Ελλάδα

Αγωγή-μαμούθ για το τροχαίο με την Πόρσε: 1,5 εκατ. ευρώ ζητά η οικογένεια Πατµάνογλου

Αγωγή 1,5 εκατ. ευρώ έχει κατατεθεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών από την οικογενένεια Πατμάνογλου εννέα μήνες μετά το τροχαίο στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα». Η οικογένεια Πατμάνογλου διεκδικεί αποζημώση 1,5 εκατ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή, η δικογραφία έχει σταλεί στην Εισαγγελία Θηβών προκειµένου να διαπιστωθεί αν φέρουν ποινικές ευθύνες τρίτα πρόσωπα πέραν του 24χρονου οδηγού Γιώργου Βακάκη, που έχασε τη ζωή του µαζί µε τον συνοδηγό φίλο του Ανδρέα Γεωργακόπουλο. Αν αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει εµπλοκή άλλου ατόµου, η υπόθεση θα µπει στο αρχείο.

Στις 26 Φεβρουαρίου του 2017, η µαύρη Porsche του γιου του Απόστολου Βακάκη πέφτει σε πάρκινγκ της ΕΟ Αθηνών – Λαμίας και καρφώνεται στο Honda Civic της οικογένειας Πατµάνογλου. Νεκροί είναι 4 άτομα, ανάμεσά τους ένα παιδί.

Η χρηµατική αποζηµίωση αφορά σε ψυχική οδύνη των συγγενών της Αποστολίας και του µικρού Παύλου, στις ζηµιές που προκλήθηκαν στο αυτοκίνητο αλλά και στα προσωπικά αντικείµενα που υπήρχαν µέσα.

«Οι χρηµατικές αξιώσεις είναι οι συνηθισµένες που εγείρονται σε αυτές τις περιπτώσεις και αγγίζουν το 1,5 εκατ. ευρώ» τονίζει στην εφημερίδα «Πρωτο Θέμα» άτομο κοντά στην οικογένεια Πατμάνογλου.

Από την πλευρά της η οικογένεια του άτυχου συνοδηγού, Ανδρέα Γεωργακόπουλου, έχει διορίσει τον πραγματογνώμονα Επαμεινώνδα Μπούρα και έχει αναθέσει την υπόθεση σε δικηγόρο ο οποίο θα εξετάσει την κατάσταση του οδοστρώµατος, την κατασκευή του πάρκινγκ και των αποχωρητηρίων, την κατάσταση του μαύρου οχήματος και ενδεχόμενα λάθη του οδηγού. Μέχρι στιγµής, γράφει η εφημερίδα, δεν έχει διαρρεύσει αν και οι γονείς του συνοδηγού σκέφτονται να καταθέσουν αγωγή.

Όπως σημειώνει το ρεπορτάζ, σε αυτές τις περιπτώσεις, οι οικογένειες των θυµάτων προσφεύγουν στη ∆ικαιοσύνη για να αναζητήσουν τους υπεύθυνους ενώ οι αποζηµιώσεις των ασφαλιστικών εταιρειών είναι µεγάλες. Στη συγκεκριµένη περίπτωση εµπλέκονται τρεις οικογένειες: του 24χρονου οδηγού Γιώργου Βακάκη, του συνοδηγού και φίλου του Ανδρέα Γεωργακόπουλου και του άτυχου Υπάτιου Πατµάνογλου. Αφού πέρασαν οι πρώτες δύσκολες εβδοµάδες, όπως λένε οι πληροφορίες από την Αστυνοµία, κάθε πλευρά όρισε ειδικούς και νοµικούς για να χειριστούν την υπόθεση.

Όλη η επικαιρότητα