Ηλεία

«Αγώνας δρόμου» για το ΕΚΑΒ της Ηλείας – «Βραχνάς» οι διακομιδές προς την Πάτρα λόγω αξονικού

Ακούστε το άρθρο

«Αγώνα δρόμου» καταβάλλει καθημερινά το ΕΚΑΒ της Ηλείας για να εξυπηρετήσει τους ασθενείς, καθώς η βλάβη στον αξονικό τομογράφο του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου έχει επιβαρύνει το έργο τους με πληθώρα δρομολογίων προς τα νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας.

Όπως τόνισε στην εφ. «Πατρίς» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, Χαρ. Κουλέτος, οι διακομιδές ασθενών για αξονική τομογραφία από την Ηλεία προς την Πάτρα είναι τουλάχιστον πέντε την ημέρα, με συνέπεια να μένει με μόλις ένα ασθενοφόρο η Ηλεία για την εξυπηρέτηση εκτάκτων περιστατικών.

«Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι ο αξονικός του Πύργου βρίσκεται εκτός λειτουργίας εδώ και 15 ημέρες και εξαναγκάζεται το ΕΚΑΒ να έρχεται 5-6 δρομολόγια τη μέρα για να κάνει τη δουλειά του νοσοκομείου. Βέβαια η δουλειά μας είναι αυτή, αλλά δεν γίνεται να έρχονται συνέχεια στην Πάτρα τα ασθενοφόρα ή να διακομίζονται οι ασθενείς σε ιδιώτες για αξονική. Αυτό μας ανησυχεί γιατί κάποια στιγμή θα χρειαστεί κάποιος συνάνθρωπός μας ασθενοφόρο για έκτακτο περιστατικό όπως είναι το τροχαίο, που δυστυχώς έχουμε συχνά στην Ηλεία, και φοβόμαστε ότι θα μείνει δυστυχώς στον δρόμο. Μένει ακάλυπτη η περιοχή διότι κάνουμε τη δουλειά του νοσοκομείου», δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Κουλέτος.

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Παν. Νικολόπουλος, στο περιθώριο της επίσκεψής του στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου,ανέφερε ότι καταβάλλονται διαρκείς προσπάθειε για την επισκευή του αξονικού τομογράφου, ενώ περιμένει την κεντρική διαγωνιστική διαδικασία του υπουργείου Υγείας για την προμήθεια αξονικών τομογράφωων σε πανελλαδικό επίπεδο, όπου είναι ενταγμένος και ο Πύργος.

«Είναι όντως ένα πρόβλημα. Μεταφέρθηκε η εφεδρική λυχνία από άλλο νοσοκομείο στον Πύργο και η εταιρεία προσπαθεί να την τοποθετήσει και να τη ρυθμίσει. Από πλευράς ΥΠΕ, ήδη από πέρυσι έχουμε θέσει τον αξονικό σε πρώτη προτεραιότητα με τα πρώτα διαθέσιμα κονδύλια που θα υπάρχουν από διάφορες χρηματοδοτικές πηγές, οι οποίες ξεκαθάρισαν για το 2018. Με όποια διαδικασία γρηγορότερα ξεκινήσουν, είναι σαφές ότι θα ενταχθεί και του Πύργου. Θέλουμε να έχει ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία μέσα στο έτος», επισήμανε ο κ. Νικολόπουλος προσθέτοντας ότι η παλαιότητα του αξονικού καθιστά επισφαλή τη λειτουργία του, για αυτό και έχουν γίνει συμφωνίες με ιδιωτικούς φορείς της πόλης για την εξυπηρέτηση των ασθενών.

«Συζητήσαμε και τα προβλήματα που υπάρχουν ώστε να βελτιωθεί η διαδικασία διακομιδής με το ΕΚΑΒ και να κάνουμε γρηγορότερη τη διακομιδή τους και τη μη αναμονή τους στα νοσοκομεία που πηγαίνουν για τις εξετάσεις», σημείωσε ο κ. Νικολόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα