Βόλεϊ

Αγνή Κούρκουλου: Η 18χρονη νέα αθλήτρια του Ολυμπιονίκη που ονειρεύται να παίξει στον Ολυμπιακό!

Ακούστε το άρθρο

Η Αγνή Κούρκουλου είναι ένα κορίτσι μόλις 18 χρονών που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Πατρινού γυναικείου βόλεϊ. 

Γαλουχήθηκε στο σωματείο του Απόλλωνα στον οποίο υπήρξε μέλος των ομάδων υποδομής του, παίρνοντας σημαντικές διακρίσεις, επιτυχίες και χαρές, την νέα χρονιά αποχωρεί από την ομάδα που αγάπησε.

Για την ακρίβεια φεύγει από την Πάτρα. Η νεαρή αθλήτρια πήρε μεταγραφή για την ομάδα του Ολυμπιονίκη στην και ετοιμάζεται για μία νέα σελίδα στην καριέρα της.

«Το βόλεϊ στην Πάτρα σταδιακά διαλύεται» τονίζει η ίδια και συνεχίζει: «Δεν υπάρχει το ενδιαφέρον που απαιτεί το άθλημα και ούτε και η διάθεση πλέο»

Η ίδια πάντως δεν το βάζει κάτω. 

«Προσωπικός μου στόχος είναι να κερδίσω εμπειρίες και να γίνομαι από παιχνίδι σε παιχνίδι ακόμα καλύτερη. Προέρχομαι από μία χρονιά που εξαιτίας του τραυματισμού που είχα στους κοιλιακούς δεν αγωνίστηκα όσο θα ήθελα». 

Η νεαρή αθλήτρια διψάει για βόλεϊ και αυτό σκοπεύει να το δείξει από το ξεκίνημα της στην νέα ομάδα. Είναι φιλόδοξη πάντως και έχει σχέδια, αλλά και όνειρα που σχετίζονται με το άθλημα της. Το κρυφό της όνειρο όμως είναι άλλο.

«Μπορεί να μην έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου, όμως θα ήθελα πολύ να αγωνιστώ κάποια στιγμή με την φανέλα του Ολυμπιακού. Είναι μία αξιόλογη ομάδα, με πολλές διακρίσεις και αποτελεί όνειρο για πολλές παίκτριες το να αγωνιστούν με αυτήν».

Ωστόσο, τα 10 χρόνια που έζησε στον Απόλλωνα Πατρών θα τα έχει πάντα μέσα στην καρδιά της. 

«Όλα αυτά τα χρόνια που έπαιζα σε αυτή την ομάδα υπήρχε πάντα ένα οικογενειακό κλίμα. Με τα περισσότερα κορίτσια γνωριζόμασταν από μικρές, ήμασταν φίλες και παίζαμε για χρόνια μαζί, ενώ η σχέση μεταξύ μας ήταν αρκετά καλή, έχοντας σαν κοινό στόχο το καλό της ομάδας και την κορυφή». 

Πέρα από το βόλεϊ ασχολείται και με το… beach volley. Το έχει στο αίμα της, δηλαδή, το άθλημα αυτό.

«Το βόλεϊ μου προσφέρει χαρά, εκτόνωση και πειθαρχία, στοιχεία που με έχουν βοηθήσει έως τώρα και έχουν συμβάλει στην διαμόρφωση της προσωπικότητας μου» τονίζει η 18χρονη Πατρινή. «Είναι κάτι που με γεμίζει». 

Όσο για τις σπουδές της και το επαγγελματικό της μέλλον; Μετά το σχολείο που τελείωσε φέτος, τον Οκτώβριο θα πάει σε ιδιωτική σχολή στον τουριστικό κλάδο στην Πάτρα.

Όλη η επικαιρότητα