Αχαϊα Ηλεία

Η “άγνωστη” ζωή της γυναίκας που εγκατέλειψε τα ανήλικα παιδιά της στην Πάτρα

Ακούστε το άρθρο

Ήρθε σε πολύ μικρή ηλικία από την Αλβανία μαζί με τους γονείς της στην Πάτρα, σε ηλικία 13 ετών με την συγκατάθεση των δικών της παντρεύτηκε τον 27χρονο σήμερα άνδρας της. Σε ηλικία 15 ετών έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί, ηλικίας σήμερα 5 ετών και ακολούθησε η γέννηση των τριών κοριτσιών της.

Ο λόγος για την 20χρονη μητέρα που πριν από περίπου 20 ημέρες, εγκατέλειψε τα τρια ανήλικα παιδιά της – 2,5 ετών, 1,5 και πέντε μηνών – έξω από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων. Προηγουμένως η νεαρή είχε αφήσει τον σύζυγο της, ακολουθώντας έναν 19χρονο ομοεθνή της στην Αθήνα.

Τα ανήλικα βρέθηκαν από περαστικούς να περιφέρονται “χαμένα”, με την μαρτυρία πως το μεγαλύτερο κρατούσε σφιχτά στην αγκαλιά του το βρέφος, να συγκλονίζει.

Τα παιδιά που ήταν καλά στην υγεία τους έτυχαν της φροντίδας του Ιατρικού και Νοσηλευτικού Ιδρύματος του Καραμανδανείου, ώσπου προ ημερών με Εισαγγελική εντολή και αφού είχαν εντοπισθεί και οδηγηθεί στην Αστυνομία και οι δυο γονείς τους, μεταφέρθηκαν μαζί με το μεγαλύτερο αδελφάκι τους που διέμενε με τον πατέρα τους στα Λεχαινά, στο σπίτι του Συλλόγου “Το Χαμόγελο του Παιδιού” στην Κυλλήνη.

Στο σπίτι του Χαμόγελου του Παιδιού στην Κυλλήνη τα τρία κοριτσάκια που εγκατέλειψε η μητέρα τους

Η 20χρονη οταν εντοπίστηκε στον Ασπρόπυργο, όπου διέμενε αρχικά φέρεται να δήλωσε πως δεν θέλει τα παιδιά της και να τα δώσουν για υιοθεσία, καθώς θέλει να ζήσει τον μεγάλο ερωτά της. Στη συνέχεια μιλώντας στους δημοσιογράφους, δήλωσε πως δεν είπε ποτέ κάτι τέτοιο αντιθέτως, πως θέλει τα παιδιά της αλλά δεν μπορεί να ζήσει.

“Ήθελα να κάνω παιδιά γι αυτό και τα γέννησα, όμως οι δύσκολες συνθήκες διαβιώσης με οδήγησαν να τα αφήσω έξω από το Νοσοκομείο για να έχουν καλύτερη τύχη”, είπε φιλοξενούμενη στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανιδού.

Αναφερόμενη στην οικονομική κατάσταση της οικογένειας της είπε “δουλεύαμε σε αγροτικές δουλειές, στο μάζεμα των ελιών και πορτοκαλιών. Όταν δεν υπήρχε δουλειά, πήγαινα και μάζευα σίδερα και τα πωλούσα”.

Η λύση στο κομμάτι της υπόθεσης, που αφορά στην επιμέλεια των παιδιών που ζητούν οι γονείς τους, θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες. Την 1η Μαρτίου θα περάσει την πόρτα των δικαστηρίων της Πάτρας προκειμένου να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου για το αδίκημα της εγκατάλειψης ανηλίκων η 20χρονη μητέρα τους.

Υπενθυμίζεται πως μετά την εξέταση DNA, που υπεβλήθησαν τα παιδιά διαπιστώθηκε, μονο τα τρία από τα τέσσερα συνολικά παιδιά της έχει πατέρα τον 27χρονο Αλβανό σύζυγο της. Εξέλιξη για την οποία εξέφρασε την αντίθεση της η 20χρονη.

Ο 27χρονος σύζυγος της, ωστόσο από την αρχή κατέστησε σαφές πως θέλει τα παιδιά του, και πως μετά την εγκατάλειψη της γυναίκας του και την προτροπή της πεθερά του, που ζει στην Πάτρα, πως εάν του πήγαινε τα εγγονιά της, τότε η κόρη της θα επέστρεφε κοντά τους, έφερε τρα τρια ανήλικα στην Αχαϊκή Πρωτεύσουα.  Κανείς όμως δεν είχε υπολογίσει πως η 20χρονη θα ερχόταν στην Πάτρα, θα έπαιρνε τα παιδιά της, θα τα εγκατέλειπε και θα γυρνούσε στη συνέχεια και πάλι σε περιοχή της Αττικής.

Πηγή: tempo24.gr 

Όλη η επικαιρότητα