σπίτι της στην πόλη Ιτεν της κοιλάδας Ριφτ στις 13 Οκτωβρίου
Ακούστε το άρθρο

Ο Ιμπραήμ Ρότιτς, σύζυγος της αδικοχαμένης, Άγκνες Τζεμπέτ Τιρόπ, θεωρείται πως είναι ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της σπουδαίας αθλήτριας από την Κένυα.

Δικαστήριο της Κένυας υποχρέωσε σήμερα (09.11.2021) τον σύζυγο της δολοφονημένης Κενυάτισσας, Άγκνες Τζέμπετ Τιρόπ, ο οποίος έχει κατηγορηθεί ως -βασικός- ύποπτος για τη δολοφονία της, να υποβληθεί σε τεστ ψυχικής υγείας.

Η 25χρονη Ολυμπιονίκης βρέθηκε μαχαιρωμένη στο σπίτι της στην πόλη Ιτεν της κοιλάδας Ριφτ στις 13 Οκτωβρίου, σε ένα περιστατικό που έχει στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας στη βία κατά των γυναικών στην Κένυα.

Ο σύζυγος της Άγκνες Τιρόπ, Εμμανουέλ Ρότιτς είχε συλληφθεί στη Μομπάσα (ανατολικά της χώρας), χάρη στον εντοπισμό του τηλεφώνου του, στην πόλη που βρίσκεται αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα από το σημείο της τραγωδίας.

Η 25χρονη Κενυάτισσα είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στα 10.000 μέτρα στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα του 2017 και του 2019, ενώ πήρε την τέταρτη θέση στα 5.000 μέτρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Όλη η επικαιρότητα