Ηλεία

Αγώνας δρόμου για την ανάπλαση των αποθηκών του ΑΣΟ

aso-1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Σε αγώνα δρόμου, προκειμένου να προλάβει τις ασφυκτικές ημερομηνίες και τις προθεσμίες του ΕΣΠΑ, έχει επιδοθεί όλο το τελευταίο διάστημα ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, καθώς το έργο της ανάπλασης των παλιών αποθηκών του ΑΣΟ έχει «παγώσει» προσωρινά, με τον εργολάβο, που «χτύπησε» το έργο με πολύ μεγάλο ποσοστό έκπτωσης, να οδηγείται στη συνέχεια σε… οικονομικό αδιέξοδο!

Το έργο έχει προχωρήσει σε αρκετά ικανοποιητικό σημείο με την καταληκτική ωστόσο ημερομηνία για την ολοκλήρωσή του να είναι η 31η Δεκεμβρίου του 2015. Μαζί ωστόσο με τον δήμο και τους φορείς, την έντονη ανησυχία τους εκφράζουν και οι περίοικοι, που περιμένουν εδώ και τρία χρόνια να δούνε ένα κτίριο «στολίδι», μια εστία πολιτισμού, τόσο για την πόλη των Λεχαινών όσο φυσικά και για ολόκληρη την πεδινή Ηλεία.

Μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» ο δήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Μοράντ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το έργο ανάπλασης των αποθηκών του ΑΣΟ έχει προχωρήσει αρκετά. Το πρόβλημα είναι στη χρηματοδότηση. Ο εργολάβος που έχει αναλάβει το έργο είδε στην πορεία ότι δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με το ποσό, γιατί είχε δώσει μεγάλη έκπτωση στην αρχική τιμή. Προσπαθούμε με την Τεχνική μας Υπηρεσία αλλά και με την επιβλέπουσα αρχή της Περιφέρειας να βρούμε μια λύση και να προχωρήσει. Έχουμε προχωρήσει αρκετά σε αυτό, είμαστε στις τελευταίες συζητήσεις προκειμένου να κλείσει η συμφωνία και να προχωρήσει το έργο. Πιστεύω ότι μέχρι τις 31/12/2015 θα είναι έτοιμο. Είναι ένα έργο με αυστηρές προθεσμία, κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και φυσικά θα υπάρξει πρόβλημα αν δεν φανούμε συνεπείς».

Σ.Π. 

Όλη η επικαιρότητα