Categories: Κόσμος

Αγνώριστος ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Share

Αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας ή έκοψε το πολύ φαγητό για χάρη του λαού του, που παλεύει με την έλλειψη βασικών αγαθών; Ο «κληρονομικός» ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, προήδρευσε στις 28 και 29 Δεκεμβρίου στην ολομέλεια της κεντρικής επιτροπής του Κόμματος των Εργατών, όπου συζητήθηκαν οι στρατηγικές για την ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών, οι νέες πολιτικές για την οικονομία και η χάραξη εξωτερικής πολιτικής για το Νέο Έτος.

Η Βόρεια Κορέα αναμένεται να δώσει έμφαση στην ανάπτυξη των απομακρυσμένων αγροτικών περιοχών, όπως τονίζει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας (Yonhap News Agency), καθώς το κλείσιμο των συνόρων εξαιτίας της πανδημίας και οι κυρώσεις της Δύσης έχουν επιφέρει σοβαρή έλλειψη βασικών αγαθών σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Όμως, εκτός από τα οικονομικά προβλήματα του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ, η Νότια Κορέα δεν παρέλειψε να παρατηρήσει την μεγάλη αλλαγή στην εικόνα του 37χρονου Κιμ Γιονγκ Ουν, που φέτος γιόρτασε τα 10 χρόνια στην εξουσία, αφού ανέλαβε το «τιμόνι» της χώρας μετά τον ξαφνικό θάνατο του πατέρα του, Κιμ Γιονγκ Ιλ, το 2011.

Με τρεις φωτογραφίες του ισχυρού άντρα της Βόρειας Κορέας από τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της γείτονος χώρας επισημαίνει την μεγάλη απώλεια βάρους του κληρονομικού ηγέτη, για τον οποίο από το περασμένο έτος κυκλοφορούν φήμες ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, με τις φήμες να ενισχύονται και από τις κατά καιρούς αδικαιολόγητες και πολυήμερες «εξαφανίσεις» του.

Πάντως, μετά τις τελευταίες φωτογραφίες που δόθηκαν στην δημοσιότητα από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας (KCNA) στις οποίες ο Κιμ Γιονγκ Ουν εμφανίζεται ως σκιά του εαυτού του, κρατικοί αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι ο Ανώτατος Ηγέτης «τρώει λιγότερο για χάρη της χώρας».

Σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες της Νοτίου Κορέας το 2011, όταν ο Κιμ ανέλαβε τα ηνία της χώρας, ζύγιζε 90 κιλά. Έκτοτε, έπαιρνε περίπου 6 με 7 κιλά κάθε χρόνο με αποτέλεσμα το περασμένο έτος το βάρος του να υπολογίζεται στα 140 κιλά. Το ύψος του καλοφαγά Κιμ Γιονγκ Ουν είναι 1,74 εκ. ενώ είναι γνωστός μανιώδης καπνιστής.

Τον περασμένο Οκτώβριο έγινε γνωστό από τις μυστικές υπηρεσίες της Νοτίου Κορέας ότι ο Κιμ έχασε 20 κιλά, όμως, η Σεούλ επέμενε, πως ο ηγέτης της γειτονικής χώρας δεν αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ειδικοί παρατηρητές του καθεστώτος έχουν δηλώσει πως η απώλεια βάρους του Κιμ Γιονγκ Ουν δεν οφείλεται σε πρόβλημα υγείας αλλά στην προσπάθειά του να βελτιώσει την εικόνα του.

Πηγή: protothema.gr