Ηλεία

Αγώνας πρακτικού κυνηγίου στο μπεκατσίνι το Σαββατοκύριακο στην Ηλείας

Ακούστε το άρθρο

Αγώνα Πρακτικού Κυνηγίου (ΚΑΙ- ΕΚΙ) στο μπεκατσίνι αποφάσισε να οργανώσει για πρώτη φορά το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Κυνόφιλων Αγγλικών Δεικτών Ελλάδας, σε συνεργασία με τον Κυνοφιλικό Όμιλο Αχαΐας (ΚΟΑ) και τους Ομίλους Εργασίας Κυνηγετικών Σκύλων Ηλείας (ΟΕΚΣΝΗ) και Αχαΐας (ΟΕΚΣΑ).

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 27 και 28 Ιανουαρίου στην περιοχή της Ανδραβίδας και την τελευταία ημέρας θα αποδοθεί και Τρόπαιο Μπεκατσινιού ΟΟΚΑΔΕ από το σύνολο της βαθμολογίας, ενώ η βαθμολογία θα μετρήσει και στο Πρωτάθλημα Πρακτικού Κυνηγίου.

Ο πρόεδρος του Ομίλου Εργασίας Κυνηγετικών Σκύλων Ηλείας κ. Ελευθέριος Πλανήτερος ανέφερε σχετικά:

«Το 2014 ο Όμιλος Εργασίας Κυνηγετικών Σκύλων Νομού Ηλείας διοργανώνει τους πρώτους επίσημους αγώνες πρακτικού κυνηγίου μπεκατσινιού στον Νομό Ηλείας. Λόγω του ότι τα τερέν είναι τα πλέον κατάλληλα σε όλη την Ελλάδα, καθώς φημίζονται για τις εδαφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες, έχουν σαν αποτέλεσμα να φιλοξενείται και πληθώρα σε πληθυσμό από μπεκατσίνια. Φέτος λοιπόν έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε τον ΟΚΑΔΕ, τον μεγαλύτερο Όμιλο φυλής στην Ελλάδα, κάνοντας θεσμό αυτόν τον αγώνα, ο οποίος θα γίνει σε συνδιοργάνωση με τους ΟΕΚΣΝΗ , ΟΕΚΣΑ και ΚΟΑ. Είναι ένας αγώνας ιδιαίτερης κυνοτεχνικής αξίας λόγω της ιδιαιτερότητας του θηράματος. Να προσθέσω ότι η βαθμολογία θα προσμετρήσει και στο πρωτάθλημα πρακτικού κυνηγίου, καταλαβαίνετε λοιπόν ότι το κυνοφιλικό και κυνοτεχνικό ενδιαφέρον εκτοξεύεται σε ύψη. Καλώ λοιπόν όλους, συμμετέχοντες και θεατές να μας στηρίξουν σε αυτή την δράση».

Όλη η επικαιρότητα